Basketbol ayakkabısı ile koşu?

merhaba ben koşu yapmaya başlamak istiyorum fakat ona uygun ayakkabım yok o yüzden voleybol oynarken kullandığım bir basket ayakkabım vardı koşarken gayet rahattı açıkcası , şu anlık ayakkabı alıcak param yok ama bir süreliğine onunla koşu yapabilir miyim acaba fikriniz nedir (koşucağım yer koşu parkuru zemini iyi)

Koşma hocam.İş açarsın başına .Sonra telafisi zor olur

4 Beğeni

Normal tempoda koşular yaparsın sıkıntı olmaz. Tabi bahsettiğin zeminde. Asfalt yada beton zeminlerde koşarsan shin split gibi uyuz eden rahatsızlıklar yaşayabilirsin.

Ha birde kilo durumunda önemli. Kilolu biriysen ayakkabı önemli, hangi parkurda olursan ol.

2 Beğeni

Merhabalar
Koşmamanızda fayda var aslında .

Siz hissetmesenizde daha ileride bazı rahatsızlıklar için zemin hazırlayanilir.

1 Beğeni

Terlikle koşan da var, koşu kişiseldir başkasının sorun yaşamayacağı ayakkabı ile siz sorun yaşayabilirsiniz. Son sürat koşular hariç jog ve biraz üstü hızlı koşularda sorun çıkaracağını sanmam. Vücudunuzu dinleyin sorun yavaş yavaş geliyorum der böyle bir şey olursa kullanmayı bırakın.

2 Beğeni

bende böyle düşünmüştüm teşekkürler

Sağlık,yaş,kilo,koşulan yer,ayakkabısından,üzerinizdeki kıyafetlerin yapısı hepsi bir etken Ama en önemlisi Sizin bunların bilincinde olup performans odaklı değil sağlık odaklı koşmak zorlamadan…Koştukça vücudunuzla ilgili tecrübe edinir tecrübelerinize göre de ilerleyen etaplarda performans,kademe odaklı koşular yapabilirsiniz

1 Beğeni

Ortaokul, lise ve üniversite hayatımın bir bölümünü sadece basketbol ayakkabıları giyerek geçirdim, üstelik karlı ve yağmurlu havalar dahil. Çok yönlü hareketlerde vücudu dengede tutmak için tasarlanan ve sürekli hareket halinde olmayı gerektirmeyen bir spor için tasarlanıyor basketbol ayakkabıları. Çok rahatsız edici seviyede sert olanları da var ama hepsi öyle değil. Kaldı ki sert olanlarla dahi koşulur, neticede basketbol da koşmanın dahil olduğu bir spor. Sadece dikkat etmeniz gereken konu ayakkabınız yumuşak zemine mi (parke gibi) yoksa sert zemine mi (beton gibi) uygun, bunu bilerek zemin tercihi yapmanız. Akabinde kauçuk zeminli koşu parkuları veya beton zeminli koşu parkuları (örneğin sahil boyları gibi) tercihi yapıp koşabilirsiniz. Ayağınızı ve bileğinizi çok sıkan bi ayakkabıysa aralıklı koşular yapıp dinlendirmekte fayda olabilir.

Eğer cezasız bir antrenmandaysak 80-100 tur, ceza varsa 150-200+ turlara kadar parke zeminde basketbol sahası etrafında koşardık. Tabi gençlik vardı ve ayrıca en önemlisi bilimsel bir antrenman programı kapsamındaydık. O yüzden tercihlerinizi önce vücudunuza, sonra ekipmanınıza göre şekillendirirseniz sağlıklı ve mutlu bir sporcu (koşucu) olabilirsiniz.

1 Beğeni

yanıtınıza katılıyorum :eyes:

1 Beğeni

beton zeminli bir koşu parkuru gidiceğim yer , ayak bileğimi çok kavramıyor o açıcdan iyi bence , ayakkabı bu nike zoom kd12 as

Fazla da gaza gelmeyelim. Evet terlikle, sandaletle hatta yalın ayak koşanda var ama bu koşanlarda neredeyse atlet özelliğinde ve bazıları atlette. Spor yaşı yüksek insanlar.

3 Beğeni

Merhaba, basketboldan koşuya evrilmiş ve ilk yarışımı direkt olarak bir basketbol ayakkabısıyla koşmuş (İlk yarışım bir yarı-maraton) bir birey olarak cevap vermek isterim.

Öncelikle bir basketbol ayakkabısıyla yarı-maraton, 10K yol koşusu, 15K trail (gece yarışları dahil) gibi bir çok deneyimim oldu. Bunun sebebi hem yoğun bir koşma isteğim olması (ve özellikle bunu mevcut elimde bulunan en rahat ettiğim ekipmanlarla yapmak isteyişim), hem de o süreçte hangi ayakkabıyı tercih edeceğime karar veremediğimden ötürü gerçekleşti. Fakat koşu ayakkabılarına geçiş yaptığımda yaşadığım konfor ve mental rahatlık beni başka bir düzeye taşıdı. Performansımda çok ciddi değişiklikler yaşadım.

Sonuç olarak, eğer bedeninizi tanıyorsanız, güçlü bir spor geçmişiniz varsa (profesyonel veyahut yarı-profesyonel) ben bir sakatlık yaşacağınızı düşünmüyorum.

Başka bir sorunuz varsa eğer özeldende yazabilirsiniz. Sevgiler :slightly_smiling_face:

1 Beğeni