Basış şekli nasıl olmalı?

Merhabalar, forumda birkaç farklı arama yaptım, belki de yanlış kelime aramamdan kaynaklı, soruma cevap bulamadım. Dizimdeki ağrıdan dolayı birkaç ortopedi ve iki ayrı spor hekimine gittim, mr sonuçlarına göre dizin iç kısmında ufak tefek sorunlar olduğu ancak bunların koşuya engel olmayacağı, yalnız dizin dış kısmında ilotibial bölümde gerginlik olduğu bunu çeşitli egzersizlerle düzeltmem gerektiği yönünde tavsiye aldım. Yaptığım araştırmalarda basış şeklininde dize zarar verdiğini öğrenmem üzerine, ilk önce topuk basan biri olarak, orta taban basarak devam etmeye karar verdim. Bunu koşuda uygulamaya çalışıyorum fakat aklıma başka birşey geldiğinde beyin tekrar topukla basmaya devam ediyor. Birkaç video izledim İngilizce olduğu ve detaylı göstermediği için pek birşey anlamadım. Orta taban basma ile ilgili öncelikle Türkçe video, doküman veya yabancı dilde olanlar, YouTube, Instagram vs. hesapları hakkında önerisi olanları bekliyorum, teşekkürler herkese.

1 Beğeni

Bununla ilgili emin olduğum tek şey koşarken düzeltilmemesi gerektiği. Buna yönelik driller var bildiğim kadarıyla. Antrenörler tam da bu noktada devreye giriyor. Bazı koşucular basış şekli, kuvvet egzersizi, içe basış, dışa basış, antrenör, ayakkabı vs dinlemeksizin gayet başarılı bir şekilde koşuyor. Koştukça koşuluyor galiba.

3 Beğeni

Yürürken ve koşarken dizler ve topuklar birbirine değmiyorsa endişe edilecek bir durum değil

masaj rulosu ve masaj aleti iyi gelebilir

2 Beğeni

Benim için önce

• kilo,
  • kilo sorunu yoksa kısa sürede hız, antrenman sürelerin abartılı olması,
  • bunlar da normalsa zemin (tonla asfaltta koşan diz sorunu olmayan kişiler öncesinde yşne tonla altyapısını inşa etmiş olabilir)
    neden olabilir.

Koşu şeklinde akışında,kendini sıkmadan rahat olmak daha iyi ollabilir?

4 Beğeni