Bacakta ağrıyan bölgeler

Merhabalar fotoğraftaki bolgelerim kosuda surekli agriyor.ozellikle parmak ucu bastiktan sonra bilegimin hemen ustu gercekten fena derecede agriyor. Sizce ne yapmaliyim gercekten bıktırdı cok uzun süredir var ve gecmiyor
images (1)

1 Beğeni

forumda ya da internette “shin splints” aratabilirsiniz. sık karşılaşılan bir problem.

3 Beğeni

Koşudan önce iyice ısınma yapmayı es geçmeyin. Ve bir süre sert antrenman dan kaçının, İmkanınız varsa ayakkabınızı değiştirin. Kilo sorununuz varsa koşmaktan ziyade yürüyüş yapın yada çok yavaş koşun

6 Beğeni

Başlık
Burada ben ve arkadaşların yazdığı yazılar ve tecrübeleri var. Dikkatlice okuyun derim.

1 Beğeni

Söylediğinizin her kelimesine harfiyen katılıyorum.

1 Beğeni

Bacakta ağrılarım çok fazlasydı . Haftada 6 gün 8 - 12 km arası koşuyorum. Son 2 haftadır 600m eğimi olan bir parkurda koşuyorum. Evime yakın bir yol. Yokuşları çıkarak. Söyleyebilirim ki düz bir parkurda koşarken hiç ağrım kalmadı. Yokuş çıkarak koşmak son iki haftada bana 6 kilo verdirdi. Şu an 94 kiloyum.

Eksilerim ise kendimde belirlediğim hala nabıza dayalı antrenman yapmıyorum. 10 kilo daha vereceğim. Yokuşların limitini arttıracağım. Ama antrenmanlarımda artık bilinçli olmak istiyorum

3 Beğeni

Samet hocam 6 Gün üst üste 8 ve 12 km arası koşmak epey yorucu bir durum. Peki benim merak ettiğim şey . Örneğin Pace 6 da yada 5,40 da 10 KM Hedefli bir koşu programında Nabızlarınınz Kaç km den sonra yükseliyor. ve Ortalaması kaç oluyor. Merak ettiğim Durumları burada sizler sayenizde öğrenmek istiyorum. Örneğin şahsen Haftada İş yoğunluğu durumundan Hafta içi bir gün Hafta sonu Cumartesi / Pazar Koşabiliyorum. ve Ortalama 175 ile 179 Nabız aralğında koşabiliyorum.

2 Beğeni

Yaklaşık 1 yıl önce aynı bölgedeki ağrılar nedeni ile bir arayışa girmiştim.

İlk başlarda yükleme dönemine denk geldiği için
fazla zorlama sonucu olduğunu düşündüm.

Popüler bir fizyoterapi merkezine gittim masaj ve egzersiz ile geçirmeye çalıştılar ve günde en az 4 litre su içmemi (ki bu çok zor oldu :)) söylediler.

Tüm bunları yaparken bir de spor hekimine gittim, röntgen vs. birşey çıkmadı. Hekim hanım D vitamini takviyesi verdi ve bunun önemle altını çizdi. Biraz kullandım ama çok inanmadığım için devam etmedim.

Bu esnada fizyoterapistlerin beni “haftada 2 kez gelmeniz lazım daha sıkı çalışalım” diyerek soymaya (evet düpedüz soygundu) çalıştıklarını anladığımda gitmeyi bıraktım. Çünki ağrılarımı hiç azaltamadı.

Akabinde havalar ısındı hafif antrenmanlara başladım, kalf çorapları ile ağrılarım azaldı ve iyileştim. Ağrılarıma derman olanın kalf çoraplarım olduğuna çok inanmıştım.

Amaaaa tekrar kış geldiğinde ağrılarım yine başlayınca anladım ki sevgili spor hekimim çok haklıymış. Kış aylarında azalan güneş ışığı alımı sonrası D vitamini depoları tükeniyor ve çok kişi ağrılarla boğuşuyor.

2 haftadır düzenli D vitamini kullanıyor ve beslenmeme dikkat ediyorum ağrılarımdan kurtuldum ve çok mutluyum.

Umarım başkalarının da işine yarar bu bilgi. Sağlıkla, mutlulukla patikalarda görüşmek üzere.

8 Beğeni

Ekim sonundan Mayıs ayi başına kadar Türkiye ve daha kuzeyindeki hiç bir ülke D vitamini salgılatacak güneş ışınlarını alamıyor.

Yani D vitamini sentezi azalmıyor, sıfıra düşüyor :slight_smile:

Koşsun koşmasın tüm nüfusun D vitamini alması gerekiyor. Eksikliği o kadar yaygin ki sağlık bakanlığı artık bunun tahlilini yapmıyor ve aile hekimleri bu konuyla bağlantılı en ufak bir şikayetiniz varsa tahlil gerekmeden reçete ediyor. Önerilen doz her 10 kilo için 1000ui.

Beraberinde alınacak olmazsa olmaz diğer takviye de magnezyum. Hangi formunun daha yarayışlı olduğunu internetlerden araştırabilirsiniz.

Çok geçmiş olsun.

1 Beğeni

Yetişkin bireyler için günlük ideal doz 1000 ui diye biliyorum. Fazlası toksik olabiliyor aman dikkat!!

1 Beğeni

Aaa nasil aklima gelmez. Gecen yil kan testinde d vitamini eksigim vardi takviye almistim bu sene yks ye girecegim icin okul ev ve sadece kosu yapiyordum sanirim kaynagi bu. Cok tesekkur ederim

2 Beğeni

Sabah tok, k vitamini ile birlikte d vitamini tavsiyesi var. Dünya Sağlık Örgütünün kandaki değere bakılmaksızsın tavsiye ettiği, fazlasının zararlı olup doktora tetkikeine göre alınması gerektiğini (biraz zıt geldi ama belki en düşük dozlar içindir o tavsiye) yazan geniş bir haber şurada:

1 Beğeni

From a supplementation standpoint, one would have to supply an adult with a dose that would achieve increases in circulating vitamin D. For instance, a 400 IU/d dose for several months will achieve little or no detectable effect on the circulating concentration of vitamin D (51, 53). However, if one supplements adults for extended periods with 2000–6000 IU/d vitamin D3, stable circulating concentrations of vitamin D are maintained in the range of 10–40 ng/mL in a linear fashion (51, 53), although what constitutes a minimal dosage of vitamin D for achieving an optimal circulating vitamin D concentration remains to be determined.

Günlük 2000 ila 6000iu arasinda alımlarda ancak vücuttaki seviye 10-40 arasında tutmak arasında mümkün olmuş. 30un altı zaten düşük kabul ediliyor.

Fonksiyonel tıpta son 5-6 senedir takip edilen verilere göre, her 10 kilo için 1000iu takviye alımı 50-60 ng/mL arasında sabit tutmayı ancak mümkün kılıyor. Bağışıklığı ve kemik sağlığını sağlam tutmak için önerilen seviye 60-80 ng/mL.

85 kilo biri olarak her gün 10bin iu alıyorum ve ancak 65 ng/mL seviyesinde sabit tutabiliyorum.

Her şeye rağmen çekiniyorsanız 5bin iu pek çok otorite tarafından güvenli kabul ediliyor, ve çekinmeden alabilirsiniz. Daha fazlası için tereddüt ederseniz tahlil yaptırabilirsiniz. Maalesef uzmanlar tarafından istenmedikçe devlette yapılmıyor, özelde yaptırmanız gerekir.

Gelgelelim D vitamini magnezyum; hiç bir takviye almasanız bile mutlaka almanız gereken şeyler olduğundan önem vermenizi peşine düşmenizi, dikkat etmenizi öneririm.

——

Makalenin yazarı doktor, şurada soruları cevaplarmış:

2 Beğeni

Gözden kaçmaması gerek.

“NHS, insanları zararlı olabileceği için günde 100 μg’dan (4.000 IU) fazla D vitamini almamaya çağırıyor. Bu, hamile ve emziren kadınlar ve yaşlılar ve 11 ila 17 yaş arası çocuklar dahil olmak üzere yetişkinler için geçerlidir.”
Not: UI , IU, IE vs aynı şeyi ifade ediyor.

@ismail.a sizde dikkat edin sağlığınıza.