Team Kronos’un 14.kez düzenlediği 23 Şubat 2025’te yapılacak olan Aydos Trail Run kayıtları açık. Erken dönem kayıt fırsatı 31 Aralık’ta sona eriyor. Yarışta bu yıl 5K-10K-16K parkuru olmak üzere 3 kategori bulunuyor. İstanbul’un en yüksek noktası olan 537 m rakıma 586 m irtifa kazanımıyla 16K parkurunda çıkılıyor.
İlk kez geçen sene 16K zirve parkurunu koşmuştum. Çok güzel bir parkurdu. Sisli bir sabahta başladığımız için start alanından parkurun yokuşlu yerleri görünmüyordu, sanki yokuş bulutların üstüne çıkıyor gibiydi. İstanbul’un içinde, azıcık yükseğe çıkınca tepelerde otlayan keçileri görmek beni çok şaşırtmıştı. 16K’yı azımsayıp ekipmansız ve yanlış ayakkabı tercihiyle koştuğum ve önceki gün ile yarış sabahı çok yağmur yağdığından toprak zeminin bazı kısımları hamur kıvamında çamur olduğundan, kendi adıma çok fazla zorlanmıştım. Bu yüzden Aydos 16K’nın bendeki yeri korkutucu ama başkadır
Bu sene geçen seneden ders çıkarıp 10K’ya kaydoldum. Ama sonra şeytan mı dürttü, yoksa ben mi rahat duramadım bilmiyorum, e-posta ile parkur kaydımı 16K olarak güncellemelerinin mümkün olup olmadığını sordum. Sağ olsunlar hemen değişiklik yaptılar. Bakalım bu sene bizi neler bekliyor
Geçen sene koşarken çektiğim fotoğraflardan bir kısmını anlattıklarımın gözünüzde canlanması adına aşağıda paylaşıyorum.
23 Şubat’ta Aydos ve çevresinde kar görünüyor. Belki kar yağmaz ama her halükarda hava sıcaklığı epey düşük olacak. Eğlenceli olacak
Para verip katılmak mantıksız, Salomon HTTR etkinliklerini takip edersen benzer etkinlikleri arada yapıyor hatta kürsü yapanlara verilecek daha fazla ürünü üründen etkinliklerde çekiliş ile dağıtıyor…
Ada Koşusu Aydos HTTR koşuları…
Haftasonu uzunu ile yarış temposu çok farklı şeyler hocam. Geyik de her gün açık ama Geyik’te yarışırkenki tempo çok farklı oluyor. Hem de 500 lira katılım bedeli olan bir yarışa katılmamda bir mantıksızlık göremiyorum. HTTR lere katıldım. Bir tek zemin aynı.
Aydos yarış parkuru ile Salomon antrenman rotası farklı. İkinci konu antrenman ile yarış aynı şeyler değil.
Salomon How To Trail Run Kınalıada etkinlikleri ise sezon açılış ve kapanış etkinliği şeklinde 2 kere yapılıyor. O etkinliklerde çekilişler v.s de oluyor ama o işin eğlence tarafı tamamen.
Şansımıza kara denk geliyoruz. Güzel haber bence.
Kardan sonra Aydos’a giden var mıdır, zemin ne durumda acaba?
Selam,
Bence bu hafta sonu yarış olmaz Aydos’ta
Zirve karlıymış şu an. İptal durumu yok.
Bence yapılmalı, gerçek ‘Winter Run’ olur.
Seviyesini bilmemekle beraber, İstanbul’da kar yağdığıni biliyorum. Aydos yukarılarda bileği geçer muhtemelen. Yumuşak kar olması durumunda, ayakkabı içine kar girmemesi için tozluk gerekir mi o durumda?
Sert kar, ezilmiş kar, bileği geçmeyen yumuşak kar üzerinde koştum ama bilegi geçen yumuşak kar uzerinde hiç koşmadım. Aydos’a katılmıyorum ama katılacak olan kişilerin bu konuya bir tedbir alması gerekir mi?
2 Mart’a ertelenmiş.
Çok saçma. Diyecek başka bir şey bulamadım. Demek ki bu da bir talebin arzı. Benim aklımdaki trail koşmakla organizatörlerinki bir türlü uyuşmuyor.
Edit: aşağıda @barisgoker yazınca fark ettim. Emir büyük yerdense yapacak bir şey yok tabi. Yazılanlar boşa düşmesin diye silmiyorum.
Yerel yönetim, İl GSİM, AKOM ve diğer paydaşların ortak görüşleri ile Mücbir Sebepler maddesi kapsamında ertelenmiş. Yani sırf organizasyonun kararı değil anladığım kadarıyla.
Karda nasıl koşulur ne giyeceğim ayakkabı tercihim ne olacak derken şimdi de oruçlu 16km nasıl koşacağım hesabına düştüm bakalım her türlü vaz geçmek yok…
20-30 cm taze karda düz zeminde koşuluyor. Bastığın yerde ne olduğunu biliyorsun. Trail de ise 20 30 cm taze kar tam kabus. Taşa yan mı geliyorsun, iki taş arasına bilek mi sokuyorsun, görmeden koşmak kadar tehlikelisi yok.
Öyle karlı patikada ayakkabı olarak bence Merrell Agility Peak’ın Zero modeli gibi yüksek konçlu bir gore-tex patika ayakkabısı tercih edilmeli.