Her türlü karlı zeminde koştum, ezilmiş donmamış karda standart trail ayakkabısı ile çok keyifli koşuluyor. Bileği geçen ezilmemiş karda koşu için tozluğum yok, botlarla giyilenler de koşuya uygun olmadığı için tabiki bilekten yavaş yavaş girip ıslanıyor ama çok uzun bir anrteman olmadığı sürece çok da üşütmüyor. (2 saat civarı koşmuşluğum var o şekilde)Zaten trailde sulara girip çıkıp ıslak ayakla koşmaya alışığız Asıl kötü olan şehirde erimiş karda koşmak, o zaman yağmurdan beter ıslanıyor(dün akşam Ankara’da yaşadığım
)
Selamlar,
Benim ev Aydosa çok yakın. Bizim mahallede yağmur varken Aydos zirveye kar düşer. Şu an bizim mahallede 10cm’den fazla kar var. Daha esas kar bu gece yağacak. Aydos zirve şimdiden yarım metreye yaklaşmıştır. Eğlencesine her türlü gidilir ama yarış olmaz
Malumun ilanı olmuş. Koşucuların Aydosa ulaşması zaten pek mümkün değil bu havada
Benim yarın motosiklet eğitimim var. Ben de bekliyorum ertelenmesini. Hala erteleme haberi gelmedi
Yarış ertelenmiş sosyal medya hesapları yoruma kapatılmış,
Hava durumu belli 3 gündür bas bas bağırıyor haberler Plansızlık organizasyon eksikliği bu…
İade hakkı yok, İptal Hakkı yok!
İade istedim ama “Mücbir sebepler” kapsamında olduğundan yapamadıklarını söylediler. Ben de plansızlıktan nefret ederim bunun için iade istemiştim.
3-4 gün kala yoğun kar yağışı, yaklaşık 10 gün öncesinden konuşulmaktadır.meteoroloji genel müdürlüğü tarafından ilan edilmiş, şiddetinin artacağı 3-4 gün öncesinden belli olan bir hava durumunu neden 1 gün öncesinde ertelemek;
plansizlik veya organizasyon eksikliginden başka nedir ??
Ertelenmesine bir lafım yok 1 gün öncesinden ertelenmesi plansızlıktır. İade hakkı vermemeleri organizasyon eksikliğidir… 537 mt rakım
Ramazan dolayısıyla yarışa katılamayacağım ve bu sebepten kaynaklı iade istedim. Üstelik plansızlık burda devreye giriyor işte… Madem öyle bana da şu cevap hakkı doğuyor “Bayramdan sonra yapılsın.”
Gelen mail bu şekildeydi.
Ertelenmiş @okmali
İstanbul Valisi Davut Gül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlimizi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk havanın hafta sonu da etkisini sürdüreceği öngörülmektedir. Bu nedenle, 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde Bilim ve Sanat Merkezleri, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (MTSK) sınavları ve eğitimleri ile özel öğretim kurslarında eğitim ve öğretime ara verilmesine karar verilmiştir.” dedi.
@Muratakan haklısın ve Ramazanda koşmak istemeyen de olabilir.Başkasına devir edilebilmesi, sonraki yıla sadece sağlık sigortası ücretine ( organizasyon da madur olmasın) koşma hakkı tanınması olabilir. Bu olacağı, olmalı anlamında değil. Sonuçta sözleşme var.
Geçtiğimiz hafta karda koşamasak da, bu hafta güzel, çamurlu bir havada koştuk. Organizasyon bir çok tanıdığımı görmek ve trail sezonunu açmak açısından güzel hissettirdi. Kendi adıma yarışı beklediğimden 2 dakikaya yakın daha hızlı bitirmeme rağmen sıralamada oldukça geri kaldığım bir yarış oldu. Herhangi bir taper yapmadan katılmıştım. Normalde Aydosa gidince çok daha hafif tempo koşuyoruz. Yarış birilerine takılarak daha hızlı bir tempoda gidilmesini sağlıyor. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık.
Yarışın videosuna buradan ulaşabilirsiniz:
Vay be çok güzelmiş. Büyüyünce ben de katılacam Patikaya yeni başlıyorum bakalım.
- kez katıldığım ve oldukça keyif aldığım bir yarış oldu. Bol çamurlu patikalarda güzel bir macera yaşadık. Organizasyon her zamanki gibi iyiydi. Eleştiri yapmam gerekirse:
-
Geçen seneki yarışta dağıtılan tişört bu sene yoktu.
-
Yarış sonrası yiyecek-içecek ikramı olarak enerji içeceği ile hazır toz çorba verildi. Bir koşucunun gıdası, kansere neden olan Monosodyum Glutamat’lı ve hiçbir besin değeri olmayan hazır çorbalar ya da Nescafe’ler olmamalı (Bu yarışta Nescafe yoktu fakat bazı yarışlarda içecek olarak Nescafe veriliyor) Bunun yerine ikram olarak doğal çorba ya da meyve verilse çok daha iyi olurdu.
Dün Aydos’a ilk gidişimdi. İnişlere, çıkışlara, çamura bayıldım. Muhteşem bir yarış deneyimi oldu benim için.
İlk bölümde çıkışlarda olabildiğince sakin kalmaya çalıştım. Kontrolü kaybettiğim anda yokuşlarda patlama ihtimalim çok yüksek bu nedenle sıklıkla yürüyüşe geçtim. Çok sevdiğim inişlere saklamak istedim enerjimi. Zirveye yakın, dönüp gelen ilk 20- 30 yarışçıyla yakın olmak çok keyifliydi. Onları görünce ben de inişe başlamak için sabırsızlandım.
Yarış öncesi tahmin ettiğim süreden yaklaşık 10dk erken geldim. İnişlerde kendimi iyi hissettikçe biraz daha vites yükselttim. İnişin başlarında sol ayağımın altı su topluyor gibi hissettiğim için çok direndim ama sonunda bi yerde durup bağcıkları gevşetip devam ettim. Sanırım ilk defa kullandığım için böyle oldu ama Tomir 2’lere ba-yıl-dım!
Beni tek üzen ilk 2 km’deki yoğunluk oldu. Büyük su birikintisinin yanına gelip, hareketsiz suyu izleyenler, yürümekte zorlananlar, el ele tutuşup dengede kalmak isteyenler ve buralarda hiç yavaşlamadan basıp geçenler. Bilemedim şimdi düşününce bunların bir arada olması gerekiyordur belki de. 16k’nın hızlı koşucuları bu kısımdan daha fazla keyif alabilirdi demek istiyorum sadece.
Onun dışında her şey muhteşemdi bence.
Katılımcılara gerçek bir Trail deneyimi yaşattı desek yeridir. Sadece son kısmın yokuş olması ve enerjimizin azalması biraz yordu. Onun dışında çok kaliteli zorlayıcı bir parkur olduğunu düşünüyorum. yarın son 3 Km sinde @barisgoker abimizle denk gelmek de beni mutlu etti. Kendisini bu platform aracılığıyla tanımıştım. Son kısmı beraber tamamlamış olduk. Bir çok koşucunun ‘‘üstüm başım çamur olur’’ endişesi beni güldürdü. Traile çok yabancı oldukları oldukça belli. En kirli ve en çamurlu yarışım oldu ama en hızlı olduğum Traillerden biri oldu benim için. Yarış bitimindeki hazır çorba makarna vs pek ilgimi çekmedi ve bence sağlıksız yiyeceklerdi. Organizasyonlarda artık sponsor bulmakta zorlanıyor sanırım. İçecek kısmı da yetersizdi. ama iyileştirilebilir. genel olarak sorunsuz ve keyifli bir yarıştı diyebilirim.
Çamaşır makinası su atma problemi yaşayan var mı? Trailler torbada o şekilde balkonda duruyor. Nasıl yıkadınız? Wc’de kedi kumu tıkanıkliğı yaşamıştım. Bir avuç bile değildi. Bu ne yapar bilemedim.
İyi günler dilerim
Ben ayakkabılarımı hiçbir zaman çamaşır makinasına atmadım.
- Öncelikle kaba çamurlarını elle temizliyorum. ardından
- Plastik kovaya ayakkabıları koyup fırça ile tamamen temizliyorum. Tüm çamuru ve kiri atıyorum.
- Banyo bölümünde sıcak su ve şampuanla tekrar yıkıyorum.
- Son olarak soğuk suyla duşu tazyikli bölümünü açıp ayakkabımı tertemiz yapıp kurumaya bırakıyorum.