Ayakkabı arıyorum yardım eder misiniz?

Merhabalar koşuya başlamayı düşünüyorum günlük 1 2 saat koşmayı planlıyorum ayaklarım taraklı ve normal basan biriyim önerilerinizi bekliyorum​:saluting_face:. Ayrıca almamı önerdiğiniz başka ekipmanlar varsa onları da duymak isterim çünkü bu işin hakkını vermek istiyorum.

1 Beğeni

Bu sitede her marka modelde ayakkabı incelemeleri bulunmakta. Ben de bu siteden çok faydalandım ve faydalanıyorum. Sağlıklı günler dilerim.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ben baktım ancak burda beğendiğim hiçbir ayakkabı türkiye pazarında yok. Lütfen biri bana şu ayakkabı konusunda yardımcı olabilir mi?

1 Beğeni

Beğendiğiniz modeller nedir

1 Beğeni

New balance taze köpük daha fazla
Cloudstratus 3
Brooks levitat 6
Adidas ultra boost 22

2 Beğeni

Adidas’ın kendi sitesinde ultraboostların satışı var. Ultraboost light (23) olarak geçiyor sanırım. Brooks Türkiye’de yok. Eğer numaranızdan eminseniz Brooks ve New Balance markalarını Amazon’dan alabilirsiniz. Ben satıcısı Amazon Germany ve lojistik göndericisi Amazon olan satıcıları tercih ediyorum. İade ve diğer problemlere karşı. Bu ayakkabıların dışında Asics markasını da değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Asicsin kendi satış sitesi var. Ben kayano 30 kullanıyorum. Yüksek hızlar düşünmüyorsanız Yastıklı ve güven veren bir model. Nötr ve daha yastıklı modeli Nimbus da var. Eğer hız biraz daha ön plana gelirse superblast ve metaspeed modelleri de var. Bu ayakkabı dünyası tam bir derya. Deneme imkanınız olursa iyi olur. Tabi bu sadece Türkiye’de satılan markalarda mümkün. Kolaylıklar dilerim…

2 Beğeni

Gerçekten tam isteklerimi karşılayan bir açıklama olmuş. Çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler.

2 Beğeni

merhabalar :slight_smile: ben de 1 senedir koşuyorum. ilk başladığımda asics novablast almıştım. çok güzel ayakkabı. tavsiye ederim

2 Beğeni

Yeni başlayanlar özellikle kilo - boya göre ayakkabı tercih etmeli diye düşünüyorum. Tavsiyem kesinlikle novablast veya nike invincible ama kilo ve boy oranı dengeliyse nike pegasus gibi modellerde işinizi görecektir

1 Beğeni

Spor geçmişin yoksa ve söylediğin gibi bu işin hakkını vererek yapmak istiyorsan ilk öneri gaza gelme :slight_smile: Ayakkabı dert edeceğin son şey olmalı. Önerilerim: başlangıç seviyesi her Asics ve Mizuno

5 Beğeni

Merhaba, alpha fly 3 vs metaspeed sky paris dersek önerileriniz ne olur, bundan sonrası için yarı maraton ve üstü koşmayı hedefliyorum :slight_smile:

1 Beğeni
1 Beğeni

Kiloluyum ama eskşden birçok spor yaptığımdan hantal değilim.

1 Beğeni

Sayenizde cidden bu işin hakkını vermem gerektiği bilincine iyice ulaştım. Bundan sonra aksatmadan yapacağım. Teşekkürler.

2 Beğeni

Ayakkabı seçiminde hedefleriniz önemli. Hedefiniz mesafe artırmak mı, hız artırmak mı? Karbon destekli performans odaklı ayakkabıların ön ayağa bindirdiği yük daha fazla olacaktır. Mesafe arttıkça etkinlik süresi uzayacak, buna bağlı olarak yerle temas süresi artacak ve ön ayağa binen yükte artış olacaktır. Bu da sakatlanma riskini artırabilir. Bu risk, bu tür ayakkabıların performansa yönelik anatomik yapısında her koşucu için vardır. Riski azaltmanın yolu ise yerle temas süresini azaltmaktan geçer, bunun yolu ise hızlı koşarak kadansı azaltmaktır. 2:10’da maraton koşan bir atlet ile 4 saatte maraton koşan bir atletin ön ayağa bindirdiği toplam yük arasında azımsanmayacak kadar bir fark vardır. Ayakkabıyı ayağınıza giydiğinizde evet, öne iten ‘hadi koş’ diyen cazibeli bir hissiyatı olacaktır. Buna aldanmamak gerektiğini düşünenlerdenim. Hangi aşamada olduğunuzu bilmiyorum, ben çok fazla yol koşan birisi değilim, genel olarak trail koşuyorum, henüz hiç yol yarışı hedefi ile antrenman yapmadım, ama yolda ayakkabı seçimi aşamalarım şu şekilde oldu:

2021 Adana Yarı Maratonu 1:31 - UltraBoost 19
2023 Adana Yarı Maratonu 1:27 - Pegasus 36
2024 Adana Yarı Maratonu 1:21 - Zoom Fly 4
2025 ??? (Karbon destekliye yeni geçeceğim)

Çok önceden Nike’ın bir yazısında okumuştum, aradım eklemek için ama bulamadım. Kendi yazılarında karbon desteğinden performans geri dönüşü alabilmek için belli bir temponun altında koşulması gerektiğini yazmışlardı. Benim yazıdan anladığım, belli bir temponun üzerinde koşarken karbon destek amacına uygun çalışmıyor. Bu nedenlerden ötürü olsa gerek, elit atlet sınıfında bile ayakkabı üreticileri yarış ayakkabısı ve antrenman ayakkabısı olarak ayakkabı sınıflandırması yapıyorlar.

Tamamen tecrübelerim ve mesleki bilgilerim odaklı yazdım. Düşüncelerime katılanlar olacağı gibi katılmayanlar da olabilir. :wink:

4 Beğeni

selam. Nike revulition 7 kullanıyorum oldukça rahat ağrı sızı yapmıyor bana tavsiye ederim.

1 Beğeni

Koşuya başlamayı düşünüyorsanız buradaki bazı cevaplar da olduğu gibi en son takılacağınız şeyin ayakkabı olduğunu düşünüyorum. Belki yıllar önce olsa sıkıntılı bir parametre olurdu ama şimdi bir asics (ya da her marka olur) mağazasına girin. Koşu ayakkabılarını deneyin, giyin. Biraz yürüyün. Sonra mağaza içinde jogging yapar gibi hafi koşu yapın. Giderken yanınızda kendi çorabızı mutlaka götürün.

İlla bir ayakkabı size beni al diyecektir. Rahatlık esas başlangıçta. Sizi koşuda tutacak kadar rahat olması lazım.

Bu ayakkabı zaten hızlı yıpranacak. Hesaplı bir şey almanız iyi olur. Zaten ileri seviyelerde başka modeller için yeterince pahalı modeller ile karşılaşacaksınız. Başlangıç koşularından sonra (diyelim 3 ay) sonraki ayakkabılar daha önemli. Ben günlük kullanımda bile koşu ayakkabısı kullanıyorum. Koşu ayakkabılarından daha rahat bir ayakkabı segmenti zaten yok.

4 Beğeni

Tam tersi ayakkabı ilk takılacağımız konu olmalı. Eğer içe basma, düz tabanlık gibi probleminiz var ise ve buna uygun olmayan bir ayakkabı kullanırsanız, bacaklarınız ve nefesiniz 5 km mesafeyi bitirecek kapasitede olsa bile, ayak tabanınızda veya bileğinizde oluşacak bir ağrı yüzünden 2 km de bırakırsınız. Kesinlikle gidin pahalı bir ayakkabı alın demiyorum. Ayak sağlığınızı göz önünde bulundurun lütfen.

1 Beğeni