Ayak topuk tahrişi

Merhaba arkadaslar baslikta belirttigim gibi uzun kosulardan sonra topuk ve bilek kismim cok aşınıyor ve daha sonra su topluyor. Ayakkabimda bir sorun oldugunu dusunmuyorum cok cesit ayakkabi denedim. Vazelin biraz daha rahatlatti ama buna alternatif ne kullanilabilir? Ayakkabi asics nimbus 25 corap ise nakein asinma onleyici coraplarindan kullaniyorum ama hala daha bunun onune gecemedim.

Çorap için bir de alternatif şunu veya benzerini dene

İkincisi ayakkabıdan olmuyor desen de yedek veya başka ayakkabıyı deneyebilirsin.

Uzundan kastın kaç km?10-15km ise bişey demem ama 50km civarındaysa mesafeyi mesafeyi bölebilirsin. Ayrıca ayağa bandaj saran var ama doğru birşey mi bilmem.

Tırnak kesimi, ayakkabı içinde ayağın gezintiye çıkmaması (bağcıklar), anestol gibi yanık kremini nadirde olsa kullanmak (tahriş fazlaysa) ve chat gpt’ye sormak diğer seçenekler.

Bilekte tahriş neden olur, ayakkabıdandır o. Kendimden örnek, hadi 20km koşayım desem koşamam ama koşsam tabanlar bu mesafeye alışık değil.(-Kafadan atıyorum, 7-9-9-13-123-16-13-10-15-8-15-13-15 km koşsaydım 20km belki su toplamaz).Uzun mesafeye kademeli geldiysen, o mesafe yakınlarında birçok koştuysan taban alışkanlık kazanabilir.

2 Beğeni

Chat Gpt hayatımıza iyiden iyiye girdi.

1 Beğeni

Su toplama kaçınılmaz. Hatta koşuda 1 seneyi doldurduktan sonra değil ayakkabi pamuk bile giyseniz o su toplar. Mesela benim ayağım şuan yamalı bohça veya kaportacı boyanmış araba gibi çirkin.

Antrenmanda veya yarıştan önce topuğa ayak parmakları arasına vaselin işe yariyor. Ayrıca mesela topuk kısmına ve su toplama potansiyeli olan yerlere yara bandi yapistirmakta ise yarıyor.

Düzgün ve kaliteli çorap ve ayakkabıyı söylemiyorum bile.

2 Beğeni

Su toplama şikayetini duyunca eklemek istedim, daha kullanmadım ama denenebilir.

2 Beğeni

Kalın ve içi yastıklamalı olan Adidas çoraplardan giyince 1 saat üzeri koşularda ayaklarım su toplardı. Sonra daha ince çoraplar giyinmeye başladım. Su toplaması uzun 2 saat üzeri koşularda bile tamamen kayboldu. Çorap teri emip tahliye edemediği için, ayak parmak altlarımın su topladığını düşünüyorum. İnce çoraplar bu konuda daha başarılı oldu.

3 Beğeni

Asics ve nike coraplsra sahibim belki sorun bagciklarda belki uzun kosmaya alisik olmadigim icin… biraz daha sabrediyim

1 Beğeni

Ince coraplarla daha kotu tecrubelerim oldu maalesef

1 Beğeni

Bambu kısa çorap giyiyorum .Hem uzunda hem kısada ve muhakkak pudra döküyorum içine

2 Beğeni

Çorap konusunda markaya takılmamak lazım bence.Envai çeşit ve pahada koşu çorabı alıp huzuru ve konforu basit ucuz çoraplarda buldum.Deneme yanılma ve bulma işi bu. Ayakkabı bağlama belirleyici bir etken; ayak, ayakkabının içinde gezinmemeli.Pudra, vazelin ve pamuklu elastik bant diğer çözümler.Benim geldiğim son nokta pamuklu elastik bant.Daha yeni çöl koşusundan çıkıp Giantlarda 350km koşuya giren Seda Nur Çelik’in youtube da bununla ilgili çözüm videosu var .

3 Beğeni

Kinesio bantları kullanıyorum uzun zamandır ben uzun uzun maceralarda. Ayak ve ayakkabının arasını onlar sayesinde buldum. Deneme yanılma yaparak gözlemleyin bantlama yönünü değiştirin. Sıkıntı yapan bölgeyi çift kat yapabilirsiniz. Diz ve kaslar için destek amacıyla kullanımda belli bir ayarda germe yaparak kullanılıyor ama cildi koruyucu olarak kullanırken gerdirmeden kullanın. Bu arada kullandığınız çorapta etken bir faktör olacaktır. Gelecek hedefimiz Babadağ Ultra da da yine bantlarımla yorgun ama diz ve ayaklarım yıpranmadan dağdan denize dalmayı umuyorum. Ayaklarımla ilgili bir sorun yaşamadığım her ultra, en son dağdan insem bile beni fazlasıyla mutlu eder. Ayağı parmağı patlayıp yara bere içinde kalan koşucanları gördükçe kendi çözümümü buldum. Sırt çantamda yarış günü bile bant taşırım acil bir durum olursa diye.

2 Beğeni

3 4kmden sonra bu sorun basliyor. Bant denedim pek etki alamadim. Sanirim ayakkabiya vazelin surecegim bu sefer. Sorunun olustugu kisim aşil tendonlarinin oldugu yer. Tam topugum diyemem yani.

2 Beğeni