Atletizm/Yol Yarışı/Ultramaraton Yayın Akışı ve Hatırlatıcı [Sürekli güncellenir]

Evet Eurosport’ta var, HBO Max’tan da baktım, orda da pazar 9:50’de var gözüküyor. Youtube kanalında öncesi-sonrası, daha detaylı bir yayın oluyor.

3 Beğeni

Yarışı gecikmeli de olsa izledim. Kilian’ın sanırım bacağında küçük bir sakatlığı varmış, o yüzden yarışın başından itibaren beklenen performansı veremedi ve oldukça gerilerde bitirdi. 25 yıldır düzenlenen bu yarışı 11 defa kazanmış biri için nazar boncuğu sayılabilir bu sonuç. Nnormal’den takım arkadaşı Elazzaoui, “uçan deve” lakabını hakedercesine son 2-3 kmdeki atağıyla, Daniel Pattis’le girdiği mücadeleyi kazandı. Teknik zeminde de korkusuz ve hızlı ama düzde gerçekten farklı bir seviyede koşuyor, 28 dk altı 10k’sı olduğundan bahsettiler sanırım sunucular. Kadınlarda beklenti gerçekleşti ve Tove Alexandersson, parkur rekorunu baya bir farkla kırarak, yarışı kazandı. Kendisi bir oryantiring sporcusuymuş ve bu sezon traile odaklanmaya karar vermiş. İlk ciddi trail yarışını parkur rekoru kırarak kazanması çarpıcı gerçekten, Sebastian Sawe’yi hatırlattı biraz. Tove, Sawe isimler de benziyor:) Favorim, Bask kızı Malen Osa çok iyi bir yarış çıkarıp ikinci oldu. Yokuşta arkadaşlarının adına açtığı pankartı görünce gidip onlara sarılan, çok içten bir koşucu. Tove kuzeyli soğuk duruşuyla Ivan Drago’ysa, Malen ve Sara duygusal Rocky’ler sanki:) Yayında özellikle ilk bölümdeki belli noktalarda bütün koşucuların geçişleri gösterildi. Elitleri izlemek de güzel ve heyecanlı ama daha empati yaptığım yavaş amatörleri de uzun uzun izlemek hoşuma gitti. Özellikle zirve çıkışlarındaki coşkulu seyirci desteği, Zegama’yı çok özel bir yarış yapıyor.

10 Beğeni

Aslinda 2025 World Trail Championship’te Short Trail’i kazanarak gostermisti kendini gecen sene. Yani bu ilk trail yarisi sayilmaz.

4 Beğeni

Evet onu atlamışım ben. O yarışı da çok ciddi bir farkla kazanmış.

2 Beğeni

Yarın -pazar- İtalya ayağı.Yayını bilmiyorum ama haritadaki görsel birçoğuna heyecan vermiştir.

Not:sitesine göre:
Asia
China: Run Yeah, iQIYI

América
Canada: FloSports
USA: HBO Max and FloSports

Europe
Across Europe: HBO Max and Eurosport
United Kingdom: TNT Sports and Eurosport

Oceania
Australia: FloSports
New Zealand: FloSports

5 Beğeni

Elmas lig Oslo şimdi (21.00’de başlamış) TRT Sporda.
Gout 200m de 20.60 koşarak 6. oldu.

5 Beğeni

Kotu bir gunu olsa gerek. 19.67 kosmus biri icin hic beklenmedik bir sonuc. Daha iyi gunleri olacaktir.

4 Beğeni

Bugün 23.00’te şu atletizm yarışmaları var.

5 Beğeni

Şimdi, 20.22 itibariyle, Doha elmas lig canlı yayınla TRT spor yıldızda.
Aaa, kadın spiker sunuyor,hoş.

10 Beğeni

Eve geldigimde ben de izlemeye basladim, fakat Haziran ayinda hangi akilla Doha’da yapilir anlam vermedim. Spikerin dedigine gore +33 derece, simdi biten 5000 metre kadinlar yarisinda goruldu ne kadar zorlandiklari. Bu aylarda yap Norvec te, Isvecte, Danimarkada, Finlandiyada. Hem Hava serin hem de neredeyse 24 saat gunduz. Bizde mesela gunluk guneslik ve +17 derece, tam kosmalik hava var.

7 Beğeni

2023, 2024 ve 2025 sırasıyla 5, 10 ve 16 Mayısta yapılmış.İrana yapılan saldırılar nedeniyle gecikmiş olabilir, bir yandan (uyduruyorum) bakın buralar güvenli demek için sonlara da almayı istememiş olabilirler.

5 Beğeni

Doğru. Orijinal tarih 8 Mayıs idi. Savaş nedeniyle ertelendi.

3 Beğeni

90 km marathon du mont blanc. Her iki tarafta da oldukça iyi koşucular var. Ben tabi Jon Albonı destekliyorum :slight_smile:

6 Beğeni

İzlemedim ama livetrail‘den gördüğüm kadarıyla, Jonathan Albon 74. Km’deki cpden geçtikten sonra, 5. sırada giderken yarışı bırakmış. Muhtemelen bir sakatlık yaşadı. Salomon takımından, Louison Coiffet kazanmış yarışı. Pazar günkü 42 km yarışında da iddialı isimler varmış.

4 Beğeni

Western States Endurance Run birazdan başlıyor. Hava normalden daha serin olacakmış galiba bu sefer. İki haftalık antremanla gelen Kilian; ilk 100 milini koşacak, yine sakatlıklardan çıkan Puppi; winner Jim ve diğer birçok iyi koşucu başlangıç çizgisindeler.

7 Beğeni

Ilk 10 mil olagan suphelilerin hepsi ilk 20yi doldurmus durumda.
Ilk 5
Hans Troyer
Jim Walmsley
Vincent Bouillard
Kilian Jornet
Francesco Puppi

7 Beğeni

Bu live track da burada dursun, ilk 5 aynı sürede.Benzer bir koşu yine Avrupada olmuş, sakatlık mı yarıştan kopmama mı ne olmuştu.

İlk 4 ve geri kalan şeklinde gruplaşmış gibi.

5 Beğeni

İlk DNF malesef Kilian olmuş. Bu arada Marathon Mont-Blanc U20 yarışına denk geldim şimdi, akşama doğru, yağmur altında çok güzel bir yayın yapıyorlar.

3 Beğeni

Francesco Puppi’nin uzun mesafelere geçiş yapmasını enteresan buluyorum. Dilerim başarılı olur, bende hep pozitif bir imajı oldu.

3 Beğeni

İlk 100 mil yarışı mı olacak:) Gerçekten enteresan.

Pos Bib Name Distance Time
1 34 Vincent Bouillard 100.2 13:46:15
2 14 Francesco Puppi 100.2 13:51:08
3 M7 Ryan Montgomery 100.2 13:53:55
4 33 Thomas Cardin 100.2 14:07:58
5 39 Zach Miller 100.2 14:20:09

Erkekler eski rekoru ve kadınlar rekoru (kadınlar tamamlanmadı, ucu ucuna rekor gelebilir)
Open Male Jim Walmsley 14:09:28 2019
Open Female Courtney Dauwalter 15:29:33

Erkekler için 4 en hızlı süre bu yarışta çıktı.
Kadınlar rekoru da gelmiş.
Jennifer Lichter

Pos Bib Name Distance Time
1 21 Jennifer Lichter 100.2 15:28:05
2 35 Riley Brady 100.2 15:42:14
3 F3 Marianne Hogan 100.2 15:51:44
4 F8 Caitlin Fielder 100.2 15:57:09
5 13 Lotti Brinks 100.2 16:04:38
6 Beğeni