Western States tarihinin en serin üçüncü havası yakalanınca bolca rekor kırılmış. Kilian’dan sonra favorilerden Jim Walmsley, Hayden Hawks, Hans Troyer gibi isimler de yarışı bırakmışlar. Böyle durumları fırsata çevirmeyi iyi bilen Vincent Bouillard aradan sıyrılmış ve UTMB’deki gibi sürpriz bir galibiyet almış, o yarışta da Jim DNF olmuştu sanırım. Büyük oyunu görüyorum, böyle mühendis olmaz.
Diğer markalarda da muhtemelen bir geyik dönüyordur. Bak bak elin mühendisleri neler yapıyor…
Francesco Puppi ne kadar sempatikse Zach Miller’da nedense bana bir o kadar itici geliyor. Trail topluluğunda pek böyle hissetmem ama ısınamadım kendisine, o son koşusuyla mum dikti gönlüme. Kendisini yine de tebrik ederim formunu hala koruyor.
Benim de tam tersi, Puppi Cocodona açıklamaları sonrası itici geliyor, Zach ayrı bir dünyada, müthiş adam bence
Ben de Zach’a ilk gördüğüm andan itibaren sempati besliyorum, nev-i şahsına münhasır bir insan. Puppi’yi ise, yakından takip etmesem de, itici buluyordum. Çok yetenekli bir koşucu evet ama snob bir havası var gibi geliyordu. Yakın zaman önce kolundan yaşadığı, üst üste iki büyük sakatlığı konu alan v-logunu izledim geçenlerde. Sessiz sakin bir insanmış aslında, ayrıca mental olarak da çok güçlü bir karakter. Bu zor süreçten çıkıp ilk 100 mil yarışında kazandığı başarı takdire şayan.
Tuğrul tabi ki fikrine saygı duymakla,ben bu adama bayılıyorum.Uzun zamandan beri de kendisini takip ediyorum,o mütevazi yaşantısı,alet edevat kullanmada ki becerisi,ne bileyim ya ayrı seviyorum bende bu adamı ![]()
Hard rock başladı. Yine çok iyi koşucular var. Erkeklerde Tom Evans. Kadınlarda Courtney favori.
Canlı takip için: OpenSplitTime: Full results - Hardrock 100 2026
Tom Evans 58. milde yarışı bırakmış. King of Hardrock, yaşlı kurt Ludo üçüncü senesinde de yine baya bir farkla kazanacak gibi görünüyor, parkur rekoru da gelebilir. Courtney kadınlarda birinci, genelde dördüncüymüş şu anda. 3. sırada devam eden David Ayala çok ilginç bir karakter, yarış öncesi irunfar röportajını izlemiştim. 44 yaşında bir matematik profesörü, hiçbir sosyal medyası yok, dolayısıyla Amerika’da da çok tanınmıyormuş. Geçen sene Hardrock’ta 4.olduğunda kimmiş bu Ayala diye şaşırmışlar. 2025 Hardrock öncesi Evoke Endurance’tan bir koçla çalışmaya başlamış, ilk koşu saatiyle nabız bandını da koçu almış. David’ciğim sen hisle koşmayı seviyorsun ama bana veri lazım dedi sanırım. Merak edenler aynı zamanda tıp doktoru olan koçu Andy Reed’in yazısını okuyabilirler.
Open split time’ı çok beğendim bir data monitoring sever olarak.
Epeydir sesi cikmiyordu, sonuclarda (kadinkar 5.si) Kaci Lickteig’i gormek guzel. Bir ara epey iyi durumdaydi sonra sorunlar yasamisti. Izini kaybetmistik…
Bugün saat 11.20de Sierre Zinal var. Hbo max platformundan yayınlanacak. Genelde güzel çekiliyor bu parkur.
Avrupa Atletizm şampiyonası Birmingham 2026 Trtspor Yildiz’da canlı yayında. (canlı yazıyor, umarım tekrar değildir)