Atletizm/Yol Yarışı/Ultramaraton Yayın Akışı ve Hatırlatıcı [Sürekli güncellenir]

120 dropboxtan Özgür Sancak ve Hikmet Karakaya çıktılar.Bu nokta itibariyle Özgür geçen yılın rekor derecesinden yaklaşık 9dk önde gitmekte.

17saat 3 dakikalık rekordan
130k:12dk önde.
140k:5dk önde.
150k:7dk geride (15saat56dakika)
(En hızlı 2. derece geleceği kesin gibi, 130-140km arası 80dk, tahmini 17saat 15-20 dakika, harika gidiyor)
160k:17saat20dakika :nazar_amulet::clap:

Bundan devam eden, 20-25-30-35 saate kadar koşanlar için nadir yaşanacak bir mücadele, kolay gelsin.

5 Beğeni

24 saat geçti, 100mil için
6 bitiren, 13 devam eden bulunmakta.
1 Özgür Sancak 17:20
2 Hikmet Karakaya 19:24
3 Özgür Kaplan 20:23
4 Vasıl Ercüment Erbaş 21:00
5 Ayhan Esen 22:06:12
6 Cengiz Akyüz 23:50

80k için Yılmaz Tongul 7saat15dakika ile en hızlı 2. dereceyi elde etti

Saat 22.24 cumartesi:
12 bitiren, @fatihtosun dahil 6 koşuya devam eden.
(Devam eden 6 kişi de bitirdi)

5 Beğeni

Çok ilginç bir gün oldu Dünya Şampiyonası’nda. 10000 metrede Siffan Hassan, Gidey’i geçmişti ama Etiyopyalı Tsegay son düzlükte Hassanı geçmek üzereyken son 10 metrede Hassan düştü.
4*400 karışık bayrak yarışında da yine Hollandalı Femke Bol son düzlükte ABDli rakibine geçilirken son 10 metrede düştü. İki branşta da Hollanda madalya için favoriyken eli boş döndü.
İki düşüş de son düzlükte her şeyini vermesine rağmen geçilirken oldu. Çok trajikti.

1 Beğeni

evet bayagi dramatik oldu hollanda adina ilk gun…neyse ki ikinici gun 1500m yari finalinde niels laros ulusal rekoru kirarak kendisini finale yazdirdi ve olimpik oyunlari garantiledi (diye biliyorum)…henuz 19 yasinda, ve benim yasadigim sehirden gelen bir yetenek (hatta 2km civarindaki bir bolgeden)…bakalim farkli bir boyutta olan jakob’a karsi neler yapabilecek…

2 Beğeni

100m kazananı Lyles ve dil çıkartmaları bir tek bana mı had safhada itici geliyor merak ediyorum.

Öte yandan Cheptegei 10000m yi yine aldı. Gerçekten başka bir seviye.

2 Beğeni

Ayni sekilde 1500 elemelerinde Ingebritsen 130 metre kala on grubu gecerken seyirciye hareketler yapti. Yani “bakin seyirciyle iletisim halindeyken bile hepinizi geciyorum” der gibiydi. Bu da beni rahatsiz etti acikcasi.

Surada 2:02’de zor da olsa gorunuyor. https://www.youtube.com/watch?v=Re8t8P3UiCM

4 Beğeni

0:53 te tam görünüyor,

cidden garipleştirdi işleri iyice.

2 Beğeni

images (1)

Faith Kipyogen 1500m’de 3 kez Dünya şampiyonu olan ilk kadın sporcu.
Ayarı kaçanlar podcastteki haberlerde 2-3 hafta arayla kırdığı rekorlardan da bahsedilmişti.

Peki sempatik gelmiyor mu :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Ben sporcuların hareketlerini pek yadırgamıyorum. İnsanın özüne çok uygun yapılanlar. Kendi küçük başarılarımızın bile bizde yarattığı ihtirasları düşününce, para vererek girilen yarışlarda para verenler arasında ve onlarca yarış arasında seçilen yarışın seçilen parkurunda yaş grubunda alınan sonuçların Instagram’da nişane gibi taşındığını ve statü belirlediğini görünce, ülkemizin atletizmdeki başarısı belliyken ülkenin en iyilerinden olduğu için kendini tanrı ilan edenleri gördükçe, dünya şampiyonlarının yaptığı hareketler gayet doğal geliyor bana.

4 Beğeni

Dünya şampiyonları yaptığı için garip geliyor :slightly_smiling_face:

Nerede eski günler :grin:

100m’lerde Bold öncesi sonrası da show vardı ama 1500m elemelerinde 3 gömlek aşağıdaki yarışmacılara büyüklük taslamak vizyonsuzluk mu denir, tuhaflık mı denir; öyle birşey işte.

@ggg, o havalı instegram twitter girdilerindeki durumlardan bahsedince, takip etmemek ile kafa rahatlığı yaşadığımı anlıyorum.

2 Beğeni

Finalde Kerr’den gereken cevap geldi :slight_smile:

3 Beğeni

İskoç doğumlu, Amerikadayken koşu eğitimini almış, Tokyo 2020’de pistte erkeklerde Britanya adına tek madalya alan, abisi rugby oyuncusu ve gözlükleri de havalı (forumda da bu marka gözlük alınık satılıktı) biri kişisel en iyisini yapmış.

İzlemek isteyenler için:

Okumak isteyenler için:

5 Beğeni

niels laros ulusal rekoru bir kez daha kirmasina ragmen, 3.31.25 ile, dunya onuncusu oldu…biraz hizli bir start aldi ve kendisini onde buldu…sanirim stratejisi ulusal rekor uzerineydi zira bence bu sekilde start almasi, son 200-300m’deki tempoya cevap verememesine sebep oldu…

2 Beğeni

Ama su Ingebritsen’i o yaristaki herkesle karsilastiran tweet ilginc

https://twitter.com/jgault13/status/1694696164203917379

@fatihboyaci O olaydan Sporda Hirs bolumunde soz etmistim. Cok ilginc olaydir.

2 Beğeni

@spinodal, twitte “10 kere de geçsen 11. için en iyisini yapmadığında altın madalya en hazır olanındır” anlamı da çıkar :muscle:

Anlık bir fotoğraf:
(Stephen Pond/Getty Images for World Athletics)

2 Beğeni

Alarm kuralım mı?İlk olacak mı şu üçleme?

Bu cuma 1 eylül UTMB , yerel saat 18.00’de 171km 9963km yükseklik kazanımı.

Alıntı:
Courtney Dauwalter, 2023’te zaten efsanevi Western States ve Hardrock 100 yarışlarını kazandı ve UTMB’yi kazanırsa benzeri görülmemiş bir hat-trick yapmayı planlıyor. •

Türkçeye çevir dediğimizde telefon çeviriyor:

Canlı takip:

5 Beğeni

Bizim ülkemizden katılan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum…

3 Beğeni

171 km’de 9963 metre yükseklik kazanımını her gördüğümde, “yuh insan koşacak buraları” moduna giriyorum. Kadınlarda Courtney bence işi bitirir ve üçlemesini yapar. Erkeklerdeyse WS kazananı Tom Evans, Eiger Ultra birincisi Hannes Namberger ve geçen senenin ikincisi Matheiu Blanchard bence kazanabilecek isimler. Bakalım kuponum bu sefer de yatacak mı? Jim Walmsley ise yine hem parkurda hem de şeytanın bacağının peşinde koşacak.

2 Beğeni

UTMB sitesinden ‘Turkey’ filtresi seçilince çıkan liste aşağıdaki gibi. UTMB Live adresinden 13 farklı etabı canlı takip edebilir ve koşucu detaylarına ulaşabilirsiniz.

UTMB
237 SERPIL Baysal
1264 SELAHATTİN ILDIRAR
1758 Mehmet Burak Babaç
TDS
10259 Hilmi GÜVEN
10440 Alexander PROKUDIN
10452 Özgür ÖKTEM
10676 Yekta Yiğit DINÇ
10682 Mustafa GÜLER
10889 Tolga GULER
11121 Fatih GÜRBÜZ
CCC
3683 Selim KORKMAZ
4231 Basaran CANBULAT
4051 Seda KURTULDU
OCC
6257 Oğuzhan Emre SINGER
6264 Aysel YALAC
6448 Abdullah ÖZDEMIR
7134 Serhat HACCAK
6715 Utkan CORBACIOGLU
7106 Erkan KONUKÇU
7170 Mehmet ORAL
7251 Serhat CULHALIK
7300 Serter BÜKER
7363 Devrim Basar TURGUT
ETC
15218 Ozgur TETIK
15137 Ezgi KESKIN
7 Beğeni

UTMB de Selahattin Ildırar çok ekstrem bir durum yaşanmazsa yavaş ama emin adımlarla mutlaka finişe ulaşacaktır bence. Ama asıl heyecan Aysel ve Oğuzhan’dan dolayı tabiiki OCC de.Bu mesafe hızı seven Badger Oğuzhan için en iyi tercih bence.Ilk 20 bekliyorum.Favori ise her ne kadar Nordic Angermund gibi görünse de benim favorim Robbie Simpson.Angermund çok güçlü ama Robbie de keyif alarak koşuyor.Bir acı-travma ile yada eğlenerek koşanlar kazanır genelde.

4 Beğeni