Ingiltere’ye 800 m’de dunya 3.'lugu getiren Ben Pattison’da Wolff-Parkinson-White sendromu varmis. 2020’de tespit edilmis. Arada bir kalbi 250lere vuruyormus. Kalbinin birazini yaktiklari bir ameliyat gecirmis. 3 yil sonra da dunya sampiyonasi…
OCCde ikinci cpyi geçen 3 yarışmacımız var.
Emre Singer ve Abdullah Özdemir 2. CPye sıralamada yaklaşık 10 kişi daha geçerek geldiler. 3. cpye ulaşmak üzereler. Kategorilerinde sırasıyla 28 ve 34. sıradalar.
edit: 3. CP çıkışında 27 ve 36 oldu sıralamalar. (Genelde 160 ve 193)
Aysel Yalaç 1 cpyi kadınlarda 54. olarak geçmişti. 2. CPde sıralamada biraz daha geriye düştüğünü görüyoruz. Kadınlarda şu an 58. sırada.
Edit 2: Emre Singer kategoride 20.liğe yükseldi km 41. Genelde de 135.liğe yükseldi.
6 ile 13 saat aradı Emre , Abdullah önde olacak şekilde 15 koşucumuz yularıdaki yarışı bitirdi, bugünkünde de vsr.
3saat 30dk kaldı yaklaşık, hem video, hem canlı takip; koşucuyu takip edince my runners kısmında görülmekte.
19.00’a az kaldı.
104km kontrol noktadına kalan süreler, ilk 5:
Kadınlarda Courtney Dauwalter bir aksilik çıkmazsa birinci bitirecek gibi. Erkeklerde ise inanılmaz yakın bir yarış devam ediyor. Jim Walmsleyin kazanmasını çok istiyorum.
173 km’lik bir yarış için ilk 3 ün arasındaki fark,fark değil gerçekten. Kaldı yaklaşık 50 km.
Edit: liderlik Walmsley’de. Bu sene o sene.
Daha 2 saat var ama Jim ve Courtney’nin enerjilerine ve rakiplerinin son istasyonlardaki durumlarına bakınca kazananlar artık belli olmuş görünüyor. Courtney tarih yazıyor, Jim Walmsley muradına eriyor.
Jim, VALLORCINE SORTIE’ye Kilian’dan 2 dk daha erken varmış. rekor yenilenecek mi merakla bekliyoruz. Ayrıca böyle giderse Jim’in şampiyonluğu Courtney’nin 3lüsünün gölgesinde kalacak gibi:)
Courtney’in insan kalabalığından geçişi, inanılmaz eğlenceli ve renkliydi. Sporla ilgilenen herkes tarafından bu kadar sevilmek ve sayılmak çok ayrı bir mertebe.
Zach Miller koşarken bir şey gördü geri dönüp aldı ve cebine koydu. Kendinden düşmüş gibi görünmedi, Jim Walmsley’den düşen bir şey mi (bib?) acaba, ilginç geldi.Temposunu bozmaya değer bu şey neymiş merak ettim, yorumcular da fark etmediler ya da konuşmaya değer görmediler.
Jel diye gördüm, ya ondan ya da Jim’den düştü.
La Flegere geçişleri
Kilian 19.11
Jim 18.58
Soru: “UTMB’de zafer kazanan ilk Amerikalı olmak senin için ne ifade ediyor?”
Jim: “Hayır, ben Amerikalı kadınların tekrar tekrar kazandıkları zaferlere eklendim sadece. Onların omuzlarında durduğum için mutluyum”
Bu UTMB’de gördüğüm; bazı elitler için suluklardan birinde kola ile koşmak standart hale gelmiş gibi. Hem Walmsley hem de Courtney bu şekilde koşuyorlar. Asitli bir sıvı olduğu için bana hep potansiyel mide rahatsızlığı gibi görünmüştür ama mideyi alıştırınca kalori, kafein ve hidrasyon açısından çok avantajlı bir besin anlaşılan. Özellikle yarışın son bölümünde çok tercih ediliyor gibi.
En yuksek karb barindiran icecek olabilir. Gazini aldiktan sonra gayet verimli icecek bence. Denemesini zaten yapmislardir. Bende dusunmuyor degilim acikcasi…
Colanın içindeki şeker nedeniyle yüksek carb değeri hatta ishali bir şekilde kestiği aşikar.Ama bence bu kişilerin tercih sebebi şu: ortalama bir amerikan için su neyse cola da odur.Adamlar güne cola içerek başlıyor.Yoğun antrenman döneminde içmedikleri için yarışta yoğun performans nedeniyle vücudun hiç bir şeyi kabul etmediği anlarda psikolojik olarak colayı daha rahat tüketiyorlar.
Serpil Baysal yaklaşık 120 km de bıraktı görünüyor.
Selahattin zorlanıyor olsa da 127.km cp i az önce geçti, kalp yaparak geçti hatta denk geldim. Kaldı bir maraton mesafesinden biraz fazlası.
Suyla karistirinca daha rahat oluyor. Ben de uzun yarislarda bazen tercih ediyorum karisimi
meksiko maratonunda 11bin kisi, evet, on bir bin, hile yaptigi sebebiyle diskalifiye olmus…
meksika’da bile yarislarda buna dikkat ediyorlar demek ki, turkiye’deki organizasyonlara kanit da sunsan, birilerini hile yaptigi icin diskalifiye etme konusunda cok cekingenler ve aksiyon almiyorlar…bunun sonucunda, zaten idareten konulan checkpoint’lerden gecmeden yaris tamamlayanlar, son duzluk disinda hic bir yerde fotosu olmayanlar, chip degistirenler, bisiklet kullananlar hep derecelere giriyor…
İnsanı güldüren spor olayı katılımcı sayısı da 30000 imiş, 30000’de 11000 dehşet bir oran. 11000 nin kaçı yerli kaçı yabancı, kaçı gerekli sürede tamamlayamadığı için, kaçı check pointlere uğramadığı için hile nedeniyle elendi ayrı başlıkta irdelenmesi lazım. Binlerce kişi hile yapmalarının kendilerine bir getirisi olmamasına rağmen hile yapıyor kimi kandırdıklarını sanıyorlar çok ilginç.