Askeri eğitim-koşu-ayakkabı-egzersiz

Değerli abilerim,kardeşlerim merhaba. Özel bir konu olduğu için açmak istedim. 10 yıl önce menisküsümde kova sapı yırtığı teşhisi konuldu ameliyat denildi ancak beni F. Kunak hoca egzersizle ayağa kaldırdı. Bu sene askeri spor mülakatlarına hazırlandım iyi süreyle puanla geçtim koşu antremanları yaptım çok kötü ayakkabılarla koştum dikkat etmeden bilinçsizce. Şimdi okulu kazandım ve eylülde eğitime gireceğim. Orada her gün 3-5 km koşacağız. Sizlerden ricam bacak kaslarım için sert spor egzersiz bandı aldım diz kaslarımı nasıl güçlendirebilirim ve koşunca oluşan ağrıları nasıl minimize edebilirim 3.5 ay gibi bir sürem var. Asics Gel Cumulus 27 ve Gel Kayano 31 arasında kaldım. Maksimum diz koruması ve yastıklama için hangisini önerirsiniz? Uzun oldu biliyorum ama bir kardeşinizin geleceğine dokunacağınızı bilmenizi isterim saygılarımla.

1 Beğeni

Ben ikisini de önermem. İkisinin de yastıklaması iyi cumulus kullandım memnun kaldım ama 3-5 km için ben olsam daha hafif bir ayakkabı tercih ederim. Asics de trinosa16, adidas adizero9 ya da takumisen 10 benim tercihim olur.

3 Beğeni

Kayano biraz yavaş bir model,cumulus olabilir. Asics markası olacaksa diz ayak konforu için novablast 4 tercih ederim.

3 Beğeni

Öncelikle hayırlı olsun. Asker, jandarma, polis, sahil güvenlik vb. bu meslekler dışarıdan göründüğü gibi değil bana sorarsan memleketinde güvenlik ol daha iyi. Orada yapacağın koşular hangi zeminde olacak asfalt mı toprak mı ona göre ayakkabı almalısın. Arkadaşın söylediği gibi trinosa 15-16 rahat ayakkabı, yol koşusu için ideal ama ıslak zeminde nasıldır bilmem, toprakta kayar tavsiye etmem. Diğer arkadaşın dediği novablast 4 güzel ayakkabı ben de kullanıyorum, kuru ya da ıslak yolda iş yapıyor ama toprakta kayıyor. Vibram tabanlı ayakkabılar ıslak asfaltta kayar ama toprakta iş yapar. Her iki yol türünde de koşmak için hibrit diye tabir edilen ayakkabılara veya arazi (trail) koşu ayakkabılarına bakman lazım.

3 Beğeni

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Ancak önerilen ayakkabılar içerisinde maalesef siyah sade renkli olan yok. Bizlere sade siyah renkli ayakkabı istendiği söylendi. Genellikle çoğunlukla %90 asfalt-beton da koşacağız toprak eğitimleri kamuflaj ve postalla olmakta. Novablast 4 stokta altı mavi renkli var kalmamış. Novablast 5 in siyah modeli var o yüzden Gel Cumulus ile arasında kaldım. Düz siyah rengi bulunan bir model diz ve eklem yastıklaması için önerirseniz çok mutlu olurum herkese sağlıklı forumlar dilerim.

Gel nimbusun tamamen simsiyah bir rengi ona da bakabilirsin.

1 Beğeni

novablast 5 cumulustan biraz daha geniş . ikiside işinizi görür
tercih etmem gerekirse NB5

1 Beğeni

Hepinize çok teşekkür ederim

Cumulus yerine nova 5 kesinlikle

1 Beğeni

Nimbus serisini kullandım oldukça yumuşak bir ayakkabı

1 Beğeni

Dediğiniz gibi novablast 5 aldım hayatımda giydiğim en rahat ayakkabı gerçekten hem bilekten sarması hem taban konforu ve geri dönüş esnekliği çok başarılı. Siyah aldığımdan mıdır bilmem tabanla üst arasındaki yapışkan işçiliği biraz gözüme battı açıkçası. Sanırım bu da çok sorun edilecek bir durum değil .

2 Beğeni