Asics Novablast 4 içe basan ayak yapısı için uygun mu?

Merhaba, başlangıç seviyesinde şimdilik koşu bandı ve fırsat buldukça tartan zeminde koşuyorum. Koşu ayakkabılarım Asics Novablast 4, içe basan bir ayak tipine sahibim. Ayakkabıları severek giyiyorum ve herhangi bir dizde-bilekte ağrı, ayakta su toplama gibi sorunlara yol açmadı.

Ancak bugün eşim için koşu ayakkabısı almaya gittiğimizde, satış yetkilisi Novablast 4’ün daha nötr ayaklara sahip kişilere uygun olduğu konusunda bilgilendirme yaptı. Ayakkabılarla henüz 70 km koştum, yani çok yeni ancak sağlık söz konusu olursa tabii ki değiştirmeyi düşünürüm.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? İleride ciddi bir sağlık sorununa yol açar mı, yeni bir ayakkabı bakmalı mıyım? Yoksa ayakkabı tabanlarıyla halledilebilecek bir konu mu? Havalar da ısındığı için artık asfalt zeminde de koşacağım bir soruna yol açar mı satış yetkilisinin dediği gibi?

Eğer tabanlarla bir süre idare edersin derseniz öneride bulunursanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.

İçe basan birinin nötr ayakkabı giymesi sorun olmaz.
Asfaltta koşunun “başlangınç” seviyesinde birine etkisi yastıklaması iyi ayakkabıdan bağımsız tempo, mesafe, yoğunluk, antrenmanlı olma, yeterince dinlenmiş olma vs açısından etkileri olabilir.

6 Beğeni

Novablasti ayağınıza giyince ayak arçı yani kemeri ayakkabının icinde rahat ediyorsa , hava da kalmiyorsa , ayakkabının iç medial bombesi ayağın iç kısmına yastıklama yada destek sunuyorsa bu ayakkabı size uygun denilebilir . Gerekirse tabanlik alin novablasta devam edin asfalt icin rahat bir ayakkabıdir.
Asics markasının kayono , new balance 860 ice basanlar için modelleridir

2 Beğeni

ilk yapmanız gereken şey bu “içe basan” veya “dışa basan” terimlerini unutmanız.
Hiç bir profesyonel koşucu içe basan veya dışa basan diye model ayrımı yapıp ayakkabı seçmiyor.
Veya hiç bir ayakkabı modeli doğrudan açık açık bu model içe basan veya dışa basan içindir demiyor.
Bu içe basan uygundur veya dışa basan için uygundur sözü pazarlamacıların icat ettiği bir şey.
Ayak bileklerinizin gücü ile ters orantılı stabiliteye ihtiyaç duyarsınız.
Dizinizin gücü ile ters orantılı yastıklamaya ihtiyaç duyarsınız.
Bunlar dışında başka şeye bakmanıza gerek yok.
Eğer Novablast 4 size yeterli yastıklamayı sağlıyorsa, alın güle güle kullanın.

7 Beğeni

Asics sitesinde bu ayakkabı için içe basan ayaklara yazıyor.

3 Beğeni

Ben de düz tabanım ve içe basıyorum. Novablast 3 iki adet ayakkabı ile binlerce km sıkıntısız koştum. Novablast 4 ü de denedim pek farklı değildi. İçe basan birisi için tavsiyem dizleri bacakları güçlendirmek ve ayakkabı tabanları içe basmadan dolayı asimetrik bir şekilde aşınmaya başlayıp koşu tekniğini etkilediğinde ayakkabıyı atmak olurdu. Ayakkabının kime pazarlandığından ziyade ayağa uygunluğuna, hissiyata bakmak lazım bence.

8 Beğeni

Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Ben de pazarlama taktiği olduğunu düşündüğüm için hemen karar vermeden siz deneyimli koşuculara sormak istemiştim. Şu an Novablast 4’ümle devam, eğer bir sıkıntı olursa ilk çözüm alternatifim tabanlık olacak. Yeniden teşekkürler :folded_hands:t2:

3 Beğeni

Bu arada ben içe basıyorum ve yukarıdaki ayakkabı bana çok iyi geldi.

1 Beğeni