Apple Watch - Garmin, Garmin - Apple Watch Geçiş

Çok haklısınız hocam, zaten daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım;

Yalnız Garmin’in son çıkardığı cihazı deneyimleyemedim. Venu 2 ile birlikte yeni sensöre geçiş yaptı. Denemek için almayı düşünüyorum fakat 2. eli denk gelmedi, sıfır fiyatı da çok pahalı. Venu 2 kullanıp tecrübesi olan varsa paylaşmasını rica ederim :slight_smile:

DCRainmaker’a göre Venu 2’deki sensör eskisine nazaran birazcık daha iyi fakat halen Apple’ın gerisinde.

Şimdilik bir takım avantajları sebebiyle Garmin halen tercih sebebi; yuvarlak tasarım, nabız sensörünün saniye saniye ölçüm yapması (spor dışında nabız sensörü doğru ölçüm yapıyor) ve buna bağlı olarak daha doğru istirahat nabzı göstermesi ve yine buna bağlı olarak stres, body battery gibi bana göre çok kullanışlı özelliklerinin olması gibi. Garmin Connect platformu, detaylı antrenman verileri gibi şeyler de var tabi.

Apple Watch için en büyük eksiler önem sırasına göre şöyle bence;

1. Şarj ömrü,
  2. Sürekli nabız ölçümü yapmaması (Etkinlik dışı genel kullanım),
  3. Stres, body battery gibi FirstBeat özelliklerinin olmaması,
  4. Uyku analizi yapmaması,
  5. Series 1’den beri değişmeyen sıkıcı tasarım

Garmin’in optik nabız sensörü genel kullanım için çok iyi fakat dediğiniz gibi antrenmanda Apple kadar başarılı değil. Fakat en doğru ve hassas veri için Apple bile olsa nabız bandı şart. Zaten antrenman yapan herkes nabız bandı kullandığı için, yukarıda saydığım eksikliklerden dolayı halen Garmin tercih sebebi.

1 Beğeni