Apple Watch - Garmin, Garmin - Apple Watch Geçiş

Gönder abi. Castro gibi gezerim.

5 Beğeni

Garmin Fenix 6x pro kullanıyorum ve değerler bende de tam olarak böyle. Uykuda nabız takibi şahane ama oksijen ölçümü bence de oldukça yanlış. Garmin de nabızı gece gündüz takip ettirdiğinizde recovery sürelerini güncellemesi çok kullanışlı diğer bir özelliği. Çok sert bir antrenman sonrası 32 saat recovery süresini iyi uyku görürse kısaltabiliyor.

1 Beğeni

Evet haklısınız ama bence Garmin Spo2 konusunda hepsinden geride şu anda. En azından bendeki deneyim o yönde, %98 ve üstü değerler çok nadir çıkıyor. Huawei Band 4 ile ne zaman ölçsem en fazla %1- %2 sapma yapıyor. Üstelik Huawei’nin bir güzelliği var ki, sadece bir kere ölçüp bırakmıyor. Tıbbi cihaz gibi 1 dk boyunca sürekli ölçüm yapıyor.

Fitbit = Çok iyi uyku analizi yapar ama o da adım sayısını haddinden fazla gösteriyor :slight_smile:

Polar Ignite= Tam bir fiyat/performans ürünü.

2 Beğeni

Aslında oksijen benim için çok önemli değil ama kızdığım nokta sanki doğru çalışıyormuş gibi reklamını yapmaları. Yok Efendim irtifa değişikliğine vücudumun nasıl tepki vereceğini görecekmişim, önce doğru ölç de görelim :slight_smile:

Zaten Garmin tarafında beni bağlayan şeylerden bir tanesi de istirahat nabzı ve bu nabız verilerinden hareketle ölçtüğü stres seviyesi ve body battery özelliği. O konuda çok iyiler, haklarını yemem. Şu nabız sensörünü Apple seviyesine çıkarabilseler harika olacak.

Training effect ve recovery time daha çok koşucularda tutarlı sonuçlar veriyor. Ağırlık antrenmanında anerobik puanı hiç vermiyor mesela.

3 Beğeni

Fidel Amerikan saati mi takıyor. Bence biri Xiaomi diğeri Huawei.:grinning:

Sahi acaba koşu saatlerinin Lada’sı hangisidir. Hani kaba saba, konforsuz, ucuz, ama taş gibi… istenen işi de yapar.

Decathlon kronometre :grinning:

2 Beğeni

Casio F-91W kullanmak zamanında dünya şampiyonluğuna engel olmadı ( ;

7 Beğeni


Koşu da oldukça faydalı. Once ki gün sert antrenman sonrasi yönlendirme bu şekilde.Fitness yaparken nabız eforla paralel olamayacağı icin orada Training effect çok zor.

4 Beğeni

Ceviriler korkuncmus… Off

2 Beğeni

Benim Fenix6’nın oksijen ölçümü oldukça başarılı. Neden bu kadar gömdünüz çok şaşırdım açıkcası. Hastanelerde kullanılan profesyonel cihazlarla aynı değeri ölçüyor

4 Beğeni

Benim bildigim kadariyla 99 bunun en yuksek degeri. Dolayisiyla bir sınır deger, yani karsilastirma icin kullanilmasi cok dogru olmaz gibi. Degeri gercekten92-93 civari olan birinde yada bir anda deneyip gormek lazim (her ne kadar o an pek guzel bir an olmasa da)

3 Beğeni

Uyku takibi konusunda bir şey söyleyeyim: karşılaştırma yapacak durumda değilim, ama Huawei bu konuda beni memnun etti. Çok merak ettiğim sorulara cevap verdi.
Gündüz yaptığım bir iki şekerlemeyi de kaydetti. (Sadece bir kez çok hareketsiz durup bir şeyler okuduğum sırada onu da yanlışlıkla şekerleme olarak kaydetti.)
Gece kalktıysam onları doğru tespit ediyor zaten, bir de yaptığı analizleri yorumlarken bilimsel bazı makalelere atıf yapıyor.

2 Beğeni

Apple’ın nabız sensörü gerçekten endüstri lideri. Nabız bantlarına en yakın sensör şuanda. Bilekten yukarı çıkıldığında Scosche gibi diğer optik ürünler de iyi okuyor ama bilekten okuma sıkıntılı. Ha bunda Apple’ların tam oturan ufak saatler olmasının da önemi var. Benim bileğimde Garmin sallanıyor, ışıklar etrafa saçılıyor falan. Gel de doğru ölçsün. :slight_smile:
Oksijen sensörüne ben de net veri olarak güvenmiyorum ama kendi içerisinde tutarlı. Mesela olduğum yerde otururken %95 - 96 çıkıyor. Koşarken durakladığımda %98. Burnum tıkalı uyuduğumda %92 90 seviyelerinde. Çok rahatsız şekilde uyandığımda da %87 vs. gördüğüm oldu.
Uyku takibi benim için tamamen devre dışı. Düzenli saatlerde uyuyan biri değilim. İki saat uyuyup dört saat oturup beş saat daha uyuyabiliyorum. Bu durumda ya 2 saat uyudun diyor, ya beş saat ya 11 saat. Tam 7 saati tutturması az oluyor ki, olduğunda da tesadüfen bir şeyleri hatalı kaydetmiş olduğu için oluyor. Ha düzenli yatıp kalktığım çok nadir dönemlerde işini iyi yapıyor ama benim için sadece var olsun diye olan bir özellik. :smiley:

3 Beğeni

Konu dışı olacak ama bir hayatı kötü bir uyku düzeniyle geçirmiş biri olarak ben çok pişmanım. Son bir kaç yıldır 2’de 3’te yatıp 9 gibi kalkıyorum, geçmişe kıyasla buna bile iyi diyorum.
Uyku takibini bu yüzden istedim, normal miyim, normal sınırlarına döndüm mü, uyurken nefesim nasıl, uyuduğum kadarı nitelik olarak sağlıklı mı vs.
İnsanların saatlerden beklentileri bu yüzden farklı!

2 Beğeni

Yeterince kaliteli uyku çekebiliyorsanız kaçta yatıp kalktığınızın o kadar büyük önemi yok bence. Çünkü şu an ki süreçte bir çoğumuzun hayatı bu şekilde. Uyku düzeninin elbette önemi vardır; melatonin karanlıkta salgılanır, kaliteli uyku 11 ile 5 arası olur derler. Ancak sonuçta meslek icabı gece çalışıp gündüz uyuyanlar da var, onlara bir şey olmuyor. Kaçta yatıp kalktığınızdan çok ne kadar kaliteli uyuduğunuz daha önemli diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Bence okuma direkt algoritmadan kaynaklanıyor. Kabul ediyorum Fenix 6x çok büyük ancak ben daha kibar saatler de kullandım Vivoactive 4 ve FR 245 gibi ve sonuç çok değişmedi. Apple çok çabuk tepki veriyor nabız değişimlerine. Sapıttığı olmuyor mu derseniz oluyor tabi ki ama hemen toplarıyor. Gel gelelim Garmin’in stress özelliği, ayrıntılı antrenman verileri, tasarımı falan insanda bağımlılık yaratıyor.

Oksijen sürekli olarak sabit durmuyor. Bazen oksimetre cihazını takıp 4-5 dk takip ediyorum. 90’lara kadar düşüp tekrar yükselebiliyor. Ya cihaz hatalı gösteriyor ya da gerçekten vücuttaki oksijen seviyesi arada dalgalanma yapıyor.

Uyku takibi eskisine göre daha iyi Garmin’de. Uykumu bölüp WC için falan kalktığım zaman yakalayabiliyor artık. Ben çok memnunum şu an uyku takibinden. Ama maalesef şekerlemeleri yakalayamıyor. Zaten kaçta yatıp kaçta kalktığını profiline girmeni istiyor ki ona göre hem rahatsız etme modunu açsın hem de ne zaman uykuya daldığını daha doğru yakalayabilsin.

Hele kötü ve yetersiz uyuduğunda body battery’i doldurmaması mest ediyor beni :slight_smile:

1 Beğeni

Hocam bazıları çok memnun ama genel olarak çoğunluk oksijen ölçümlerinden şikayetçi. Ben de anlamadım cihazdan cihaza sensör kalitesimi değişiyor. Kan akışı ile veya bilek bölgesindeki tüyler ile ilgili bir sorun olsa diğer cihazlar da hatalı ölçerdi.

2 Beğeni

Hepimiz öyle yaşayınca daha az yanlış olmuyor, vardiyalı çalışanlara bir şey olmuyor da diyemeyiz, benim uykum vardiyalı çalıştığım dönemde bozuldu. Resmen erken yaşlanıyorsun, yüzünün rengi değişiyor.

1 Beğeni

Birşey olmuyordan kasdedilen gece uyumadı, gündüz uyudu diye ölmüyorsa anlarım.
Ama meslek icabı gece çalışıp gündüz uyuyanlara birşeyler oluyor.
" There is growing evidence that links shift work to numerous adverse health outcomes including risk factors for cardiovascular disease, metabolic syndrome, diabetes,specific types of cancer, fatigue, and autoimmune hypothyroidism"

3 Beğeni

Daha uyumuyor bunları diyen, iyi geceler :raising_hand_man:
Polar ignite saatte surekli kalp atışını şu saatten sobra ölç seçeneği var, saat 18de kol hareketsiz olsa da uyku olarak algılamıyor,23.00’a ayarlamıştım.Sabah uyanınca uyandım diye işaretliyorum, böylece bir karışıklık olmuyor. Her şeyi otomatiğe bağlamaması bir noktada avantaj.HRV degeri, ortalama nefes alışı, iki kalp atımı arası geçen süreden ANS diye değer üretiyor.

1 Beğeni

Bu manuel kısım iyiymiş.
Yattım ben, iyi geceler :+1::wave::grinning:

1 Beğeni