Spor geçmişi olan biriyim. 2 ay önce koşulara başladım. İlk başladığımda 36-37 dakikalarda koştuğum mesafeyi, şuanda 31-32’ye düşürdüm. Fakat, ilk zamanlarda olmayan yorgunluk son 1-2 haftadır beni zorluyor. Haftanın 4 günü, aç olarak sabahları koşuyorum. En son antrenmanım dündü ve şu an bile göz kapaklarım dahi sızlıyor. Resmen gözlerimin için yanıyor. Tempo düşürürsem sorun çözülür mü? Eğer sorun bu ise ve koşudaki amacım kondisyon yüklemek olduğu için, tempoyu nasıl arttırabilirim? Yaşım 43, uyku ortalamam 6-8 saat. Magnezyum, D3, Omega 3, C vitamini ve Multivitamin takviyesi alıyorum. Spor yapmayı seven biriyim ama bu yaşadığım spor yorgunluğu günlük hayatımı etkilemeye başladı ve spora devam etmek istiyorum. Hatam nerede? Neyi değiştirmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Biraz daha detay verebilirseniz daha doğru dönüşler alabilirsiniz.koştuğunuz mesafede 5-6 dklık bir iyileştirmeden bahseyirosunuz ama burada mesafe bilgisi çok önemli doğru yorum yapabilmek için.
Öte yandan anladığım kadarıyla sürekli benzer tempolarla idman (özellikle yüksek tempo ise) çok önerilen bir şey değil.Elit atletlerin bile antrenman programlarının büyük kısmı yavaş koşulardan oluşuyor.Sizin durumda da muhtemelen sürekli yüksek tempoda idman vücudu biraz yormuş olabilir…
Bir sure dinlenin, belki 1 hafta tumden dinlenme, sonra haftada 1-2 defa ile baslayin, mumkun oldugunca yavas kosun. 36-37 bile degil. Artik o mesafe ne ise 45 dkda kosun.
Spor yapmaya devam etmek istiyorsaniz sabirli olmalisiniz. Spor yapmaya devam edebilmek icin bir sure cok az spor yapmaya ve cok yavas kosmaya katlanmalisiniz.
Birakin 2 ayda hizlanmayi ve her antrenmani o hizlanilmis ayni hizda yapmayi, ilk 12 ay hic hizlanmayi aklinizdan geciremyin.
Bir de tabii her seyden once bir hekime gorunun. Durumunuzu anlatin, belki kosmaniza engel bir durumunuz vardir. Cozulebiliyorsa once o cozulsun, cozulemiyorsa kabullenmek gerek.
Lisans almak için spor hekimliğine gittim. 300 TL. döner sermaye ücretini yatırdım. Hemen EKG çekildi. Sonra Kardiyolojiye sevk edildim. Kardiyoloji uzmanı bir efor testi yapalım dedi. Efor için uzun aralı bir gün aldım. Efor testi sonucuyla kardiyoloğa gittim. Defter gibi olan efor testine şöyle bir baktı. Bu test tam bir doğruluk payı içermiyor gibi bir şey dedi. Sana kalp tomografisi çekelim dedi. Sanal anjiyo dedikleri. Ben de hay hay dedim. Damar yolu açılıyor ve 10 dk civarı süren bir tarama. Onu da yaptırdım. Sonucunu bekliyorum. Ben basit bir işlem diye gittim ama bayağı bir aşama ve zaman geçti. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diyerek süreci devam ettiriyorum. Lakin kapsamlı bir kontrol yapılması nedeniyle memnunum ve herkese tavsiye ediyorum.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Yaşadığınız kentte spor hekimi varsa onun muayenesi daha geçerli olabilir. Koşuya ilk başladığımda diz ağrısı yaşadım. Aile hekimine gittim. Koşunun diz hasarına yol açtığını söyledi. Sonra spor hekimine gittim. Mr çekildi. Ödem toplamış dinlen geçer dedi ve dinlendim geçti.