Antreman giysilerini nasıl yıkıyorsunuz?

Merhaba,
Antremandan sonra koşu tişörtlerimi yıkamaya atıyorum. Makineden çıkınca fosforlu yaldızlı çizgiler, marka logosu vs… soyuluyor. Adidas, Nike, Decathlon ürünleri. Hepsi soyuldu. Her programı denedim. Normal, sentetik, kısa program vs… 30-40 derecede yıkıyorum. Sonuç aynı. Fikriniz var mı? Her yıkamada tişört heba oluyor. Çamaşır makinesi 6 aylık. Sıvı deterjan kullanıyorum. Deterjanda değiştirdim. Sonuç aynı. Teşekkürler

2 Beğeni

Antrenmandan hemen sonra ılık su ve beyaz kalıp sabun ile elde yıkıyorum. Bir sorun olmuyor deneyebilirsin

4 Beğeni

Benimde 10 tişört 4 tane şort nike ve adidas logoları hepsi gitti. Markasız gibi takılıyorum öyle :grin:

3 Beğeni

Antrenman sonrası ılık su sabun, çok uğraşmaya gerek kalmıyor. İllaki makineye atacaksanız çamaşır torbası kullanın, logolar tambura sürtmesi sonucu çıkıyor olabilir. Birde düşük devirde çalıştırmanız da faydalı olabilir.

5 Beğeni

15 dakikalık kısa programda eğer özellikle saçma bir şey olmadı ve sadece ter ise deterjansız yıkıyorum.

Yok ille sabuna gerek varsa, elde, bahsedildiği gibi kalıp sabun ılık su.

Ha yine de 6-7 yıkama sonrası fosforlar gidiyor :face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni

Maalesef genel bir problem.

Sıkma devrini daha düşük tutup yıkamanızı öneririm. Öncesinde kıyafetleri ters çevirip makineye atmayı deneyin, ömrünü uzatıyor, kurutma makinesi kullanmamakta fayda var. Ayrıca çanta, şapka, yağmurluk vb. Ürünleri kesinlikle elde yıkamanızı tavsiye ederim.

7 Beğeni

Yumuşatıcı gözüne sirke koyarak 15 dakikalık programda yıkıyorum düşük devirde, hiçbir sorun ile karşılaşmadım şu ana kadar. Genel olarak yumuşatıcı yerine beyaz sirke tavsiye ederim :slight_smile:

3 Beğeni

Bunu deneyeceğim. Teşekkürler.

1 Beğeni

Makine takıntınızdan kurtulmayı deneyin.
Ben antrenman sonrası duşa girdiğimde şort ve tişörtümü ayaklarımın önüne çıkarıp atıyorum.
Duşun sonunda üzerlerindeki sabun ve şampuan köpüklerini duştan akan su ile duruluyorum.
Hepsi bu. Bu malzemeleri yıllardır makineye atmadım.
Bu kıyafetler sentetik malzemeden üretilir. Yün, panuk, ipek vb doğal malzemeler gibi ter kir tutmazlar.
Dolayısıyla makineye atmaya gerek yok

6 Beğeni

Cehaletimi bağışlayın fakat konu sahibinin makine takıntısı olduğunu nasıl anladınız?

3 Beğeni

:grin: Bende merak ettim.

1 Beğeni

“Gibi” repliği olmuş. :upside_down_face: :grin:

@Radyohead buradan, 6 ay öncesine kadar sorun yaşamadığını çıkardım.Sorun son makineyle ise bahsedildiği şekilde ters çevirip daha düşük devirde denenebilir.Yıkama modlarında makine ayarlarını değiştir.(tamburdan olabilir. Biz neredeyse boş yer kalmadan yıkadığımızdan tambura sürtünmüyor.Normal kıyafetlere de etki edebilir.)

1 Beğeni

Makinanın 20 dakika modunda az deterjan ile yıkıyorum. Yumuşatıcı atıyorum biraz ama atmamak lazım normalde. Yine de şimdiye kadar dökülen kıyafetim olmadı.

3 Beğeni

Keşke amacım komiklik olsaydı fakat değil. @Eypateach in söylediği gibi merak ile bereber daha ileri aşamada böyle bir çözümle tekniğini öğrenmemin mesleki kariyerime de olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Fakat @ismaileren hala cevap vermedi. Gerçi bu kadar kıymetli bir bilgiyi paylaşmak istemediğinden cevap vermemiş olabilir. Tutumuna saygı duymakla beraber bilginin paylaştıkça tükenen bir şey olmadığını hatırlatmak isterim.

Saygılarımla.

2 Beğeni