Aladağlar Sky Trail 2024

Bahsettiğiniz şartlar uzun parkur için, kısa parkur için,

  • Son 4 yılda en az 1 ultra maraton (>42 km) mesafesinde patika koşusu tamamlamış olmak, Son 4 yılda en az 1 dağ patika koşusu (>20 km ve 1300m irtifa kazanımı) kategorisinde koşu tamamlamış olmak, Son 4 yılda en az 1 defa en az 3000 m.'lik bir zirve çıkış deneyimine sahip olmak

denilmiş.

2 Beğeni

Katılıyorum, 4 sene önce çok formda bir sezon geçirip daha sonra sakatlık vs. yaşayıp koşamayan,antreman yapamayanlar olabilir. Aladağlar sky trail Türkiye şartlarındaki en zor yarış. Yarışa katılmayı düşünenlerin çok iyi hazırlanma sürecine girmesi gerekecek. Özellikle yüksek irtifada işler değişiyor, mümkünse yarış öncesi 3000mt üzerinde birkaç faaliyet yaparak, o rakımda vücudun vereceği tepkileri gözlemleyip ona göre yarış için önlem almak mantıklı olur.

4 Beğeni

@nkoner ‘in en son St Paul Ultra videosunda bir arkadaş çok hoştu ; " en zor parkur burasıymış , o yüzden geldim; 51k hem de" diyordu.Zorluk göreceli bir şey demek ki!.. Biz de kervan yolda düzülür.Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler.’ Gerisi zaten doğal seçilim.Bi Ramazan Abimiz vardı; Aladağlar çocuğu, ömrü o dağlarda rehberlikle geçmiş.Beni Emlerden koşarak inerken gördüğünde " sen de akıl yok " demişti.Haklı mıydı acaba!?

3 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam (düzeltiniz) en son düzenlendiğinde uzun parkurun katılım şartlarında 100km üzeri şartı vardı. Ve evet 4 yıl çok uzun bir süre. tam incelemedim ama lisansa ek olarak mutlaka ekstra bir uygun sağlık testi istenmeli mevcutta lisansların nasıl yenilendiğini hepimiz biliyoruz, sporcunun sorunu var mı yok mu önemli değil spor daireye gidip 2dk da çıkıyorum.

2 Beğeni

Bir saat önce sayfaya girdiğimde 34K için orada böyle yazmadığına eminim ama kanıtlayamam tabii ki :slight_smile:

1 Beğeni

Evet öyle yazıyordu ve sonradan düzeltildi.İstenen şartlar fazla değil az bile.O irtifada hiçbir şey şansa bırakılmayacak kadar önemli.

Aladağlar’da ilk düzenlenen 2015 yarışının konusunu sonuna kadar dikkatlice okumak lazım,değerli bilgiler var

5 Beğeni

Zorluk bence de göreceli ve kişiye özel olup, sınırlarını zorladıkça zorluk seviyesi artıyor mu? Azalıyor mu? Soru bu aslında.

3 Beğeni

Aladağları tırmanışı iyi koşucular tercih edecektir, Stpaul kısmen sky deneyimi yaşatmış olduğu için Aladağlar 34 parkuru zorlasada da bitirilebilinir durumda görünüyor, ancak aynı gün Abant ultra varken ben Abant tercih ederdim.

2 Beğeni

Aladağlar karasay yarışında çelilbuyduran mevkisinde cutoff uygulanıyor, yaklaşık 13 km ve 10 km kısımda yükselerek 3560m çıkıyorsun. 3,5 saat bir süresi var. Süresinde çıkamayanın 12k aşağı doğru geri yürütüyorlar. Başka bit alternatif yok. Ona göre hazırlanmak lazım. Ondan sonra hep çarşak iniş var cici ve pahalı ayakkabılar pert oluyor. Arkasında. İlk çıkış gibi olmasa da eznevit etabıda terletici….

1 Beğeni

Ön şartı sağlayanlar arasından kurulun yarışacakları seçmesi bir tek beni mi rahatsız ediyor? Kurulun şartları neler? Bu iş, hükümetin, eleştrilen “sınav sonrası mülakat” ına döner mi? Sanırım bunlara kafa yormaktansa Abant Ultra’yı tercih edeceğim :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Yanlış anlaşılmış olabilir.Bu noktadaki tüm cümleler :

"Belirtilen ön koşullardan en az birini yerine getiren adayların başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Doldurulmuş formların geçerliliği Aladağlar Sky Trail teknik kurulu tarafından değerlendirildikten sonra kayıtlar işleme alınacaktır. Katılım ön koşullarını sağlamayan adayların kayıtları değerlendirmeye alınmayacaktır. "

Yani ön koşul için 5 yıl öncekini yolladı, en az A km yerine A’dan az mesafe koşusunu beyan etti vs gibi “formların geçerliliği” kontrol edilecek.

Ön şartları sağlayanların değil, ön şartları sağlayıp sağlanmadığının kontrolü. Olması gereken, zaten yapılan uygulamalar böyle değil mi?

7 Beğeni

Haklısın @fatihboyaci. “geçerliliği” kelimesini atlamışım. Belkide bilinç altından “verilen bilginin kontrolü için kurula gerek var mı? Kurul varsa seçme vardır” diye düşündüm.

3 Beğeni

“Ön şartı sağlayanları kurul değerlendirecek” deniliyor ama kayıt ücreti peşinen alınıyor. Neden acaba? Kurul kabul etmezse ücreti iade edecekler mi?

3 Beğeni

Kurulun yapacağı değerlendirmeyi ’ hukukilik açısından değerlendirme’ye benzetebiliriz.Yani başvuru , sınırları önceden çizilmiş kurallara uygun mu!? Ancak bir de ‘yerindelik denetimi’ var.Kafalardaki soru işareti bu.Bunu aşmanın da basit yolu kayıtlar açıldığı andan itibaren kayıtlı koşucu listesini ve yedek listeyi yayınlarsın. ( sitede ben mi göremedim acaba!) Ben kaçıncı sırada kayıt olduğumu, şartları sağlıyorsam ve ilk 50 içinde isem herhangi bir yerindelik uygulamasına uğramayacağımı bilirim.Çıkıp yokuş antrenmanı yapmamız gerekirken nelerle uğraşıyoruz. :))

3 Beğeni

Ben de kısa parkura kayıt olacaktım @okmali . Kapadokya CST 100m+ ile sağlamıyor. Kabul etmezler de kayıt ücretini iadede sıkıntı yaşarım diye kaydolmadım.

1 Beğeni

Kayıt yaptırdın.Belge yükledin.Sonra kaçıncı sırada olduğun, kabul vs düşünmemen gerek.Sana en geç 1 haftada şu eksik yada ödeme yapabilirsiniz kaydınız şartları sağlıyor dönüşü yapılır.

1 yarımaraton koşmuş biri olarak yukarıdakinden farklı değildir prosedür, düz mantık.
Siz antrenmana devam edin :+1:

Bu arada organizasyon strava kayıtlarına bakması, belli antrenman yapmayanları almaması, belli beden kitle endeksi üzerini almaması, belli yaş üzeri kardiyolog raporu zorlu şartları olan yarışlarda alternatif talepler olabilir.Asıl olan sağlıkla sürmesi.

4 Beğeni

Merhaba, Evet ücretler tam olarak iade edilecektir. İki kademeli ödeme düşünüldü ancak ödemeden kesinti miktarı çok fazla olmakta iki defa yapıldığında.

3 Beğeni

@aliatav Bilgilendirme için teşekkürler. Aslında kurul değerlendirmesini geçenleri ücret ödemeye yönlendirseniz daha doğru olmaz mıydı? Daha önceki Aladağlar yarışlarında bu şekilde olmuştu. Bir sürü arkadaş sosyal medyada kayıt olduğuna dair görselleri paylaştı bile. Şimdi onlardan biri kurul değerlendirmesini geçemezse ne olacak? Sizlere olumsuz bir sürü eleştiri olarak geri dönecektir.

3 Beğeni

Yarışın kayıt yapıldığı sitede açıkça belirtilmiş:

  • Bu yarışa katılabilmek için son 4 yıl içerisinde; 1 orta ya da uzun ultra maraton (75km’den uzun) yarışına veya ultra-sky run koşusuna (42km’den uzun ve en az 3000m yükseklikte) katılmış olmanız ya da 3500m zirve tırmanışı deneyimine sahip olmanız gerekmektedir.

Katılımcı aslında başvuru sırasında yarışmaya seçilip seçilemeyeceğini biliyor. Hepimiz koştuğumuz yarışların mesafelerini, irtifalarını vs. biliyoruz. Seçilemiyorsak gerekli ön şartları yerine getirmemişiz demektir. Bu haliyle de kayıt ücretinin önceden tahsil edilmesinde bir sorun gözükmüyor.

1 Beğeni

@okmali merhaba. Tersi durum da söz konusu oluyor maalesef. Şartları sağlıyor ve sonrasında haftalarca ödeme beklenebiliyor. Yedek liste koşucular da başka yarışa kaydoluyor. Sanırım koşucularımız şartları sağlamadan ödeme yapmayacaklardır. Sonuç belgeleri/sertifikaları/belgeleri olduğu sürece sorun olmayacaktır. Eğer ki bir sorun çıkarsa iade 100%yapılacağı için de mağduriyet söz konusu olmayacağını düşünüyoruz.
Koşullar, bir önceki son yapılan yarış ile aynıdır.

5 Beğeni