Aladağlar Sky Trail 2024

sıcak sıcak… 2024te düzenleneceği açıklandı. Tarih: 10 Ağustos 2024
https://www.instagram.com/p/C1JkQ4vNn58/
Runkara Yarı maratonunu düzenleyen ekip + her zaman olduğu gibi ORDOS organizasyonu yapacakmış.

Bu sene olmayacak gibi ama 2025 hedef yarışım olacak. Tabi umarım katılım bol olur da 2025te de organizasyon devam eder. Ben reklamını yaparak üzerime düşen görevi gerçekleştireyim ki duymayan kalmasın. :slight_smile:

21 Beğeni

Harika haber.
Uzun zamandır beklenen yarış sonunda geldi.
Detayların açıklanmasını heyecanla bekliyorum.

4 Beğeni

Daha önce 3 kere yarıştım ama yetmiyor. Acaip bir çekiciliği var Aladağların.
Geliyor gelmekte olan…

4 Beğeni

2017, 2018 ve 2022 yılında katılmış olduğum, bana göre Türkiye’ nin en iyi yarışı. Tarihi rezerve ettim. Parkur nasil olacak merakla bekliyorum.

4 Beğeni

ORDOS faktörü gözardı edilemez tabiiki ama keşke Sertan ve Serkan Girgin’in organizatör olduğu ilk yıl koşmuş olsaydınız.Yaklaşım farklı , zihniyet farklıydı.Çünkü ultra trail bu adamlar için bir yaşam tarzı; ticari faaliyetten önce.Diğer başlıklarda ülkemizdeki ultra organizasyonların geldiği nokta tartışılıyor.Bence kırılma noktası Sertan ve Serkan’ın Aladağlar ve Kapadokya Ultraların ilklerini gerçekleştirip bıraktığı dönemdir.Ondan sonra ultralar bugünkü haline evrildi.Not: Emli Vadisi’ne inerken çok dikkat edilmeli.

7 Beğeni

2016 yarışı benim için çok erken olurdu sanırım. 2017 de erken olmuş aslina bakarsak. O yıllarda 2 yıllık çaylak kosucuydum :). @spinodal in 2016 yarış raporunu okumuştum. Disiplinli kurallari, sert cutt off lari vardi. @girgink ve @tgirgin i o yıllarda buradan takip ediyordum. Uygulamaya çalıştıkları vizyon, prensip ve kurallarin önemini yillar sonra yurt dışı bir iki yarışta ancak anladim. Malesef bu vizyon artik cok az bulunuyor diye düşünüyorum mevcut yarışlarda. Aladağlar yine de hepsinden ayri bir konumda yer edindi benim icin. Umarim 2024 te de herkese guzel bir deneyim yaşatır.

7 Beğeni

Tadı damaklarda kalan bir yarış. 2016’da katılmıştım. 8 yıl sonra yine yeniden… :slight_smile:

3 Beğeni

2021 de Karasay 3Ok raporum.

https://medium.com/@husy72/14-ağustos-2021-f0a07ee6e3b1

5 Beğeni

Öğrendiğime göre 2022 parkuru ile aynı.
Aladağlar çok özlenmişti. Şahane oldu bu geri dönüş.

5 Beğeni

Yarışın internet sitesi yok mu ben mi bulamadım?

2 Beğeni

Eskiden vardı ama pert olmuş yeni organizatörler aktif edeceklerdir

3 Beğeni

Merhabalar, şu anda instagram adresi aktif sadece, bizim takvimde de bildiğiniz gibi tarih üzerinde web sitesi linki bulunuyor. Oradaki link eski sitenin linki henüz, güncellendiğinde ben de linki güncelleyeceğim. :wink:

Hatırlatma:

6 Beğeni

Kayıtlar açıldı, kota çabuk doluyor kayıt olmak isteyenler acele etsinler.
Aladağlar Sky Trail

1 Beğeni

34K parkuru için:
“Bu yarışa katılabilmek için son 4 yıl içerisinde; 1 orta ya da uzun ultra maraton (75km’den uzun) yarışına veya ultra-sky run koşusuna (42km’den uzun ve en az 3000m yükseklikte) katılmış olmanız ya da 3500m zirve tırmanışı deneyimine sahip olmanız gerekmektedir.”
denmiş. Biraz ağır olmamış mı katılım şartları?

2 Beğeni

Akademik kadro seçimlerindeki gibi nokta atışı yapmışlar :rofl::rofl:

1 Beğeni

3 şarttan en az birini yerine getirmek zorunda katılımcılar.

Şartlar çok normal ve bence hafif. Kendim şartları kolayca yerine getirebilmeme rağmen antrenmanını yapamayacağım ve cesaret edemediğim için hiç yeltenmedim.

3 Beğeni

Bahsettiğiniz şartlar uzun parkur için, kısa parkur için,

  • Son 4 yılda en az 1 ultra maraton (>42 km) mesafesinde patika koşusu tamamlamış olmak, Son 4 yılda en az 1 dağ patika koşusu (>20 km ve 1300m irtifa kazanımı) kategorisinde koşu tamamlamış olmak, Son 4 yılda en az 1 defa en az 3000 m.'lik bir zirve çıkış deneyimine sahip olmak

denilmiş.

2 Beğeni

Katılıyorum, 4 sene önce çok formda bir sezon geçirip daha sonra sakatlık vs. yaşayıp koşamayan,antreman yapamayanlar olabilir. Aladağlar sky trail Türkiye şartlarındaki en zor yarış. Yarışa katılmayı düşünenlerin çok iyi hazırlanma sürecine girmesi gerekecek. Özellikle yüksek irtifada işler değişiyor, mümkünse yarış öncesi 3000mt üzerinde birkaç faaliyet yaparak, o rakımda vücudun vereceği tepkileri gözlemleyip ona göre yarış için önlem almak mantıklı olur.

4 Beğeni

@nkoner ‘in en son St Paul Ultra videosunda bir arkadaş çok hoştu ; " en zor parkur burasıymış , o yüzden geldim; 51k hem de" diyordu.Zorluk göreceli bir şey demek ki!.. Biz de kervan yolda düzülür.Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler.’ Gerisi zaten doğal seçilim.Bi Ramazan Abimiz vardı; Aladağlar çocuğu, ömrü o dağlarda rehberlikle geçmiş.Beni Emlerden koşarak inerken gördüğünde " sen de akıl yok " demişti.Haklı mıydı acaba!?

3 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam (düzeltiniz) en son düzenlendiğinde uzun parkurun katılım şartlarında 100km üzeri şartı vardı. Ve evet 4 yıl çok uzun bir süre. tam incelemedim ama lisansa ek olarak mutlaka ekstra bir uygun sağlık testi istenmeli mevcutta lisansların nasıl yenilendiğini hepimiz biliyoruz, sporcunun sorunu var mı yok mu önemli değil spor daireye gidip 2dk da çıkıyorum.

2 Beğeni