Aladağlar sky trail 2020

Yarış ilk yılından beri ORDOS tarafından gerçekleştiriliyor. Argos (Tesekkurker @atilulas ) Argeus ile iş birliği yapıyorlar.

selamlar,

ufak bir düzeltme daha; argos değil, argeus travel ile yapılıyordu. bu sene sanırım sadece ordos olarak yapılıyor…

2 Beğeni

Gecmis yillarda start cizgisine kadar olan organizasyonu Argeus yapiyordu. Start cizgisi sonrasi yani dagdaki isler ise ORDOS’un sorumlulugundaydi. Bu sene ORDOS tek basina butun isleri yapiyor olacak.

Kayitlar devam ediyor. Uzun parkur asil liste dolmak uzere. Acele edin…

2 Beğeni

Daha önce aladağlar sky trail de koşanlar oldumu
Tavsiyeleriniz nelerdir malzeme ve antrenman vb

Cok sayida rapor ve bilgi surada bulunabilir.

Ayrica burada da arama yapabilirsiniz: https://kosuforum.com/search?q=Aladaglar

tarihi çok güzel, umarım hazırlanabilirim 35K ya. Yarışın nasıl olduğunu daha ayrıntılı şekilde paylaşabilirseniz ,çünkü ilk defa katılacağımız bir çok yarışta insanlar yada kendimce yabancılıktan yada bilgi eksikliğinden yarışlara soğuk bakıyoruz. Yarışa katılan bilen arkadaşlarımızdan bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum.

Aladaglar’a ilk kez katilacak arkadaslarin baslangic noktasi bence de yaris raporlarini okumak olmali.
Ayrintilar, forumda paylasmak icin cok fazla.

Aladaglar’da kisa mesafe icinde cok fazla tirmanis ve inis olacak. Bacaklarinizin hem cikmaya hem de inmeye alisik olmasi lazim.

Diger yarislardan farkli olarak 3500 metre gibi bir yukseklige tirmaniyor olacagiz. Hem uzun tirmanislarin hem de yuksekligin provasi olarak, yukseklerde gezen daha kisa yarislara katilmayi dusunebilirsiniz. Tahtali, Sky Erciyes ve Uludag Ultra bunun icin dusunulebilir.

1 Beğeni

2020 yılı Aladağlar Ultra Sky Maratonu iptal edildi.
Amatör bir spor ve dağcılık kulubü olan ORDOS’un düzenlediği organizasyon, ‘’ Covid-19 salgınının ülkemizdeki seyrinin organizasyon gerçekleştirebilmek için güvenli seviyeye ulaşmamış olması, Aladağlar Sky Trail koşusunun gerçekleştiği Demirkazık Köyü ve çevresinde hali hazırda Covid-19 vakasının bulunmaması, bölgeye dışarıdan gelecek kişilerin köy sakinleri için bir risk unsuru taşıması nedenleriyle ve sorumluluk bilinciyle yarış iptal edildi. Ücret yatıranlara koşulsuz şartsız ve kesintisiz para iadesi gerçekleştirilecek.

8 Beğeni

Koşulsuz ücret iade eden organizasyonlarla, iade başlığı altında binbir takla ile yazılmış on satırla karşımıza çıkan organizasyonlar bu dönemde birbirlerinden güzel ayrıldılar doğrusu.

Her şey sakinleştiğinde katılacağı yarışları bu kritere göre seçeceklerin sayısı eminim çoktur.

6 Beğeni

Koşulsuz ücret iade edebilmek Türkiye şartlarında bir lükstür, (keşke bütün firmalar apple gibi olsa değil mi) ayrıca elmayla armut kıyaslamasına benzer, organizasyonların yapısı, harcamaları, giderleri buna müsade etmeyebilir.

Bu tür şeyleri eleştirirken “müşteri” gibi değilde biraz daha objektif bakmanın daha faydalı olacağına inanıyorum. Hali hazırda ortada ciddi bir beklenmedik kriz durumu var.

Evet bir ticari faaliyet söz konusu ama satın aldığınız şeyi size sağlama sözünü verenlerde inanın bu gibi durumlarda bambaşka sorunlar ve ülke şartlarıyla mücadele ediyorlar.

“Takla” eleştirisi bambaşka şekillerde yorumlanabilir, gerçek durumlarla örneklendirilmeli?

Sevgiler.

3 Beğeni

1.Kaynak:http://efesultra.org/bilginoktasi/icerik/genel-bilgiler-kurallar-ucretler
İade:Yarışa son kayıt tarihi 21.08.2020 tarihidir. Bu tarihten sonra 5K ve 12K parkurlarına kayıt olmak için 200 TL, 23K parkuruna 250 TL, 42K,61K parkuruna 300 TL ve 120K parkurlarına 350 TL ücret ödeyip kayıt olabilirsiniz. *Etkinliğin gerçekleşeceği tarihe 45 günden az bir süre kalmış olması halinde ücret iadesi yapılmamaktadır. Kayıt tarihinden 7 iş günü sonra iptal hakkını ancak %30 kesinti ile iade alabilir.
2.Kaynak:https://www.iznikultra.com/tr/iznikultra/bireysel-kayit
İade: İPTAL ve İADE Koşulları:

  • Yarışa katılımdan herhangi bir sebeple vaz geçildiği takdirde şu iade koşulları uygulanır:

  • Kayıt gününden itibaren 14 gün içinde vazgeçilirse yarış ücretinin %95i aynı ödeme yöntemi ile iade edilir.

  • Kayıdı takip eden 15. gün ve sonrasında yapılan iptallerde kayıt ücreti iade edilmez.

  • Kayıt sırasında iptal opsiyonu satın alındı ise 16 Mart 2020 mesai sonuna kadar yapılan iptal taleplerinde %90 ücret iadesi yapılır. 17 Mart 2020 ve sonrasında ücret iadesi yapılmaz.

İPTAL Opsiyonu:

İptal opsiyonu 40 TL’dir. Kayıt sırasında satın alınmış ise, yarışa 30 gün kalana kadar iptallerde yarış kayıt bedelinin %90’ı iade edilir, 30 günden az kala iptallerde iade yapılmaz.

-“Kayıt ücreti iade opsiyonu” satın almayan yarışmacıların kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmamaktadır.

3.kaynak:https://uzunetap.com/kyzikosultra-2020-test/
İade:Kayıt iptali durumunda kayıt ücret iadesi olmayacaktır.
• Kötü hava koşulları ya da organizasyon dışındaki sebeplerden ötürü yarışın iptal olması durumunda kayıt ücreti iade edilmez.

4.kaynak:https://cappadociaultratrail.com/tr/Kurallar/kurallar-cst
İptal: Katılım Koşulları ve Kuralları
c) Kayıt iptali ve iade

İade edilebilir kayıt ücreti ile kayıt yaptırmış olan katılımcıların ücretleri 31 Ağustos 2020 tarihine kadar iptal edildiği takdirde kayıt ücreti bir ay içerisinde geri iade edilir. Bu tarihten sonra yapılacak iptallerde kayıt ücreti iade edilmeyecektir.

Kayıt iptal taleplerinin yazılı olarak info@cappadociaultratrail.com adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Katılımcı tarafından ne şekilde ödeme yapıldıysa aynı şekilde katılımcıya iade edilir. Ödeme katılımcı tarafından banka havalesi ile yapılmış ise iade katılımcının aynı banka hesabına ya da ödeme katılımcı tarafından kredi kartı ile yapılmış ise iade katılımcının aynı kredi kartına yapılacaktır.

Kötü hava koşulları veya benzeri organizasyonun kontrolü dışındaki sebeplerden dolayı koşu durdurulur veya iptal edilirse kayıt ücreti iade edilmez.

5.kaynak:https://runfiresaltlake.com/TR/?p=20k#Kayit-ve-Katilim-Ucretleri
İade: İade Koşulları
• 01.02.2020 tarihinden önce gerçekleştirilen iptallerde, kayıt ücretinin %80’i iade edilir.
• 01.08.2020 tarihinden önce gerçekleştirilen iptallerde, kayıt ücretinin %70’i iade edilir.
• 01.08.2020 tarihinden sonra gerçekleştirilen iptallerde iade yapılmaz

6.kaynak:http://www.latmosultra.org/bilginoktasi/icerik/genel-bilgiler-kurallar-ucretler
İade:Yarışa son kayıt tarihi 25.09.2020 tarihidir. Bu tarihten sonra kontenjan kalmış ise kayıt olmak isteyen kişiler herhangi bir parkura kayıt olmak için 450 ücret ödeyip kayıt olabilirler. Etkinliğin gerçekleşeceği tarihe 45 günden az bir süre kalmış olması halinde ücret iadesi yapılmamaktadır. Kayıt tarihinden 7 iş günü sonra iptal hakkını ancak %30 kesinti ile iade alabilir.

7.kaynak:https://www.likyayoluultramaratonu.com/TR/?p=100k#Kayit-ve-Katilim-Ucretleri
İade:
ERTELEME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU:
Dünyada ve ülkemizde Koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında tüm katılımcılarımızın, ekiplerimizin, destekçilerimizin ve yerel halkın sağlığını koruma amacıyla etkinliğimizde tarih değişikliği kararı aldığımızı üzülerek duyurmak isteriz.

Bu doğrultuda daha önce yarış için ödemesini tamamlamış tüm katılımcılarımızın kayıtları, duyurulan yeni tarih doğrultusunda geçerliliğini korumaktadır. Açıklanan yeni tarihler için uygunluğu olmayan katılımcıların kayıtları, talep etmeleri durumunda farklı bir Uzunetap yarışına aktarılacak ya da kayıt ücretleri kesintisiz olarak iade edilecektir.
Taleplerinizi info@uzunetap.com adresi üzerinden mail yoluyla bize iletebilirsiniz.

İade Koşulları
• 30.06.2020 tarihinden önce gerçekleştirilen iptallerde, kayıt ücretinin 100%’ü iade edilir.
• 01.07.2020 - 31.07.2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen iptallerde, kayıt ücretinin %50’si iade edilir.
• 01.08.2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilen iptallerde iade yapılmaz.

1 Beğeni

Zaman harcamışsınız teşekkür ederim ama,

Bazı organizasyonların finansal durumlarının elveriyor olması veya olamaması halini göz ardı etmemek gerek. Kaldıki burada kaynak olarak verdikleriniz kurallar ve şartlar silsilesi, “Takla” ifadesini bu durumlarla pek bağdaştıramadım.

Örnek vermek gerekirse ben bir freelance tasarımcıyım, işe başlarken müşteriden ödemenin belli bir kısmını aldım, işin ortasında çok nadir bir sorun ortaya çıktı ve müşteri para iadesi yapmamı istedi. Bir başka tasarımcı bunu yapabilirken benim yapamıyor oluşum tamamen başta konuştuğum şartlar ve mali durumumla alakalı olur.

Öte yandan bu organizasyonların tabiki avukatı değilim, (birinci sıraya yazdığınız için) kaldıki Efes Ultra’nın %50 iadesini bir iyi niyet göstergesi olarak gördüğümü ama organizasyonu yapmaktaki ısrarını ve iletişim eksikliğini anlamadığımı doğru bulmadığımı ilgili başlıkta yazmıştım.

Bu günler geçici, tüm organizasyonlar ve bizler güzel bir tecrübe ediniyoruz bu süreçten.

3 Beğeni

İade iptal koşulları, mücbir sebepler vs belli açık olduktan sonra zaten sorun yok.Koşulan rotaların farklılığı gibi burada da iadede farklı yoğurt yeme şekli olabilir. Somutlaşması açısından birkaç örneği vermek istedim."Türkiye Atletizm Federasyonu Özel Yarışmalar Uygulama Talimatı"nda bile iptal 2 yerde geçerken iadeden bahsedilmiyor, eksiklikler olur, düzeltilir, yenileri ortaya çıkar ve iyileştirmelerle yol alınır.(koşucular gibi✔️)

1 Beğeni

Keşke iptal olmasaydı :slightly_frowning_face:
Sanırım 2021 baharına kadar sürecek bu iş.

Kayıtlar açılıyor, iznik ultra ile çok yakın tarih oldular :frowning:

2 Beğeni

Maalesef tarih kötü oldu. Tekrar koşmayı çok istiyordum. Ama şimdi İznik Ultra’dan 1 hafta sonra pek mümkün değil. Keşke ağustos sonu düzenlenseydi

1 Beğeni

Keşke dediğiniz gibi olsa. En yakın organizasyona bu yüzden gidemeyecek olmak üzücü.

Koşucular ikiye ayrılır: ‘çarşak sevenler’ ve ‘patika sevenler’ :slight_smile: Şaka bir yana, İznik Ultra çok başarılı bir organizasyon ama Aladağlar bu işin kabesi bence.Sınırları ultra zorlamak diye bir şey varsa bunu en kolay Aladağlar’da yapabiliyoruz. Kayıtlar açıldı, 50 kişi anında doldu.

Merhaba,

Ben bu yoruma katılamıyorum. Zorluk çok göreceli. Herkesin zorluk anlayışı farklı. Benim hiç bir dağcılık geçmişim yoktu 2016’da Aladağlar’a gittiğimde. Sakatlıktan daha yeni çıkmıştım ve çok az idmanım vardı. Biraz korkuyordum ama MTA zirvesine çıkarken yaşadığım hafif baş dönmesi dışında hiç sorun / zorluk yaşamadan bitirmiştim yarışı. 2017 ve 2019 İznik Ultra ise yaşattığı zorluklarla beni benden almıştı :grin:

En fazla 10-11 saatte biten bir yarışla 22-23 saat süren bir yarışı kıyaslamak doğru olmaz bence. Aladağlar belki Erciyes ile kıyaslanabilir. Yüksekliği bir kenara bırakırsak Erciyes parkuru bence Aladağlardan çok daha zorlu. Bence harika bir yarış Erciyes.

Fakat Aladağların farklı bir aurası var. Sanki uzaydan gelmiş gibi. Beni en çok o cezbetmişti.

İmkanlar, şartlar uygun olsa her sene üç yarışı da koşmak isterim açıkcası :blush:

Aladağlarda koşacaklara şimdiden başarılar :+1:

5 Beğeni

Ben de bunu söylemek istemiştim aslında.Yarış kategorizasyonunda; eğim, süreklilik arzeden tırmanış ve yükseklik kazanımını ifade eden ‘mountunity’ denilen derecelendirmeye göre İznik 3 , Erciyes 6 iken Aladağlar 12 puan.Yani o 10-11 saatte bitirilen yarışta oldukça sıkı bir performans gerekiyor :slight_smile: Sınırları zorlayıcı 'cutt off’lar da cabası. Tabii bu 22-23 saat sürekli performans göstermek kolay bir şey demek değil.Biraz daha light diyelim.Bu arada 2017 senesinde kürsü performansı yapmış, 2019 senesinde sıradışı hava şartlarına maruz kalmış olman seni kategori dışı yapıyor @okmali :slight_smile:

2 Beğeni