Aladağlar Epic Ultra Trail

Bu paylaşım 4-7 Temmuz 2024 Tarihleri arasında gerçekleşen Aladağlar Epic Ultra Trail 45 k parkuru ve yarış gözlemlerimi içermektedir.
Öncelikle bu yarışın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürü bir borç biliyorum.
Macera 4 Temmuz Perşembe günü Demirkazık köyü TDF kamp alanına ulaşmamız ile başladı. Kit dağıtımında özellikle bu güne kadar hiç istenmeyen mum ve sıkı sıkıya kontrol edilen gpx yüklemelerinin kontrolü beni çok şaşırttı.
Etkinlik alanında konaklama yapmak için çadır alanlarını kullandık. Burda güzel arkadaşlıklar edinme ve güzel sohbetler yapma imkanı bulduk.
5 Temmuz Cuma sabahı saat 6:00 da yarışımız start aldı. 6,5k hafif bir tırmanış içeren koşunun ardından cutt of noktasına 1.cpye geldik kapı diye adlandırılan sert bir tırmanışın bizi beklediği yerde 9klık safi tırmanışın olduğu parkuru tamamladıktan sonra rakımın 3400 ü gösterdiği medetsize ulaştık. Kısa bir inişten sonra 2.cp noktasına ulaştık. Burda güler yüzlü görevli arkadaşlar bizi karşıladı. Cpnin ardından çok sert bir iniş içeren teknik parkur başladı. Oldukça sert bir iniş olduğunu tekrar paylaşmak isterim. İnişin ardından çam ağaçlarının bizi karşılaması ile Hacer ormanlarına giriş yaptık ve burda 3.Cp ye ulaştık. Artık finise sadece 11k kalmıştı. 7k orman içi koşunun ardından asfalta çıktık 4 k lık bol inişli asfaltın ardından finişe ulaştık.
ARTISI - EKSİSİ

  1. Alışıla gelmiş müzikli patırtılı gürültülü bir etkinlik alanı yoktu
  2. Sponsorlar oldukça azdı. Garmin Spx koşturco redbull gibi baş aktör destekçiler yoktu.
  3. İşaretlemeler gayet iyiydi
  4. Gönüllü arkadaşlar gayet yardımseverlerdi
  5. Yarışın konsepti gereği cplerde ikramlar azdı çünkü amaç birazda kendine yeterlilik esası ile zorlu bir yarış yapmaktı.(buna rağmen hem cplerde wupp enerji jelleri ve akşam yemeği ve yarış bitiminde yerel yönetimin sunduğu çorba ve makarna ikramları çok başarılıydı.)
  6. Butik bir yarıştı özellikle 125 ve 45 k katagorilerine katılım azdı. Hepimizin destekleri ile bu yarışı hayatta tutmalıyız.
  7. Ödül töreninde maalesef herhangi bir hediye yoktu.
  8. Finişher yeleği koşu atleti ve tişörtü efsaneydi.
  9. İşin içinde bu suporuda yapan Niğde valisinin yer alması çok güzeldi.
  10. Yarıştan bir gün önce 55k parkuru ile 45k parkuru ile yer değiştirildi.
13 Beğeni

Çok katılmayı istedim. Ama olmadı. Önümüzde ki sene bi aksilik olmazsa mutlaka katılacağım. Parkur çok güzel. Umarım devam ettirilir

1 Beğeni

Bir süre önce yakınlara taşındığımız için ve ağustos ayındaki sky trail yarışına da hazırlık olması adına kaçırmak istemediğimiz bir yarıştı.

Aladağlar büyüleyici bir coğrafya. Yarış 3 günlük etaplı bir yarış olmasıyla dikkatleri çekiyor. Türkiye’de yanılmıyorsam şu an eşi benzeri yok, daha önceleri Likya yolunda 1 haftalık bir etaplı yarış deneyimi olmuş. Lojistik zorluklar nedeniyle sürdürülememiş olmalı. Umarım bu organizasyon devamını getirebilir bu tarz etaplı yarışın. Kendine yeterlik esasıyla günleri geçirmek de kendine meydan okumanın bir diğer boyutu olmalı.

Biz tabi bu sene yalnızca 3.gün 25K etabına katıldık. Son checkpoint’in farklı bir yerde olması dışında bir aksaklık yaşamadım. Parkur mükemmeldi. İşaretlemeler eksiksizdi. İlgi alaka ve ikramlar gayet yeterliydi.

Uzak mesafeden katılanlar 1’er ay arayla yapılan Aladağlar yarışlarından diğerini tercih edebilirler daha köklü bir yarış olduğu için, belki bu organizasyon da etaplı olması ile kendini parlatacaktır.

5 Beğeni

Bu keyifli organizasyona 25K kategorisinde üç arkadaş olarak katıldık ve başımızdan geçenleri şurada yazdım: Scarpa Aladağlar Epic Trail katılmak isteyenlere güzel bir fikir verecektir diye düşünüyorum :slight_smile:

9 Beğeni

Haldun abinin kanalında biraz önce izledim. Zevkli, endişeli ama sonunda sağlıkla bittği için sizi tebrik ediyor başarılar diliyorum. (Haldun abiye 2 madalya vermeleri gerekiyor)

4 Beğeni

Sağ olun; Haldun Abi varken sırtımız yere gelmez :slight_smile:

3 Beğeni

Merhabalar bende 25K koştum genel olarak başarılı bir yarıştı. Seneye bir daha gelinir.

25K için artıları:
Organizator gerçekten ilgiliydi, yarış öncesi su yeleğini tdf evinde unutan arkadaşım için hemen emanet bir yelek ayarladılar
Gerçekten bu kadar metrik işaretleme daha önce görmedim
Fotoğrafçıların aldığı pozisyonlar ve çektiği fotolar efsaneydi
Çevredeki çobanlar, halk vs iyi organize edilmişti

Eksiler
CP’lerin mesafesi çok aşırı yakındı
Ödül töreninin olduğu yerde su ikramı yoktu varsa da 3 kişi olarak biz göremedik

2 Beğeni

Tebrikler ve geçmiş olsun. :clap:

Bu kadar zorlu ve riskli bir parkurda organizasyonun sizin yarışı bitirip bitirmediğinizin farkında olmaması için söyleyecek bir şey bulamıyorum :face_with_raised_eyebrow:

3 Beğeni