Aladağlar Epic Trail 2024

https://www.instagram.com/aladaglarepictrail?igsh=ZHl6YW42eTJmY3A=
Instagram’da dolaşırken denk geldim. Geçen sene Limit Sensin tarafından düzenlenen Aladağlar Trail Camp, 125km’lik bir parkurda 3 gun suren çok etaplı bir yarışa evrilmiş gibi görünüyor. 4-7 Temmuz tarihleri arasında 1. gün 55km 2. gün 45km 3. gün 25km olarak koşulacak. Eskiden Kapadokya ve Likya’da yapılan etaplı yarışlara çok özeniyordum. Bunu görünce çok sevindim. Güzel bir tecrübe olacak.

7 Beğeni

2 ay üst üste aynı coğrafyada iki farklı organizasyon. İşler kızıştı :slight_smile:
edit: takvimime çok güzel uyduğu için sanırım oradan bir 125lik etaplı parkur sarmanızı rica edeceğim.

3 Beğeni

babam ve oğlumda geçen bir replik var ‘‘yüreğim yangın yeri biliyor musun’’, işte o durumdayım, hadi benim doğum günümü salla da bir gün önce çocuğun doğum günü 5 temmuz… :pleading_face: :pleading_face: :pleading_face:

1 Beğeni

Daha önce bir ufak çıtlatmıştım etaplı aladağ gelebilir diye,
Baya keyifli olacak :dizzy:

3 Beğeni

Hayırlısı olsun. Geldiğini biliyorduk, şimdi resmi olarak da gelmiş bulundu. Farkı etaplı olacak olmasıydı sanki, ki Türkiye bu konuda geriye gitti, hala etaplı bir yarışı olmaması bir ayıptı, ama maliyetler… herkes istiyor ama sonra kayıt ücretini de fazla buluyor… :see_no_evil: sonradan da kısa mesafeler ticari kaygılarla mı eklendi? diye düşünmeden edemedim. Kısa mesafeler eklenince, o zaman da Aladağlar Sky Race ile benzeşen parkurlar oluyor. Orda da benim için güvenlik her zaman ön planda. Ordos’un dağcılık tecrübesi, bugüne kadar Aladağlar’da yaptıkları benim için büyük referans.

edit: yarış web sitesindeki kuralları gördüm, benzer güvenlik endişeleri var ki, yarışa yeterli olup olmadığınla ilgili 7 kişilik kurul karar veriyor (eğer itra puanın belirtilen seviyede değilse). Fakat zaten o seviyede olan biri her yıl kendi başına Aladağlar’a gider, gitmekte, yarışlar ve organizasyonlar ise koşucularla dağları buluşturuyor. Organizasyonu yapan en önemli unsur da güvenle koşmak.

Bir de, logoya 2 kelam. Keşke Lavaredo ile bu kadar benzerlik göstermeseydi. :see_no_evil:

3 Beğeni

Yeni gördüm, dış çerçeve de benzer, biri sekizgen, diğeri altıgen. Aceleye gelmiş muhtemelen veya ekip içinde çözülmüş.

Umarım güzel bir yarış olur, yolları açık olsun.

1 Beğeni

Parkur detayları belli olmadan kayıt almaya başlamalarının arkasında ne gibi bir motivasyon var acaba?

@bikeg 7 kişilik ekip değerlendirmesi sadece 125K etaplı yarışa katılmak isteyenler için var. 55K tek etap için böyle bir süreçten bahsedilmiyor. Bu da riskli bence.

@tugrulpeker Yarış görselindeki kız bence Aladağlar’da koşmuyor :slight_smile:

5 Beğeni

Yarış kayıt ücretler avro üzerinden ve 100-250 avro arasında , diğer klasik aladağlar yarışında. 10 gün önce . İşler gerçekten kızışmış gibi

bölgeyi iyi tanımıyorum ama fotoğraflara çok takılmamak lazım yarış sonrası çekimlerde değişecektir. :slight_smile: Sitesinin olmaması daha öncelikli bir konu, muhtemelen kervan yolda demişler. Hayırlı uğurlu olsun.

3 Beğeni

Aladaglar gibi bir cografyada yaris yapip, parkur belirtmeden kayit acmak cok enteresan gercekten. Muhtemelen once davranmak istediler…Dipsiz göle dogru kosuyorlar gibi duruyor instagramda.

Edit: web sitesini masaüstü bilgisayardan acamadim ben de. Telefondan girilebiliyor. Gpx verileri mevcut.

3 Beğeni

Sitesi var aslında ama çok zor anlamak. :see_no_evil: Ben var anlamamak… bu arada site desktop’a uyumlu değil.

Edit. Şimdi tekrar bir hamle yaptım, üşenmedim indirdim gpx dosyasını. 55k rotası ilk gün Hacer’e kadar koşuluyor, 2. Gün de Hacer’den geri dönüyor. Starttan yukarı olan kısmının bir bölümünü biz yanlışlıkla kamptan inip çıkmıştık, şelaleye kadar inmediydik, sonra kampa geri dönmesi uzun sürecek diye. 2. Günün zorluğunu hayal bile edemiyorum ben. 25k da Sarı Memedin Yurdu, Emli Vadisi tarafı, Aladağlar Sky Trail’in uzun mesafesini koşanların indiği, güzel bir CP’sinin olduğu bir coğrafya…

Programı okuyunca ayrıca bir aydınlanma geldi bana.

http://aladaglarepictrail.org/program-2/

  1. gün Demirkazık - Hacer (55K koşanlar 1. Gün koşuyor, sonra Hacer’den Demirakazık’a transfer yapılıyor.)
  2. gün Hacer - Demirkazık
  3. gün Emli Vadisi

Detayları @Bashocan aşağıda verdi. Bölük bölçük parkurlara bakınca anlamak zor, program ile birlikte şimdi oturdu kafama.

2 Beğeni

benim hatam instagram adresinde bağlantı olmayınca direkt yok demişim. :pray:

1 Beğeni

Fatmap ile rotayı yüklemişler:

  1. Gün Maden vadisinden Karagöl ordan da Hacere iniyor nispeten hızlı parkur.
  2. Gün Hacerden Yedigöller - Çelikbuyduran - Karayalak - Dağevi geliyor
  3. Gün: Emli - Eznevit yayla şeklinde
    Birinci ve 3. Gün koşulabilir. 2. Gün güzel yürünür​:grin:
6 Beğeni

Kayıt için ITRA puanını tamam da (ki şahsi olarak ona da karşıyım) instagram hesabının zorunlu olması ne anlama geliyor olabilir!? Düşünüyorum düşünüyorum bir anlam veremiyorum…

1 Beğeni

Koşan Gülşah,

Orası Aladağlarda dipsiz göle çıkan rotada çoban kulübesi mevkisi.

2 Beğeni

Yazmayayım dedim ama dayanamadım.

https://www.instagram.com/p/C2eKrjhtRhq/?img_index=1

Hadi T-shirtü anladım, rüzgarlıkta olmaz ama ona da tamam fakat finisher çekilişi yapmak bu işin ruhuna ters, limitsensin’e yakıştıramadım.

Not: Epic* Fail

4 Beğeni

Ben de çekilişe katıldım ama herhalde finisher yazanı vermezler diye düşünüyorum :grinning:

2 Beğeni

Üzücü bir açıklama olmuş. Organizasyonun yaptığı bu çekilişte ne bir kasıt, ne de bir alakasızlık var, bir güzellik yapmışlar sadece. Tutup da epic-fail mavrası yapmak saygısızlık.

Nasıl yani, bitirilmemiş yarışın finisher ürününü, haketmeyen birisine çekilişle vermek normal bir davranış mı?

7 Beğeni

Kasıt var demedim, incelik düşünülmemiş. Bitirmediğiniz yarışın Finisher T-shirtünü tasarlamadıysanız, organizasyondan değilseniz, sponsor değilseniz giymezsiniz.

Öte yandan benim size yazdığım mavra lafı dokunduysa o konu altına veya özelden yazarsınız konu çözülür böyle dolaylı laf çakılmaz. Ben kimseyi zan altında bırakıp bir saygısızlık yapmadım ama sizin yazdığınız konuda itham var.

2 Beğeni