Söylediklerinize büyük oranda katılıyorum. En azından kolumda sadece zamanı gösteren bir takı takacağıma, daha rahat ve konforlu olan ama aynı zamanda beni motive eden ve doğruluğu tartışılsa da sağlığımla ilgili bilgiler veren bir cihaz takmak daha mantıklı geliyor.
Ben bir kaç değer dışındaki tüm verilerin gerçeğe yakın olarak sunulduğunu düşünüyorum. Pulse Ox ve V02 max.'de hata payı yüksek olabilir ancak diğer veriler bence gayet gerçeğe yakın. Örneğin 45 dakikalık ağırlık antrenmanından sonra koşu bandına çıktığımda, dinlenik halimdeki performansta koşmam mümkün değil. Bu da VO2 max. değerini etkileyecektir. Veya Temmuzun sıcağında koşmak ile serin havada koşmak farklı olacaktır. Ancak adım sayısı, uyku takibi, stress ölçümü, yakılan kalori gibi değerler bana oldukça gerçekçi geliyor. Saat olmadığı zaman ne kadar kalori yaktığınızı hesaplamak biraz sıkıntı olabiliyor, eğer kalori hesabı ile besleniyorsanız. Çünkü antrenman yaptığınız gündeki kalori tüketimi ile istirahatte olduğunuz gün yaktığınız kalori aynı olmuyor. Spor yaptıktan sonra metabolizma hızlanıyor ve vücut daha fazla kalori yakmaya başlıyor. Bu cihazların bu hesabı bizler için yapması ve bunu hesaplarken işin içine kalp hızını dahil ederek hesaplaması bence büyük kolaylık.
Bir yerden sonra tercihler de tasarım, yazılım market çeşitliliği, sorunsuzluk ve arayüze bağlı olarak değişiyor. Kimileri Suunto, kimileri Polar, kimileri de Garmin tercih ediyor. Ben Garmin seviyorum.