Akıllı saat arayış sürecimde kafamı birçok konunun kurcalaması sebebiyle sizlerin de deneyimlerinden faydalanmak ve akıllı saat almak isteyen dostlara yol göstermesi için bu başlığı açmak istedim.
Arkadaşlar garmin fenix 8 amoled almayı düşünüyorum ve hangisi bu akıllı saate alternatif olabilir diye düşünmeye başladım. Sizlerin de önerileri varsa bilgi almak ve karar verme sürecimi daha doğru kılmak isterim?
Mzellik olarak o saate pek alternatif yoktur heralde de siz bu özelliklerin ne kadarını kullanacaksınız bence soru bu. Bu sprunu cevabına göre alternatif üretilebilir .
tabii ki tüm özelliklerini kullanmyacağım fakat birebir olmasa da alternatif olarak bu tarz bir markadan başka bir markaya geçen oldu mu onu merak ettiğim için sormak istedim.
Ben de MIP ekran fanıyım denebilir, amoled ekranda daha kwskin daha net görüntüler alınabiliyor, ama 48 yaşında 3.5 numara yakın gözlüğü kullanan ben için bu ekran keskinliği önemli değil (haritalarda gezinirken saatin amoled ekran olması avantaj fşyorlar bu sebepten). Ancak, kol saati her zamannaaati göstermeli düşüncesindeyim, amoled ekranı bir şekilde uyandırmanız lazım, Always on this play modu da biraz hikaye gejiyor bana. Bir de amoled ekran güneşli hava da kendini size gösterebilmek için güneşle savaşmak zorunda, ama MIP üzerine ne kadar fazla güneş ışığı vs düşerse o kadar daha iyi görünür, yani pasif bir teknoloji, ekrandaki görüntüyü değiştirmekniçin enerji harcar MIP göstermesi pasiftir. Dolayısıyla amoled karşısında önemli derecede yüksek pil ömrü sunar MIP ekranlar. Amoled tablet ve telefonda güzeldir keyiflidir ama kol saatinde MIP olmalıdır bence, pil ömrünğ geçtim MIP ekranın görüntüsü de hoşuma gidiyor arka plan ışığı yanmadan gündüzleri
Bende benzer nedenlerden ötürü mip tavsiye etmiştim. Bir ilave sebebim de tamamen kişisel: eski fenixcilerden biri olarak amoled ekran ucuz çin saatleri gibi çok oyuncaksı çok basit geldi, fenixe ağırlığını ve sağlamlık imajını veren bence mip ekran. tabi bana göre
Saati sürekli takacaksanız saphire cam olanları tavsiye ederim.Mutlaka biryerlere çarpıyor kolunuz.Hatta koruyucu da taktım.Hem cam hem çerçeve.Şarj kapağı da aldım.Fenix serisi biraz büyük ama hem şarj, hem de ekran kullanımı olarak daha kullanışlı.
Ben de bi fenix 7 kullanıcıyım üstteki yorumlara katılıyorum, mip ekran konusu da son derece kullanışlı + olarak sapphire ekran tavsiye ederim, ilk defa saat takan biri olarak siddetli çarpmalar yaşadım saate alışana kadar, çizik dahi almadı ekran sapphire ekran bunu % kaç sağladı bilmiyorum ama hatrı sayılır bir oranı vardır bence