Akıllı saat arayış sürecimde kafamı birçok konunun kurcalaması sebebiyle sizlerin de deneyimlerinden faydalanmak ve akıllı saat almak isteyen dostlara yol göstermesi için bu başlığı açmak istedim.
Arkadaşlar garmin fenix 8 amoled almayı düşünüyorum ve hangisi bu akıllı saate alternatif olabilir diye düşünmeye başladım. Sizlerin de önerileri varsa bilgi almak ve karar verme sürecimi daha doğru kılmak isterim?
Mzellik olarak o saate pek alternatif yoktur heralde de siz bu özelliklerin ne kadarını kullanacaksınız bence soru bu. Bu sprunu cevabına göre alternatif üretilebilir .
tabii ki tüm özelliklerini kullanmyacağım fakat birebir olmasa da alternatif olarak bu tarz bir markadan başka bir markaya geçen oldu mu onu merak ettiğim için sormak istedim.
Ben de MIP ekran fanıyım denebilir, amoled ekranda daha kwskin daha net görüntüler alınabiliyor, ama 48 yaşında 3.5 numara yakın gözlüğü kullanan ben için bu ekran keskinliği önemli değil (haritalarda gezinirken saatin amoled ekran olması avantaj fşyorlar bu sebepten). Ancak, kol saati her zamannaaati göstermeli düşüncesindeyim, amoled ekranı bir şekilde uyandırmanız lazım, Always on this play modu da biraz hikaye gejiyor bana. Bir de amoled ekran güneşli hava da kendini size gösterebilmek için güneşle savaşmak zorunda, ama MIP üzerine ne kadar fazla güneş ışığı vs düşerse o kadar daha iyi görünür, yani pasif bir teknoloji, ekrandaki görüntüyü değiştirmekniçin enerji harcar MIP göstermesi pasiftir. Dolayısıyla amoled karşısında önemli derecede yüksek pil ömrü sunar MIP ekranlar. Amoled tablet ve telefonda güzeldir keyiflidir ama kol saatinde MIP olmalıdır bence, pil ömrünğ geçtim MIP ekranın görüntüsü de hoşuma gidiyor arka plan ışığı yanmadan gündüzleri
Bende benzer nedenlerden ötürü mip tavsiye etmiştim. Bir ilave sebebim de tamamen kişisel: eski fenixcilerden biri olarak amoled ekran ucuz çin saatleri gibi çok oyuncaksı çok basit geldi, fenixe ağırlığını ve sağlamlık imajını veren bence mip ekran. tabi bana göre
Saati sürekli takacaksanız saphire cam olanları tavsiye ederim.Mutlaka biryerlere çarpıyor kolunuz.Hatta koruyucu da taktım.Hem cam hem çerçeve.Şarj kapağı da aldım.Fenix serisi biraz büyük ama hem şarj, hem de ekran kullanımı olarak daha kullanışlı.
Ben de bi fenix 7 kullanıcıyım üstteki yorumlara katılıyorum, mip ekran konusu da son derece kullanışlı + olarak sapphire ekran tavsiye ederim, ilk defa saat takan biri olarak siddetli çarpmalar yaşadım saate alışana kadar, çizik dahi almadı ekran sapphire ekran bunu % kaç sağladı bilmiyorum ama hatrı sayılır bir oranı vardır bence
Yeni bir akıllı saat almak istiyorum. Şu anda koşuya başladığımdan beri elimde olan Amazfit Stratos 3 var ama artık değiştirmek istiyorum. Son günlerde çıkan Huawei Watch Runner 2 aklımı karıştırdı. Benzer fiyatlarda da Suunto Race S görüyorum. Akıllı saatten beklediğim ve beklemediğim özellikler aşağıda. Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
*Bütçem 20 bin TL civarı
*Uyku takibi, Stres takibi benim için önemli değil, saati gün boyu veya akşamları takamıyorum.
*Amacım özellikle ultra trailler de kullanmak, pil süresi , harita desteği, rota takibi önemli - Özellikle Gece yarışında haritanın benim için çok önemli olduğunu gördüm
*İkinci el kullanamıyorum. Bu fiyatlara daha yüksek modelin iyi ikinci elleri olsa da daha alt modelin sıfırını tercih ederim.
*Müzik kaydedebilmesi ya da telefondaki uygulamayı yönlendirebilmesi vs önemli değil
*Saatten nabız ölçümüne pek güvenmiyorum , o nedenle buradaki hassaiyet çok önemli değil.
*GPS doğruluğu önemli
10 yıldır kullandığım Suunto ambit 3 saatimi , optik nabız olmadığı için değiştirdim , fenix7 e geçtim, ilk izlenimin daha kibar geldi daha hafif olması güzel , daha tüm özelliklerini bilmiyorum ama, fener olması güzel , tek ekranda birçok veriyi görmek , km geçişlerinde sesli uyarı, ilk koşumu oldukça dik yokuşta 10 km koşu yaptım, nabız 6 km tırmanış boyunca 170 , max 175 olduğunu gördüm , bende çok şaşırdım hatta korktum panik oldum ıysa hissiyat hep öncekiler gibiydi, nabız verisini takip ederek koşmak kendini daha iyi yönetmekadına güzel bir olay , saat telefona otomatik kolayca bağlandı veriyi aktardı, bulunduğum mekanda gps i çok hızlı buldu bunlar beni şaşırttı, ama Suunto kadar bir ağır abi duruşu yok, birde yüzde 10 batarya ile yola çıktım ,batarya yetmez diye düşünüyordum ama yüzde 7 ile antrenmanı bitirmesi şaşırtıcı geldi , buradan solar desteğinin iyi olduğunu anladım. Şimdilik bu kadar kullandıkça güncellerim, saygılar.
Huawei Watch GT6 serisi fazlasıyla işinizi görür (gps doğruluğu ve şarj)
Özellikle gos ve şarj konusunda gerçekten de harika bi saat yapmışlar. 5 aydır kullanıyorum hiç pişman olmadım. Önceki saatim Garmin FR245 olmasına rağmen
Mesela Şuan saatimin şarjı %7 ve akşam üstü Bir buçuk saatlik bir antrenmanım var ve kafam çok rahat. Bu yüzdede bile beni yarı yolda bırakmayacağını biliyorum
Garmin almıyorsanız 20 bin liradan çok daha düşük fiyata gt6 pro öneririm. Runner 2 de henüz yeni iyi duruyor ama 6 pro epeydir piyasada ve runner 2 çıktığı için güzel indirimler denk gelebilir.
Bildiğim kadarıyla malzeme farkı var, gt 6 Biraz daha hafif. Pro daha kaliteli malzeme. Ekg yok gt6 da. Ben halen gt 3 kullanıyorum üç yıl oldu. Sekiz bin km koştum işimi görüyor. Huawei nln zayıf noktası Huawei Health uygulaması, koçluk vs pek iyi değil. Strava bağlantısı sorun çıkardı bende. Stravayı ek program kurarak senkronize ediyorum. (healty sync). Bugun Yeni bir saat alacak olsam garmin for runner 970 isterim ama yurtdışı alırım. Türkiye ‘den gt6pro veya runner 2 bakarım. Bir yıl sonra değiştirecek olsam Eylül ekim gibi gt7 ve sonunda gt 7pro da çıkacak büyük ihtimalle onu görmek isterim.
Buna kesinlikle katılıyorum. İki konuda Garmin i arattığı oldu. Birincisi bu uygulama konusu. İkinciside gerçekten sporcu saati olmasına rağmen yaptığı bir sürü bildirimlerle “akıllı saat” özelliğini ön plana çıkarıyor. Bu bildirimler kapanıyor mu bilmiyorum açıkçası. Bildirmlerden kastım "adım hedefleri, dinlenme, stres vs)