Adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Vaporfly next% çıktığından beri ayakkabı teknolojisinde birbirine benzer teknolojilerin yarıştığını görüyorduk. Biraz kalıpların dışına çıkan bir ayakkabı teknolojisi çıktığı için paylaşmak istedim.

Yeni ayakkabının en temel özelliği ağırlığı. Şu anki süper ayakkabılar erkeklerde ortalama 200-240 gram aralığında(ortalama UK 8.5-9a göre). Bu ağırlık uzun süredir değişmedi. Bu ayakkabı ise erkeklerde ortalama 138 gram ağırlığında.

Bunun dışında ayakkabının basıştan sonra öne doğru yuvarlanmasını sağlayan rocker teknolojisini de ayakkabının yüzde 30undan yüzde 40ına çıkarmış durumdalar. Bunun da boston gibi inişli çıkışlı maratonlarda işe yarayacağını bekliyorlar.

Şu an adios pro modelleriyle dünya rekorlarına ne kadar yaklaşıldığını da gözönünde bulundurarak, neredeyse yarı ağırlıklı bir ayakkabıyla yeni rekorların gelmesinin konuşulmaya başlanması çok normal. Yani vaporflyların ortaya çıktığı dönemdeki gibi bir sıçrama daha görebiliriz. Bunu tabii önümüzdeki zaman gösterecek.

Ayakkabı, burası çok önemli, yurtdışında 500 dolardan satışa çıkarılacak. Yani, bizim bu ülkedeki faniler olarak ayakkabıyı giyme ihtimalimiz çok düşük. Dayanıklılığını da düşünerek kilometre başına ayakkabının 10 dolar yaktığını hesaplamışlar :slight_smile:. edit: yaklaşık 50 kmlik bir ömür

8 Beğeni

Runners World makalesinde 500 GBP diyor fiyata, ve ayakkabi sadece 1 yaris ve alisma mesafeleri icin dizayn edilmis…521 tane limitli olarak uretilecekmis (yanlisim yoksa IAAF tarafindan onay almasi icin gerekli maddelerden bir tanesi de halka acik bir ayakkabi olmasi idi, yani 3-5 tane uretip kendi kosucusuna vermenin onune gecmek icin konulan bir maddeydi fakat minimum uretim miktari belirtilmedigi icin bu tip gri alanlarda kalinabiliyor…

2 Beğeni

Runners world dışındaki kaynaklar dolar olarak gösteriyorlar. Zaten iki türlü de oldukça yüksek bir fiyat. Kullan at ayakkabı için amacın ulaşılamama olduğu kesin. Fakat beklenen sonuçlar gelirse, 500 doları verecek birçok insan çıkacaktır.

1 Beğeni

rocker yapisini ayakkabinin 60%'ine uzatmislar, kendi sitelerindeki bilgiye gore…berlin maratonunda kullanilacak deniyor, bu da su anda satisa cikacak anlamina gelir…zaten resmi siteden kayit olup satin alma sansina sahip olunabilecek…500USD/500EUR olarak gecmis Adidas fiyatini…hadi bu iki para biriminde pek fark kalmadi da pariteden dolayi, GBP de 500 derlerse adada olay cikar :slight_smile: vaporfly3’un 183gr’ina karsilik 138gr cidden cok cok hafif…midsole’dan 50gr, outsole’dan 70gr hafiflemeye gitmisler…outsole’a bakinca beni tek dusunduren yagmurlu havalarda ve donuslerde yol tutusunun nasil olacagi…

2 Beğeni

Adidas pro 3 var bende. Sadece bi kere gordum ayakkabiyi ve almistim zaten. Nike gibi sitede ayakkabiyi bulmak diye bisey de soz konusu degil. Tedarik konusu adidas icin buyuk sorun. Iyi ayakkabi yapmak yetmiyor, ulasilabilir olmasi gerekiyor. Nike ulasilabilirlik konusunda baska seviyede ve en onemlisi her ayakkabiyi bi sekilde ucuza bulabiliyorsun tedarik kaynaklarinda…

3 Beğeni

Ipin ucu kacmis sanki. Tek yaris icin 500 dolarlik ayakkabi, isin garip noktalara ulastiginin kaniti. Tabii, buyuk maratonlarda 5-10 saniyenin bedeli kosucu icin 25 bin dolar olunca ya da ilk 10’da hangi model ayakkabi vardi baslikli yazilar markalara darbe vurdukca bu durum normal aslinda.

7 Beğeni

Hafta sonu Berlin’de bu ayakkabi ile kadinlar dunya rekoru altust edildi. Verilen parayi hak ediyor galiba cunku Assefa finishte ayakkabiyi cikarip optu.

7 Beğeni

Amanal Petros da aynı ayakkabıyla 2.10 dan 2.04 seviyesine geldi. Fakat Kipruto, Tokyodaki performansının gerisinde kaldı. Ayakkabının etkilerini netleştirmek için birkaç yarış daha izlemek gerekecek gibi.

1 Beğeni

Ayakkabinin cok ise yaradigi a da az ise yaradigi atletler var. Ingilizce “super responder” diyorlar. Kipchoge de onlardan biri. Assefa da oyle sanki

3 Beğeni

bence bunda ayakkabinin calisma mekanigi (ozellikle karbon plakalarin yerlestirilme yuksekligi, rocker-shape formu gibi) ve o kisinin stride ozelliklerinin uyumu rol oynuyor (elit seviyedekilerde stride ozellikleri ne kadar fark eder bilemedim)…stride ozelliklerinden kastim, adim uzunlugu, yere temas bolgesi, kalca aktivasyonu vs.

1 Beğeni

Asics in üst seviye ayakkabısında iki farklı modeli var bu nedenle,
Kadans ve Stride koşucuları için ayrı modelleme yapmışlar.

3 Beğeni

sky ve edge’den bahsediyorsun murat, metaspeed’de…ama tam onu kast etmedim ben, asics’in yaptigi, kimi kosucular hizlanirken kadans’daki artislari stride lenght’deki artislarindan daha fazla, kimilerinde tam tersi, ayakkabiyi bunu desteklicek sekilde yapmalari…

benim kast ettigim benim farkli karbon plakali ayakkabilari idmanlarda kullanirken fark etmemle tanimladigim ve arastirinca yukarda yazdigim gibi farkli sebeplere baglanabilen bir mevzu…

2 Beğeni

Ayakkabının 52kmlik ve tek yarişlik ömrü olmasini,

500 dolar gibi en pahali ayakkabi olmasini,

130 gr gibi hafif olmasini geçtim.

Adidas isim verirken tüm tuşlara basmış gibi. Isim konusunda berbat bir seçim.

adidas adizero adios pro evo 1 nedir ya. Şuna mesela adidas 2023 deyip geçmek daha pratik olurdu.

8 Beğeni

adios, yarış sonu ayakkabıyı emekliye ayırmaya bir atıf olsa gerek :))))

10 Beğeni

@JP_Jackson Haklısınız ben de çok anlamsız buluyorum bu isimleri…

Daha kötüsü, sonradan bu isimleri çoğaltıp insanların yanlışlıkla alt kalite ürünleri almasını sağlamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum.

adidas adizero adios pro evo
adidas adizero adios pro 1
adidas adizero adios pro evo 1 LT
adidas adizero adios evo 1

Gibi isimlerle alt kalite ürünler çıkarıp piyasaya sürerler…

3 Beğeni

adidas bildigim kadariyla adizero’yu performans ayakkabilari icin kullaniyor, adios ise yaris ayakkabilarina verdikleri model…Pro ismine sahip modeller ise karbon plakaya sahip…

3 Beğeni

https://www.adidas.com.tr/tr/adidas-adizero-sl-kosu-ayakkabisi/HQ1349.html

adidas adizero sl

Benim bildiğim bu ayakkabı okul ayakkabısı diye satılıyor fakat Türkiye sitesinde “Win Race” gibi bir ibare var. Biraz kafa karıştırıcı… :man_shrugging:

*SL = Super Light anlamına geliyormuş.

1 Beğeni

adizero grubunun altinda olunca “win race” cok garip gelmedi…SL ise daha ucuz fiyatla satilabilmesine olanak saglayan bir takim hafifletilmis modeller diye biliyorum, daily trainer kategorisine veya GTS (go to shoe) kategorisine girmesi icin…amaan hayatimda asla adidas giymeyecegim icin bu kadar bilmem bile fazla bence :))

3 Beğeni

Okul ayakkabısı ? O nerden çıktı :slight_smile: Başka bir modelle karıştırıyorsun sanırım.

Kendisi benim oldukça keyifle kullandığım yol ayakkabım bir süredir.

4 Beğeni

@ominal Evet, olabilir. Aslında kastettiğim de bu. Benzer isimlerle farklı kalite ve farklı amaçlı ürünler çıkıyor. Bir türlü emin olamıyorsun. Bu ürün benzersiz bir isimle çıkmış olsaydı daha çok rağbet görebilirdi.

2 Beğeni