Adana Backyard Ultra

Selamlar, :wave:

6 Nisan 2024 de Adana da düzenlenecek olan Adana Backyard Ultra nın kayıtları bugün itibariyle açıldı. 75 kişi ile sınırlanan yarış şehir içi ormanlık parkurda, güzel bir mevsimde gerçekleştirilecek. Parkurun 500 m si asfalt, 1000m si orman içi single track, kalanı ise toprak yol ve her turdaki yükseklik kazanımı 40m civarı. Kayıt ve diğer tüm bilgiler web sitesinde bulunuyor. :wave:

Web : https://www.adanabackyardultra.com

6 Beğeni

Ilk dikkatimi ceken parkurda gidis donusun birbirine cok yakin olmasi. Yanlislikla veya bilerek kisa donmeye acik gorunuyor. 50 saat surse 50 saat boyunca denetlemek de cok guc. Tabii iyi niyete ve guvene dayali bir kulturuz ama olsun bunu iyi dusunmek gerek.

6 Beğeni

Parkur çok canlı bir alan, yani urla ve taşucu yarışlarından farkı neredeyse günün 18 saati orası hareketli bir yer. Koşanlar, bisiklet sürenler, yürüyüş yapanlar piknik falan…
Ama dediğiniz gibi dikkat etmek gereken iki yer var, çarpı koyduğum yerde (dönüş noktası) chip okutulursa sıkıntı biraz önlenir ama bu sefer de yuvarlakla çizdiğim yere dikkat etmek gerekecek. Bakalım nasıl önlemler alınacak​:thinking: (bu arada benim aldığım bilgi de chipli olacağı yönündeydi, bu şekilde yapılan mesafe de kontrol edilmiş olur)

2 Beğeni

Parkur harika. Haftada 4 gün koştuğum parkur. Özellikle orman içi çok keyifli. Zemin ve yükseklik kazanımı uzun süre koşmaya oldukça müsait. Ulaşım kolay,merkezi. Ben Ramazan dolayısıyla katılamayacağım. Umarım şehrin markası haline gelen bir backyard ultra organizasyonu olur.

2 Beğeni

Selam @spinodal , @runforrestrun , @Hayta_Murat01
Çekincelerinizde haklısınız. Ne yazıkki şike yapmak isteyene engel olmak çok çok zor. Bu etik ve ahlaki sorunu çözmek biraz katılımcılara kalmış durumda ne yazıkki. Çip versek bile bu çipi değiştirip, hatta 2 çip takıp, koşup sonucu değiştirmeye çalışan insanlar var ne yazıkki. (Çok taze tecrübelerimiz var).
Bu yarışta belli bir saatten sonra parkurda epey elenme olmasını bekliyoruz. Kalabalık azalınca takip işi daha kolay olacaktır. Yarış boyunca bisikletli görevlilerin parkurda koşanlara eşlik etmesini planlıyoruz.
Ayrıca parkurun ortası Volkan ın bahsettiği gibi tam bir kesişim noktası. Bu noktaya CP noktasına benzer şekilde bir geçiş noktası koyup takip ve yönlendirmeyi kolaylaştırmayı planlıyoruz.
Parkurun kalabalık olması konusunda haklısınız, halka açık bir alan olduğu için yürüyüş, piknik, spor yapan kişiler bolca bulunacak. Bunu da önlemek için parkurda ufak değişiklik yapabilir daha tenha noktalardan geçirebiliriz. Ayrıca parkur genel anlamda koşu ve yürüyüş parkuru olduğundan dolayı ve stabilize yollar nispeten geniş olduğundan dolayı koşmaya engel bir durum yaşanmayacaktır.
Yarışın tarihini ayarlamak yarış organizasyonunun en zor kısımlarından. Mevsim, bayramlar, sınavlar, okullar, seçimler vb. birçok etmene göre bakınca en uygun tarih 6 nisan dı.
Bu arada parkur yağışlı, sıcak, soğuk havalarda koşmak için çok uygun, toprak yapısı çok az yer (300m) dışında çamur oluşturmuyor. Ayrıca hastanelere çok yakın (800m). Şehir içinde olduğu için ulaşımı ve lojistiği kolay. Güvenlik sorunu bulunmuyor.

Görüşmek üzere…

11 Beğeni

Adana Backyard Ultra için paylaşılan son parkuru koştum. Kısa videolar ile 5 dakikalık bir parkur inceleme videosu çektim. Yukarıdaki linkten izleyebilirsiniz.

6 Beğeni

Cok karmasik gorundu. Kotu niyeti bir yana birakiyorum cok yorgun insanlar yollarini kaybedebilirler mi? Bana sanki oyle geldi. Belki kucuk ekrandan gormekle alakali ama. Umarim sorunsuz ve keyifli bir yaris olur.

4 Beğeni

Güzel video olmuş. Emeğinize sağlık. Hesabı takibe aldım.

2 Beğeni

Kötü niyet kestirmeleri için malesef parkur çok uygun biraz güvene dayalı bir etkinlik olacağa benziyor. Bu bölgede çok koştum. Kendimce parkur böyle olsa daha iyi olur dedigim rotalar da çıkardım tavsiyelerde bulundum fakat düzenleyen arkadaşlar parkura bu şekilde karar vermiş ise bir bildikleri vardır diyerek saygı duyuyorum. Etkinlik düzenlemek kolay bir iş değil emeklerine saglık. Umarım sorunsuz güzel bir etkinlik olur.

3 Beğeni

Kötü niyet kestirmeleri için malesef parkur çok uygun biraz güvene dayalı bir etkinlik olacağa benziyor. Bu bölgede çok koştum. Kendimce parkur böyle olsa daha iyi olur dedigim rotalar da çıkardım tavsiyelerde bulundum fakat düzenleyen arkadaşlar parkura bu şekilde karar vermiş ise bir bildikleri vardır diyerek saygı duyuyorum. Etkinlik düzenlemek kolay bir iş değil emeklerine saglık. Umarım sorunsuz güzel bir etkinlik olur.

2 Beğeni

Benim de sayısız koştuğum bir parkur, video ile yarış rotasını gördüm. Şaşırdım açıkçası. Bilmeyenler için parkurun kendi rotası 5 km. (Nehir kenarından gidip ormanlık alandan döndüğünüzde) Bunun üzerine çok daha anlaşılır bir şekilde uzayabilirdi rota, neden bu şekilde çıkarılmış anlayamadım. Zaten olağan parkurun paralelinde çok güzel yerler var. Muhtemelen bizim bilmediğimiz bir neden vardır? yoksa karmaşık olmayan daha iyi alternatif rotalar çıkabilirdi. Eğer geçerli bir neden yoksa yeniden gözden geçirmelerinde fayda var.

2 Beğeni

Burası benim 12 ay koştuğum hatta tek koşu parkurum. Evet maalesef zorlama olmuş, çok karışık, kestirmeyi geçtim o kafayla karıştırmak çok muhtemel…

7 Beğeni

Fotoğrafı yüklemek için de çok uğraştım valla :grin:

İşaretleme, dönüşlerde marka verme, tabela vs.

8 Beğeni

Parkur dışarıdan bakınca gerçekten çok karışık ve suistimale açık gözüküyor. Bölgeyi bilmediğimiz için oturduğumuz yerden yorum yapmak doğru olmaz, bu şekilde seçilmesinin bilmediğimiz sebepleri mutlaka vardır.

Fakat hile yapmayı engellemek çok zor diyerek bu işi sadece katılımcıların insiyatifine bırakamayız. Önce trafik kurallarını belirlemek, doğru trafik işaretlerini koyup gerekli önlemleri aldıktan sonra üstüne trafik kontrollerini yapmak lazım. Ondan sonra yine hile yapmaya çalışan olabilir, orası ayrı. Ama o zaman da tespit edilmesi çok daha kolay olur.

Burada çıkacak sonuçların üstüne bir şaibe düşmesini eminim kimse istemez. Organizasyonun çabasına da yazık olur, orada koşup saatlerce ter dökenlerin emeğine de. Ve tabii önceki backyardlarda koşanlara büyük haksızlık olur. Olumsuz söylentiler çıkarsa orada koşan herkes zan altında kalır. Organizasyon zor bir iş ve bunlar eminim düşünülmüştür ama daha yarışa kadar oldukça zaman varken bence de belirtilmesinde fayda var. Herkese bol şans.

8 Beğeni

Koşuyu düzenleyen arkadaşa özelden bu eleştirilerimizi dile getirdim, sağolsun kendisi de hemen şu şekilde cevap verdi…
“Selam Volkan, Harun ben.
Kestirme yapılması konusunda federasyon hakemlerinden destek alacağız. Yarış federasyon takviminde olduğu için hakem verecekler. Ayrıca turlar sırasında dağ bisikletli bir öncü artçı olacak.
Bunlarla önlem almaya çalışacağız.
Ayrıca işaretlemeyi de sık yapmayı planlıyoruz. Karışık olmaz diye düşünüyoruz. :slightly_smiling_face:

Sizinle de paylaşmak istedim.

4 Beğeni
  • Hakem 37 saat boyunca tum parkuru nasil denetlesin? Federasyonda Backyard’i ve kurallarini bilen hakem varsa cok sevindirici.
  • En onde kosan bazen 38 dk, en arkada kosan da bazen 58 dk kosuyor turu. Onden ve arkadan bisikletci ilerlemesi ne saglayabilir bu konuda?
4 Beğeni

Harun mühendis insan eminim düşünmüştür ama yeni köprünün atıl inşaat alanına sokulmamalı. dönüşler azaltılmalı. Şuraya benim daha önce hazırladığım yolu da ileteyim. sağ üstteki orman yolunu kestiğinizde 2 turda daha sakin bir şekilde 6.7yi bulabiliyorsunuz. Start noktasını büyük ihtimalle insan kalabalığından ayrı tutmak istediler diye yorumluyorum ama başlangıç bitiş piknikçilerin araçlarının geçiş noktası.

bir de hakem ve bisiklet çözüm değil, en azından 10. saatten sonra kim kime dum duma. Taşucu’nda yaşadık.

2 Beğeni

Benden de alternatif boyle bir parkur çıkmıştı. Fakat dediğim gibi göz ardı ettiğim göremediğim faktörler olabilir. Relive videosu da paylaştım.

  • Gençlik Spor 'un tesisinden start.
  • 150 - 200 metre asfalt sonrası Yaşar Kemal’e giriş.
  • Girşteki sağ yoldan hiç inşaat alanına girmeden, ormanlık alana giren kapıya kadar park yolundan devam.
  • Kapıdan ormanlık alana çıkış ve orman yolundan sona kadar devam.
  • Sonda patikadan dönüş kapıya varmadan ince motorsiklet ve bisikletçilerin kullandığı ara yoldan Yaşar Kemal’e tekrar iniş. Çok dik olmayan bir iniş var.
  • Sonra sağdan köprüye doğru gidip tel örgülerin yanindan göl kıyısına geçiş
  • Göl kıyısındaki park yolundan hiç sapmadan sona kadar regulatör köprüye gidiş
  • Sondan okaliptüs ağaçlarının arasından dönüp park yoluna çıkıp park yolundan devam edince giris kapısına gelinmis oluyor ve kesişmesiz bir loop bitiyor.
  • Tekrar starttaki 150 metre Start - Finish koridorundan finish yapılabiliyor.
3 Beğeni

Benim de aklımdan geçen tam olarak bu şekilde. :slight_smile:

2 Beğeni

burada dönüşteki orman yolu kısa 3 çıkış ve iniş içeriyor ama zemin belli bir kilometreden sonra problemli olabilir, ağaç kökleri, küçük kayalı bozuk yollar, çakıl taşları içeriyor. Dikkat dağılınca kazaya sebebiyet verir. Kontrol edilmesi de zor bir alan.

Organizasyonun yerinde olsam bu yarışı minimum yükseltili zorluk seviyesi kolay, maksimum turun atılabileceği bir şekilde konumlandırırdım. Zaten Urla yeterince zor, oradan çıkan hazır antrenmanlıyken bir de maksimumunu görsün.

1 Beğeni