Büyük Atatürk Koşusu 28 Aralık 2025 Pazar günü saat 11:00’de koşuluyor.
Aşağıdaki bağlantıdaki statüyü açamıyorum. Ama değişen bir şey yoktur herhalde önceki senelere göre. Rotayı gerçek güzergahına alamasak da en azından son senelerde haftasonu yapılıyor olması da bir artı. Her sene olduğumuz gibi yine oradayız.
Geçen sene start ulaşımı ve parkurda olduğu belirtilen su noktası konusunda sıkıntı yaşamıştık. Umarım bu sene önlemini almışlardır. O tarihteki planım belli olduğunda kaydı yaptıracağım ben de.
Servislerin kalkış saati net değildi ve gittiğimizde servis falan yoktu. Orada bulunan bir arkadaşla taksi tutarak başlangıç noktasına gittik. Ama yollar kapalı olduğundan çok zaman aldı ve indikten sonrada yürümek zorunda kaldık. Koşu öncesi biraz fazla ısınma ve adrenalin yüklemesi yaptık. Bu yüzden katılacak arkadaşlara tavsiyem sabah iyi bir ulaşım planlaması yapsınlar. Adrenalin tutkunları spontane hareket edebilirler tabi.
Ben de kaydı yaptırmıştım o tarihteki planları beklemeden. Parkurla ilgili bir görsel yayınlamışlar. Geçen senekiyle aynı diye anladım ama hala statü yayınlanmamış. Toplam 834 katılımcı gözüküyor.
Statü eklenmiş. Kit dağıtımı Ankara Paraşüt Kulesi Türk Hava Kurumu Müzesi’ne alınmış. Yarış sabahına da start alanında göğüs numarası dağıtımı koymuşlar, geçen sene var mıydı hatırlamıyorum ama iyi olmuş. Anı tshirt’ü olacakmış. Araçlar 8:30’dan itibaren kademeli hareket edecek diye belirtilmiş, son kalkış saati gibi bir bilgi yok. Geçen seneki aksaklığın yaşanmamasını umarım.
++ Tshirt görseli sitede varmış ben görmemişim. Şahane duruyor.
Abi zaman içinde katılımın düşmesi için adeta ellerinden geleni yaptılar, bir dönem parkur değişikliği yapıldı, birkaç sene evvel aynı gün düzenlenen bir hafta sonu mitinginden dolayı parkur kısaltıldı gibi gibi gibi… aslında şenlik havasında geçmesi beklenen ülke genelinden katılımcıların gelmesi gereken bir organizasyonken yerel çapta mahalli bir koşu gibi oldu artık.
Medeni ülkelerde şehir denilen yerleşim yerlerinde ; spor, kültür, sanat ve yaşam kendi içinde dengede oluyor . Bizim ülkemizde ise yolları asfaltsa birde Doğalgaz varsa şehir olarak görülüyor hâlbuki şehir olması için spor, sanat, yaşam ve kültür’ün medeniyete hayata vermesi gerekiyor.
Geçen sene Bursa’daki yarışın duyurusunu hiçbir yerde görmedim. Haberim yoktu yani, sadece Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde varmış sanırım. Federasyonun diğer yarışlarıyla ilgilenmediğim için de açıkçası o sayfayı takip etmiyordum.
Cimer’i bilmem ama Ankara olarak vermeye hiç niyetimiz yok. Ama keşke kastettiğiniz gibi, bu yarışa gerekli ilgi ve özen daha çok gösterilse. Kendi adıma çok uzun tartışabilirim bunu. Hatta bu tartışmada sadece federasyon yarışlarının tanıtımlarındaki eksikliğe değil, koşu camiası aracılığıyla bu tarz anlamlı etkinliklerin duyurulmasının eksiklerine de (kendi düşüncemdir tamamen) değinmek isterim. Belki başka bir zaman..
Çok doğru. Bir de bu yarışın anlamı farklı. Amaç yokuş aşağı 10.8 koşup derece göstermek değil. Amaç o parkurda bulunmak, en azından katılanların çoğu için öyle olduğunu umuyorum. Hatta geçtiğimiz sene koşucu bir abimiz yarış sırasında çok güzel bir serzenişte bulunmuştu bununla alakalı.
Yokuş aşağı inerken o lokasyondaki evlerin arasından geçiyorsunuz, tabi o bölgede yaşayanlar da balkonlardan camlardan alkışlıyor. Yanımdan geçen bir koşu grubundaki arkadaş nabzın da etkisiyle “Yahu Ata benim atamsa sizin de atanız. İnsenize oğlum aşağı!” diye latifeli bir ulusa sesleniş yapmıştı.
İlki, kit dağıtım yeri olarak millet bahçesi belirtilmiş ama orada tam olarak neresi anlamadım acaba yeri bilen var mıdır?
Bir de bu parkuru daha önce kaygan bir zeminle (kar yağışı ya da gizli buzlanma vb) tecrübe eden olduysa deneyimlerini ve önerilerini paylaşmak isterler mi
Selamlar, kit dağıtım yeri Ankara Paraşüt Kulesi Türk Hava Kurumu Müzesi olarak güncellendi. Ulus metro durağında inerek ulaşabilirsiniz sanıyorum.
Geçtiğimiz sene kar yağışı yoktu ama soğuk ve zemin nemliydi. Buzlanma sebebiyle kaydığımı hatırlamıyorum ama ilk kez koştuğum için cesaret edip hızlanabildiğim bir yarış olmadı.