7-8 dk/km pace aralığında antrenman Tecrübeleri

Herkese Merhabalar,

7-8 dk/km pace aralığında koşu yapan arkadaşların nabız, adım aralığı, kadans vb. bilgilerini ve var ise başka tecrübelerini paylaşabileceği bir başlık açmak istedim. İstatistiklerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Koşuya yeni başlamış olan arkadaşlar da kendi gelişimlerini buraya bakarak değerlendirebilir.

2 Beğeni

Başka tecrübe paylaşımı kısmı için yazıyım;
Kişisel olarak kadans 170 ise 164-166e düşüyor.Adım sayısı çok azalmıyor.Adımlar arası mesafe azalıyor.Sakatlık yoksa ve daha önce deneyim varsa rahat.Tüm bunlar (nabız kadans adım uzunluğu vs) kişisel, daha yavaş olacağım derken vücut rahatlığını bozmak da yaşanan şey.Nabız haliyle daha düşük ama kaptırıp susuz güneş altında kalmamaya da dikkat.

7-8 pace kiloya, hiç koşu yapmamaya göre sorunlu da olabilir.
Tavsiyem, beden koşarken rahat, dik, adımlar rahatsızlık vermeyecek şekilde, yanındaki ile oturup konuşur gibi tempoyu bulmak.Diğer yavaş koşan arkadaşlar ne der ?Forumda ve ritimblog’da yeni başlayanlar için tavsiyeler, koşu teknik videoları YouTube 'da var.
(Sakin 7 pace koşu ile 130bpm görülürken hızlı ve vücudu kasarak 8,5pace yürüyüşte 140bpm nabız atışı görülebilir.O nedenle rahatlık önemli)

4 Beğeni

Selamlar,
Bu sene Subat basinda 45 gun, her gun minimum 30 maksimum 120-130 dakika 140 nabiz alti kosmayi denedim. Ilk baslarda 09.00 paceleri buldum, zamanla sure iyilesti ve 45 gun sonunda 06.10 lari gordum. Bizde Hava o donemde - 10 - 15 arasinda oldugu icin illa ki etkilemistir Hava sicakligi, zira Mart ayinin ikinci yarisinda Varadero da her sabah gun dogar dogmaz min 5k kostum, nemden dolayi 06.00 pacede 155 ortalama nabiz gordum.
Dusuk nabiz ve pace de farkettigim kosu stilime daha cok dikkat ettigim, vucudumun seklini daha dogru tuttugum oldu. Ilaveten dusuk nabiz ve surekli kosmak ilerleyen donemlerde tempoma olumlu olarak yansidi. Kadens miktarini Tam animsamiyorum, geriye dogru antrenmalari kontrol edip gonderiyi guncellerim.

6 Beğeni

Sakatlıktan dolayı 3 ay ara verdikten sonra yeniden koşmaya başladım. Nabzı yükseltmemek için 7-8 pace aralığında koşuyorum. Yaş 31, boy 160, kg 62.

3 Beğeni