5k süresini iyileştirmek için neler yapmak lazım?

2 ay gibi bir süre geçti.Plan, düşünce ne veya ilerleme var mı?

5 Beğeni

henüz yok. Bu dönemde antrenmanlarımı biraz aksattım. Şu anda toparlanıyorum. normal kondisyon seviyeme dönüyorum. Bu hafta yoğun interval antrenmanlarına başlamayı planlıyorum.

1 Beğeni

Uygulayıp sonuç aldınız mı ?

1 Beğeni

Aslında olmuyor.
Güç antrenmanları ile dizleri güçlendirip yokuş aşağı koşunun etkilerine dayanabilecek güce ulaştırmak mümkün.
Ayrıca yokuş aşağı koşuda ulaştığımız hız ile kas hafızası oluşturup düz zemindeki hızımızı artırabiliriz.
O yüzden 10-15 günde bir yokuş aşağı koşu antrenmanı yapmak hıza katkı sağlayacaktır.

5 Beğeni

Core egzersizlerini ayak ağırlıkları ile çalışırken fark ettiğim bir yan fayda ; hızım ve hızlanmam biraz arttı.
Videonun başında ayak ağırlıkları ile koşmayın ve zıplamayın diyor!!!

2 Beğeni

Herkese selamlar,

Arkadaşlar konu başlığını görünce bende kendi istatistiklerimi paylaşmak istedim. 2 aydır koşuyorum. Haftada 4 gün 5k antrenmanı yapıyorum. Genel olarak istatistiklerim paylaştığım gibidir. Belirli bir nabzın üzerine çıkmak istemiyorum (160-170) aksi durumda koşu sırasında zorlanıyorum. Koştuğum pistte eğim neredeyse yok gibi.

Benim en hızlı çıkabildiğim tempo 5.10 küsürlerde bazı koşucuları görüyorum 140-150 nabızla 5-6 ort.tempoyla koşuyorlar.
Nasıl gelişebilirim ? Ne yapmalıyım ? Nasıl hızlanırım ?

• Boy: 185 , Kilo: 85 , Yaş:30.

İftardan bir buçuk saat sonra koşuyorum. Bunun bir dezavantajı olur mu ?

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Şimdiden teşekkürler

1 Beğeni

Yeni başlayan biri olarak gayet düzenli bir kaç ay sonra hazır hissedince haftada bir yada iki gün mesafeyi arttırın örneğin 7 K yada 10 K .

İlk yıl zorlamadan ve bitirici derece de yorgunluktan kaçının. Kalbin açılması ve uyum sağlaması hemen olmuyor.Birinci yılın bitimiyle biraz daha uzun mesafeleri koşabilirsiniz. Bazı günler hız antrenmanlarını programınıza eklersiniz , örneğin 400 m x 5 yada 800 x 4 gibi .

İftardan iki saat önce koşuyorum.Hafif iftar yapıyorsanız 2 yada 2.5 sonrası daha uygun olabilir .
Ayrıca core ve güçlenme egzersizlerini forumda araştırın.
Başarılar dilerim .

2 Beğeni