2 ay gibi bir süre geçti.Plan, düşünce ne veya ilerleme var mı?
henüz yok. Bu dönemde antrenmanlarımı biraz aksattım. Şu anda toparlanıyorum. normal kondisyon seviyeme dönüyorum. Bu hafta yoğun interval antrenmanlarına başlamayı planlıyorum.
Uygulayıp sonuç aldınız mı ?
Aslında olmuyor.
Güç antrenmanları ile dizleri güçlendirip yokuş aşağı koşunun etkilerine dayanabilecek güce ulaştırmak mümkün.
Ayrıca yokuş aşağı koşuda ulaştığımız hız ile kas hafızası oluşturup düz zemindeki hızımızı artırabiliriz.
O yüzden 10-15 günde bir yokuş aşağı koşu antrenmanı yapmak hıza katkı sağlayacaktır.
Core egzersizlerini ayak ağırlıkları ile çalışırken fark ettiğim bir yan fayda ; hızım ve hızlanmam biraz arttı.
Videonun başında ayak ağırlıkları ile koşmayın ve zıplamayın diyor!!!
Herkese selamlar,
Arkadaşlar konu başlığını görünce bende kendi istatistiklerimi paylaşmak istedim. 2 aydır koşuyorum. Haftada 4 gün 5k antrenmanı yapıyorum. Genel olarak istatistiklerim paylaştığım gibidir. Belirli bir nabzın üzerine çıkmak istemiyorum (160-170) aksi durumda koşu sırasında zorlanıyorum. Koştuğum pistte eğim neredeyse yok gibi.
Benim en hızlı çıkabildiğim tempo 5.10 küsürlerde bazı koşucuları görüyorum 140-150 nabızla 5-6 ort.tempoyla koşuyorlar.
Nasıl gelişebilirim ? Ne yapmalıyım ? Nasıl hızlanırım ?
- Boy: 185 , Kilo: 85 , Yaş:30.
İftardan bir buçuk saat sonra koşuyorum. Bunun bir dezavantajı olur mu ?
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Şimdiden teşekkürler
Yeni başlayan biri olarak gayet düzenli bir kaç ay sonra hazır hissedince haftada bir yada iki gün mesafeyi arttırın örneğin 7 K yada 10 K .
İlk yıl zorlamadan ve bitirici derece de yorgunluktan kaçının. Kalbin açılması ve uyum sağlaması hemen olmuyor.Birinci yılın bitimiyle biraz daha uzun mesafeleri koşabilirsiniz. Bazı günler hız antrenmanlarını programınıza eklersiniz , örneğin 400 m x 5 yada 800 x 4 gibi .
İftardan iki saat önce koşuyorum.Hafif iftar yapıyorsanız 2 yada 2.5 sonrası daha uygun olabilir .
Ayrıca core ve güçlenme egzersizlerini forumda araştırın.
Başarılar dilerim .