5 kilometrede 5.30 pace

merhabalar kosuya yaklasik 1ay önce basladim ilk kosum 5kilometreydi ve 6.57 pace ile kosmustum. Suana kadar 10 defa kostum ve 10.kosumda 5 kilometre kostum ve 5.30 pace yapmisim. Kosu da bir düzenim yok dedigim gibi daha 10defa anca kostum. Bu isi artik daha fazla ciddiye aliyorum ve kendimi gelistirmek istiyorum. Suana kadar ki ilerlemem hakkinda ve su andan sonra yapmam gerekenler hakkinda fikirlerinizi belirtebilir misiniz? 17yasimdayim bu arada. :slight_smile:

2-3 ay daha bu şekilde devam et. Hızlı koşular için aceleci olma.

Koşularında 5,50 pace ten aşağıya fazla inmemeye çalış. İki ay sonra tekrar burada buluşalım​:blush: Ama dediğim gibi aceleci olma. Koşuda kademeli ilerleme yaparsan harika bir gelişimin olur.

3 Beğeni

tamamdir 2ay sonra tekrardan bu posta yorum yaparim ama cok sabirsizimdir kademe isi gercekten zorlayack beni :slight_smile:

Koşuya yeni başlayanların hep yaptığı bir hata vardır.
Koşmanın verdiği heyecan ile koşu hacimlerini ve antrenman şiddetlerini olması gerekenden çok daha hızlı artırırlar.
Bu da genelde sakatlığa sebep olur.
Bunun olmaması için ilk yapman gereken şey; artan koşu hacminde seni koruyabilecek desteklemesi bol (maximalist) bir ayakkabı edinmen.
Nike React Miler, Asics Gel Nimbus, New Balance 1080 vb destekli bir ayakkabı edin.

Birazdan buraya destekli ayakkabıların kötü olduğunu, Decathlon ayakkabılarının da iş görebileceğini vb şeyler söyleyen de gelecektir.
Sen onlara aldırma.
O ayakkabıları da işini görür ama koşu hacmini ve antrenman şiddetini artırmaya niyetinin olmadığı bir noktadaysan işini görür.

Sen gelişim hedefliyorsun ve bu gelişim yolunda kendini koruyarak ilerlemek ve gelişmek en akıllıcasıdır.

3 Beğeni

Brooks Ghost 14 ve Superblast model koşu ayakkabısı da Nimbus kategorisine girer mi?Vakti zamanında Amazon’dan indirimde almıştım.Yeni başlayanlar için uygun mu sizce?

Girer. Her ikisi de bol yastıklamalı ayakkabılardır. oldukça konforlu koşular sağlarlar

1 Beğeni

Teşekkür ederim İsmail bey.Asics Superblast için uzun mesafe koşu ayakkabısı demişler ama yeni başlayanlar için de güzel bir tercih olur değil mi?

Tüm uzun mesafe ayakkabıları yeni başlayanlar için iyidir.
Uzun mesafede yeterli korumayı sağlayan ayakkabı , yeni başlayanın ihtiyacı olan korumayı da sağlar.
Tempo veya yarış ayakkabısı diye geçen modellere belli bir seviyeye gelinmeden geçilmemesi lazım.
Çünkü yarış ayakkabısı hafiflik ve serilik için korumadan ödün verir mecburen

2 Beğeni

adidas nmd marka ayakkabi kullaniyorum linkini bulsam atacaktim ama bulamadim. adidas Erkek Günlük Spor Ayakkabı Nmd_R1 Ig5535 201026331 | Flo buna cok benziyor. bunu kullanmak en azindan ilk zamanlar icin yeterli olacakmidir

1 Beğeni

Kosu hayatinizdaki ilk hatayi yapmissiniz. Ilk 10 kosuda 1 ayda 7dk’dan 5,5 dk’ya inmekten soz ediyorum. Bircok kosucu bunu yapar. Sakatlik olmamasi sevindirici. Bunu surdurmemeniz onemli. Kosu sabir isteyen bir spor. Hem soyle bakin, ne kadar hizlanabilirsiniz? Diyelim bu trend surdu. En fazla 2.5dk, o da dunya rekoru seviyesi. Sonra ne yapacaksiniz? Yani hedefiniz olsun tabii ama asil hedefiniz sakatlanmadan uzun yillar kosmak olmali. O da sabir, disiplin ve devamlilik ister. Bu ucune odaklanin teknik konular bir sekilde ogrenilir.

6 Beğeni

Koşu,Yüzmek,Vücut geliştirme,Sporlarını 20 yıldan uzun süredir yapmaktayım ve oldukça fazla trafik kazası geçirdim Koltuk değnekleriyle yürümeye başladığımda sağ ayak sakatlığı yüzünden sol tek ayak üstünde setleri arttırıp ağırlığı azaltıp spor yaptım Sağ bilek kırıldı geçen ay Ağırlıksız şınav pozisyonunda göğüs egezersizleri yaptım vs vs vs…Anlatmak istediğim tabiki form tutmak çok önemli ama eğer sporun '‘AMAÇ DEĞİL’'Sağlıklı güzel günler için '‘ARAÇ’'olduğunu unutursak spor bize zarar verebilir
Çok şükür ufak tefek aksaklık kalsa da koşamasakta yüzüyoruz ki kilometrelerce yüzüyorum Eskisi gibi 30-40 km koşamasak yürüyemesekte…Çok şükür Toplandım
WhatsApp Image 2020-09-14 at 21.15.28


Sporun hangi türü olursa olsun Spor bize hizmet etmeli bizi iyileştirmeli biz faydası olmalı bu sebeple SPOR AMAÇ DEĞİL ARAÇ Kişisel görüşüm budur Sağlıcakla daha güzel başarılı koşular dilerim

13 Beğeni

cok tesekkurler allah acil sifalar versin

2 Beğeni

Degerli fikirlerinizi paylastiginiz icin cok teskkur ediyorum.
Bircok kisiden bunun hakkinda uyari aldim fakat gemetigimin ve genel kondusyonumun benim hizli ilerlemem icin yeterli olacagini dusunuyorum. Bu benim ilk sporum degil bundan önce 5yil kadar taekwondo egitimi almistim. Yani demek istedigim yasim henüz 17yken ve spora yeni baslamayan biriysem bu dedikleriniz yine gecerli olur muydu.Tabiki siz profesyoneller benden cok daha tecrubeli ve bilgilisiniz sizlerin bilgeliginden olabildigince faydalanmak istiyorum…

1 Beğeni

Düzde koşanla tırmanan,
Tırmanan ile iniş koşan,
Kısa koşan ile uzun koşan,
Asfaltta koşanla toprakta koşan

bile farklı ortamlar, çalışan kaslara sahipken spor geçmişi daha fit yapabilir.Ama koşuda çalışan kaslar farklıdır.

Dilersen 5km için pace 20sn daha hızlanırsın 3-5 koşuda.Ama altyapı inşaatı olmadan, birde çoğu koşuyu hızla yaparsan sakatlık neredeyse garanti.
Yolunda koşular.

2 Beğeni

Bu güzel yastıklaması olan bir model. Eğer gerçekten bu modelse işini görecektir.
Bu genel koşularda iyi iş yapar.
Birde hız antrenmanların Nike Zoom Fly gibi bir model edinirsen tamam olur

1 Beğeni

Eğer beni kastettiyseniz kusura bakmayın üzerinden 7 gün geçmiş ama ancak görebildim. Bir dahaki sefere etiketlerseniz daha hızlı görebilirim. Siz benim yerime söylemişsiniz ama ben tekrar edeyim, Decathlon ayakkabıları iş görebilir. Lakin kişi hangi ayakkabıyı kullanırsa kullansın, isterse doping alsın itidalli davranmakta fayda var. Destekli ayakkabı kötü demedim, sakatlanmayı engellemediğine dair bir makale paylaştım. Dileyen bol yastıklamalı ayakkabı giyip ölümsüzliğünü ilan edebilir, her hafta performansını ve antrenman hacmini 2 katına çıkarabilir. Herkesin hür iradesi.

1 Beğeni