5 k süresi ve 3 k tahmini

Merhaba, ben 14 yaşındayım. Bugün oruçlu bir şekilde 5 k’yı 19:01 koştum. Sizce bu süreyi koşmuş biri 3 km’yi 11 dakikanın altında (normal bir zamanda) koşabilir miyim? Bu arada 1 km PR’ım da 3:07.

Oruçlu durumda hızlı koşular çok sağlıklı olmayabilir.
Yüksek hızlar aç,susuz ve glikojensiz durumlar kaslarına ve kalbine rahatsızlık verebilir. Eklemleri soğutacak ve nemlendirecek yeterli sıvı vücutta olamayabilir.
Düşük hızlarda 5 ile 6.30 pace arası 5-10 km jog lar daha güvenli.

1 Beğeni

Hocam genelikle jog atıyorum ama formdan düşeceğim diye korkuyorum. Haftada 1 ya da 2 kez tempo ya da interval yapıyorum.

Gelişme çağında aktif bir sporcu kısa sürede formdan düşmez.
Ramazan arası olarak intervalleri askıya aldım 10k jog günaşırı devam.
İftardan sonra ağırlık çalışması,hafif kardiyo,direnç bantları ve üst vucut egzersizleri devam…

1 Beğeni

5k 19:01 koşan biri 3k 11k’da koşar. Kendi deneyimim oruçlu iken daha düşük nabızla koşabiliyorum. Jog tamamda oruçlu iken hızlı koşular önerilmez.

1 Beğeni

Kendi tecrübemde bu şekilde Oruçluyken neden nabız daha düşük bir izahat var mı ?

1 Beğeni

Yiyecekleri sindirmekle uğraşmıyor(bilirsiniz tıka basa yenince bir ağırlık düşer burada tam tersi) daha hafifsin, var olanı vücut daha ekonomik kullanıyor böyle yorumluyorum.

2 Beğeni

Ama şöyle birşeyde de var normalde son km yi çok hızlı koşan biri olmama rağmen bugün yapmadım besinsizlikten