5-10 km koşu için nelere dikkat etmeliyim?

merhaba her gun 5-veya 10 km koşu yapıyorum koşu yolum arazi tarzı yol var ama hafif taşlı engebeli sizlerden ricam bu yolda koşu icin ne marka ayakkabı kullanmalıyım ve sakatlanma olmaması icin ek gıda olması icin ne kullanmalıyım
4.5 saatlik koşu ve spor icin enerjimin bitmemesi icin neler tüketmeli nasıl beslenmeliyim ?

2 Beğeni

Merhaba.

Genel kabul gören düşünceye göre, profesyonel olmadığımız ve onlar gibi dinlenemediğimiz için haftanın en azından bir günü hiçbir spor yapmadan dinlenmemiz tavsiye ediliyor. Vücut dinlenirken gelişirmiş. Aksi durumda sürekli yıkıma uğrayıp, sakatlık da dahil çeşitli problemler çıkabilirmiş.

Bilinen markaların “patika” türü ayakkabılarından herhangi birini kullanabilirsiniz. Sebebi kaymayı önlemek ve kayalardan ayağınızı koruması. Zira terlikle koşan insanlar var. Ayakkabıya çok kafa yormayın. Bu linkte popüler ayakkabıları bulabilirsiniz. Kalın dişliler çamurlu araziler için. Onlar dışındakileri tercih edin.

Vücudunuzu dinleyin. Bir sıkıntı var gibiyse, vardır. Geri adım atın, ağrının üstüne gitmeyin. Antrenmanlarınızı ağırdan alın, gerekli kontrolleri yaptırın ve dinlenin. Yapabilirseniz haftada bir-iki kez kuvvet antrenmanları yapmaya çalışın. Gerekirse bir koşunuzu yapmayın, kuvvet antrenmanı yapın.

Bunu deneyerek keşfediyoruz. Her gıda farklı kişilerde farklı sonuçlar doğuruyor. Koşudan önce bir muz veya bir kaşık pekmez (aktarlardan alın) deneyerek başlayabilirsiniz. İhtiyacımız olan, kolay sindirilen karbonhidratlar. 90 Dakikadan uzun koşularda enerji jeli diye tabir ettiğimiz taşınabilir gıdaları deneyin. Enerji jeline alışabilirseniz, yarışlarınızda size çok kolaylık sağlar.

En son Pau Capell’in beslenme rutininden haberdar oldum. https://www.youtube.com/watch?v=GibNt1PTtWQ 45-60 Dakikada bir bir jel ve bir elektrolit hapı tüketiyormuş. Hava çok sıcaksa 2 elektrolit hapına çıkıyormuş. Benim de şahsi tercihim bu yönde. Siz de deneyerek kendinize uyarlayabilirsiniz.

İyi antrenmanlar.

6 Beğeni

teşekkür ederim faydalı bilğileriniz için

2 Beğeni

D vitamini ve magnezyum takviyesini ihmal etmeyin, bu ikisi çok kritik.

Sürekli koştuğunuz için kemiklerinizin de kalsiyuma ihtiyacı olacak, koştuğunuz her gün düzenli almanız önemli.

2 Beğeni

collejen ve kırmızı cinseng kullanıyorum olurmu

1 Beğeni