400 metre mülakat koşusu

Forumda “400 metre” diye aratirsaniz benzer sorulari soranlarin aldiklari yanitlari gorebilirsiniz.

https://kosuforum.com/search?q=400%20metre

1 Beğeni

Şu anda 400 metreyi ne kadar sürede koşabiliyorsunuz?

3 Beğeni

400 metremi maalesef test edemedim ama 4-5 km lik koşularda km başı 6.45 ile koşuyorum.

Koşu sporuna yeni başladım askeri mulakatlara hazırlanıyorum (400 Metre). Bu 400 metreyi tam puan için 1 dakikada koşmam lazım. Düzenli olarak iki haftadır yapıyorum (4-5 km koşuyorum) bugün yaptığımda km başı 6.45 ile koşuyorum. Maalesef 400 metremi test edemiyorum iyi bir parkur yok, sizce km başına 6.45 iyi mi 400 metreyi sizce ortalama kaç saniyede koşabilirim.Yanlış bir soru soruyorsam kusura bakmayın koşu sporu ile pek alakadar değilim saece tempo seviyemi merak ediyorum.

@thehun01 Genel olarak boy ve kilo oranın olağan sınırlarda, üzerine düşülecek bir durum görünmüyor. Diğer taraftan koşuya yeni başlamış olduğunuz için 400 metreyi şuan 1 dakikada koşmanız pek olası değil. Antrenman sürelerinizden yola çıkarak, tahminimce yaklaşık 2 dakikada koşabilirsiniz diyebilirim. İşin açıkçası yıllardır koşuyorum ve 400 metreyi 1 dakikada koşamayabilirim. Anlatmak istediğim şu ki sizden istenen süreler oldukça ciddi süreler ve bu bağlamda zaman alacak ciddi bir çalışma yapmanız gerekecek. Bu ciddiyette bir çalışma için sizinle ilgilenecek bir antrenörden destek almanız en doğrusu, size gerçek anlamda zaman kazandırır. Üniversite sınavına kendinizin hazırlanması ile dershaneye gitmek gibi bir fark var. Şayet kendim çalışmak istiyorum diyorsanız; bu forumda ulaşabileceğiniz en profesyonel tavsiyeye https://kosuforum.com/t/cooper-testi-hazirlik-plani/5442 linkinden ulaşabilirsiniz.

1 Beğeni

En iyi tahminle 2 dakika diye düşünüyorum. Bunu 1 dakikaya düşürmek de %50 bir performans artışı demek ki oldukça uzun ve stabil bir antrenman planı ile bir ihtimal başarılabilir. Bunun ne kadar zor olabileceğini şöyle izah edeyim. 400 metreyi 1 dakikada koşmak istiyorsanız 5 km’yi 15 dakikanın altında bitirmeniz gerek. Hem güç, hem koşu çalışmaları ile planlı bir diyet eşliğinde sağlıklı bir uyku düzeniniz olması gerek.

Anladım düzenli bir şekilde devam etmek gerekli… Teşekkür ederim.

Anladım teşekkür ederim…Çalışmaya devam olmazsa da sağlık olsun yapılabilecek daha fazla bir şey yok.

1 Beğeni

Herkese iyi çalışmalar msü için 400 metre koşusuna hazırlanıyorum son derecem 86 saniye önemdede yaklaşık 2 ay gibi bir süre var.2 ayda Ne kadar ilerleyebilirim ne yapmalıyım? (yaklaşık 65 sn yapmam lazım)

Merhabalar, ben mülakatlara hazırlanıyorum.
Mülakatlarda 400 metre koşu var ve bunda 1.25 dakikadan fazla sürede koşarsak puan alamıyoruz. 1 dk veya daha iyi bir sürede koşulursa tam puan alıyoruz.
Ben seneye temmuz ayında bu mülakata gireceğim yani bir senem var. En son 400 metreyi 1.21 dakikada koştum. Koşudan sonra kan tadını aldım. Kilom 81, boyum 1.79. Koşu hakkında pek bir bilgim yok. Bu sebeple 1 sene boyunca nasıl bir program izlemeliyim? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim

1 Beğeni

bu konuda çok başlık var, onlara mutlaka göz atmanı öneririm…ilk yapman gereken iyi bir diyetisyen ile kas kaybı yaşamadan kilonu aşağıya çekmek…bunu yaparken de bir doktora gidip koşu için tehlikeli bir durumun olup olmadığına baktırman…ondan sonra kendine uygun bir profesyonel destek ile uzun ve düzenli çalışarak 1 senede o fazla 22sn’den kurtulabilirsin…

2 Beğeni

Herkese merhaba.

182 boyunda 88 kiloda daha önce spor salonundaki koşu bantları hariç hiçbir koşu deneyimi olmayan biriyim.

14 eylülde gireceğim memurluk mülakatında (şınav, mekik ve denge yürüyüşüne ek olarak) 400 metre koşu yapmam gerekiyor.

1-2 gündür koşu alanlarında yaptığım denemelerde 200 metreyi 40-45 saniye arasında koşuyorum ancak sonrasında güçsüz düşüp devamını getiremiyorum.

1 haftadır spor salonunda koşu bandında çalıştığım için bacaklarım da yorgun düşmüş durumda.

Vakit çok kısıtlı farkındayım fakat önerileriniz nedir? Bu mesafeyi 75 saniye gibi bir sürede koşmam gerekiyor, imkansız gibi görünüyor ama diğer şeylerden arta kalacak olan süre bu civarda.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Koşu işlerinde yeniyim, size bir tavsiyem maalesef olamayacak ama #antrenman başlığı altında bahsettiğiniz 400metre mülakat koşusuyla ilgili bir kaç başlık var. Öncelikle onları inceleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Açılan başlıklarda genelde yazarlar en az 2 ay gibi sürelerinin olduğundan bahsetmiş. Benimse ne yazık ki 10 günüm var…

400 metreyi 75 saniyede bitirmek 100 veya 90 puansa, bu dereceyi yapamıyorsan amaç en hızlını ortaya koymak olmalı.75 saniye altı ön şart ise ayrı bir zorluk…

200 metre harika koşup tükeniyorsan, 400 metreyi tamamlayamıyorsan anlamı yok.400 metreyi ne kadar sürede tamamladığını, nasıl koştuğunda hızlı rahat olduğunu bil.(her 100metreyi eşit süre koşmak, ilk x metre daha yavaş, şuradan sonra daha da hızlanarak koşmak, hızlı başlayıp yavaş bitirmek vs).

Tek koşacaksan sen varsın.Bir grup halinde koşacaksan başka tempoya uyup uymama durumları olabilir.

Bir yarım saatini heba edebilir ama youtube’dan 400 metre, 800 metre koşan atletleri izleyip görsel bir koşu formunu beynine öğretebilirsin , hiç yoktan iyidir (işe yarar mı bilmem).

Kasların ısınması, pistte sağa sola yalpalanmamak, kolların salınımı/koşu şeklin vs etkileyebilir.Kısa sürede küçük dokunuşlar tavsiyem. Kolay gelsin.

1 Beğeni

Toplam mülakat süresi maksimum 140 saniye, üstü başarısız sayılıyor. Bu süre içerisinde 20 mekik, 20 şınav, 10+10 kg ağırlık ile 20 metre denge yürüyüşü ve 400 metre koşusu var.

20 mekiği ortalama 30-35 saniyede yapıyorum,
20 şınavı ortalama 25 saniyede yapıyorum,
Denge yürüyüşünü (bir tek bunu test edemesem de tahmini olarak) 10 saniyede geçerim diye düşünüyorum.

Geriye 80 saniyem kalıyor ama mekikten şınava geçerken vs. 5-10 saniye kayıp yaşayacağımı tahmin ediyorum.

Parkur bana çok zor geliyor. 400 metre koşuya kalıyor olay.

Dediklerinizi yaptım aslında, Youtube’dan vs. araştırdım ancak hazırlık programları genelde minimum 8-10 haftadan başlıyor.

Artık hayırlısı diyeceğim, ne yapalım…

1 Beğeni

Abiler acil yardım edin 400 metre koşu mülakatım var 16 gün sonra 1 aydır çalışıyorum en kötü 75 saniyede koşmam lazım bugün denedim kendimi 60 saniyede 70 metre falan kaldı bitirmeme daha 15 saniyem vardı ama turu tamamlayamadım tıkandım napmam lazım kalan günlerde taktik verin her antremanda daha hızlandığını hissediyorum ama hep aynı yerde tıkanıyorum boy 178 kilo 75

@Muttullahomerkurt düz mantıkla gücünün sona yetmesi için ilk 100-150m (sen belirlersin) daha yavaş başlayıp, sonrasında hızlanıp, yine belirleyeceğin noktada maksimum devam edebileceğin hıza gelmeni…Kısaca başlangıçta bir miktar yavaş olmanı tavsiye ederim. Kendine sor, ne oluyor da bitişten önce tükeniyorsun? Belki hızdan çok dayanıklılık, belki koşu tekniği, nefes vs etkilemiştir.

1 Beğeni

Spor geçmişim olmadığı için dayanıklılığımın az olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi kendime bir taktiksel koşu planı yaratmaya çalışcam turu tamamlamak için sınava kadar nasıl bir çalışma yapmamı önerirsiniz dayanıklılığımı artırmak için, kilo versem faydası olurmu
İsterseniz watsaptan koşu videomu gönderebilirim tekniğime bakmak isterseniz