3000m koşu sınavını ölmeden bayılmadan bitirmek

Merhabalar ben 21 yaşında 178 boy 73 kilo sporda genelde başarılı birisi olmakla beraber sınavına girdiğim bu 3000m koşu sınavında bir türlü başarılı olamıyorum. Antrenmanlarımda ve denemelerimde her şey çok iyi gidiyor ancak sınav günü vücudum koşmama izin vermiyor başım dönüyor midem bulanıyor ve bayılacak gibi oluyorum. Bulunduğum kurum nedeniyle bot ve kalın kıyafetlerle koşuyoruz tempom km-4.50 olacak şekilde ayarlıyorum ancak son 500metreye geldiğimde bu sıkıntının önüne geçemiyorum. Gerçekten kafayı yemek üzereyim aynı koşuyu şort tişört ile 12.30(km 4,10) gibi bir dereceyle bitirebiliyorum. Koşuyu ölmeden bitirebilmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Lütfen yardımcı olun :sleepy:

3 Beğeni

Psikolojik olarak ya sınavı antrenman gibi yada antrenmanı sınavdaymış gibi düşün.Belki antrenmanlarının bir ikisini sınavdaki gibi bot, kalın kıyafet ile hazırlan.

Bacakta güç kalmaması, nefes tempo gücünden ziyade ağırlıkla ilgili gibi. Kolay gelsin.

Tempoyu 3km boyunca son 500metrede bitmeyecek gibi ayarlaman gerekebilir.Belki hızlı başlıyorsun. Yemek, uyku durumunu da antrenman sınav öncesi düzende mi, kontrol edebilirsin.

Kişisel denemede 4,10 bitirip sınavda 4,50 ile bitirememek tamamen psikolojik. Koşu öncesi iyi dinlememenin etkisi olabilir. Sizden 3km için istenen tempo ile daha uzun mesafelere kat etmek psikolojisinize iyi gelebilir. Psikiyatrın vereceği ilaç size iyi gelebilir(sağdan soldan duyduğunuzu kullanmayın).

1 Beğeni

Demek istediğim şort tişörtle 4,10 koşabiliyorken ayağıma bir bot ve kalın kıyafetle nasıl 4,50 gelemiyorum

1 Beğeni

Bacaklar güçsüz demek ki, denemeleri sınavdaki şartlarda yapmalısın. Bacaklar için ağırlık oluyordu onlarla antrenman bilmem yararlı olur mu. O botları bilirim bacakları kaldırmayı zorlaştırır çarşı izinde tüy hafif hissedersin. Hafif yukarı eğimli yerlerde koşmak bacakları olumlu etkileyecektir.

1 Beğeni

Haftada 3 gün antreman sonunda 6veya8*100m sürat ekleyebilirsen farkını hissediceksin. İlk haftada kesinlikle 4/2 sürat hızı koru, zamanla tendon bağlar kuvvetlenicek zaten kendin arttırırsın. Esen kal.

1 Beğeni

Koşarken kafanda bir mizansen kur.Mesela bot-kamuflaj-sırtta çanta-elde makina;baskın yemiş bir karakola takviyeye koş.O son beşyüz metrede adrenalinden ve hırstan hüngür hüngür ağla gerekirse.Çok kolay olduğunu göreceksin, belki de biliyorsun.İnsan vücudu mental güçle birleştiğinde muhteşem-durdurulamaz bir makine.Sıradışı koşuculara bakarsan hep bir hayat hikayesi ve mental güçle koşarlar.

2 Beğeni

Yanına buzlu su al ,kafana döke döke koşarsın

2 Beğeni