Saygıdeğer abilerim ablalarim ve sevgideğer kardeşlerim öncelikle razaman ayınız mutlulukla ve huzurla geçer inşallah. Yaklaşık 4 ay sonra msü mülakatlari olacağı için koşmaya tekrar başladım fakat aldığım sonuçlar rezaletti ilk 400 metre koşum 69 saniyeydi. Bu süreyi 60 saniye ve altına düşürmek istiyorum. Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Her şeye açığım esneme ısınma soğuma koşu programı beslenme anlamında dahi önereceğiniz herşeyi can kulağıyla dinliyorum. Şimdiden verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
Antrenör bul. Madem mesleğin olacak önemli bir koşu, antrenör ile çalış.
Forumda mülakat, 400m, sınav vb kelimelerle aradığında bu konuda görüşler var.
Hocam öncelikle merhaba
Gençliğimde bende bu mülakatlar için 3 ay içerisinde hazırlanıp bizim dönemin uzman olarak direkt alım yapan en seçkin branşı olan amfibiyi asil 3 kazanmıştım
Hangi mülakata hazırlandığınızı ve neler istendiğini yazarsanız eğer puanlama olarak da 60 alt sınır ve 100 max puan değerlerini paylaşırsanız
Kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim ben de sizinle
Hocam birde başvuru kılavuzunda genel puanlamaya hangi mülakatın yüzde kaç etki ettiği yazıyor olmalı
Bizde yüzme testleri kara testleri uygulamalı meslek bilgisi sözlü mülakat ve yazılı sınav vardı
En yüksek yüzdelik dilim sözlü mülakat ve yazılı sınav idi
Yüzme ve kara testleri toplamda tam hatırlamıyorum ama yüzde 10 bile etkili değildi genel değerlendirme de
Hocam öncelikle iyi akşamlar dilerim. Sizin bahsettiğiniz mülakat tarzı bizimkinden biraz farklı galiba. Zaman diliminden dolayı kaynaklaniyor olabilir mi?. Geçen sene girdiğimde ayt puanım yetmediği için ADP sıralamasına giremedim yokse fiziki sözlü ve sağlık mülakatlarını başarıyla geçmiştim. Fiziki mülakatları koşu,mekik ve şınav olarak üçe ayrılıyor tam puan almam için 60 saniye ve altında koşmam lazım sizin bana verebileceğiniz her türlü bilgiye deneyime tecrübeye açığım. İstegim hava harp ya da sahil güvenlik harp okulu. Bu sene astsubaylikları da deneyeceğim.
Hocam yukarıda yazdığım gibi fiziki mülakatlar başvuru kılavuzunda (msb internet sayfasında bulabilirsiniz sanırım bizim zamanımızda mülakatı yapan kuvvet komutanlığında oluyordu) genel puanlamayı yani asil ve yedek sıralamasını yüzde kaç etkilediği kesinlikle mülakattan önce paylaşılmak zorunda
Geçen sene fiziki mülakatları geçtiğinize göre benim naçizane görüşüm yazılı sınava daha çok emek harcamak olacaktır
Özellikle hava kuvvetleri yazılı sınavının zorluğu ile bilinirdi eskiden
Fiziki mülakatlarda 100 üzerinden 80 puan alacak bir değer elde edicek şekilde hedef belirleyebilirsiniz
Sonuçta önemli olan asil veya yedek iyi bir sıralama elde etmek genel puanlama ile
Ben bizzat kendi antrenmanımı paylaşacaktım ancak bizim yüzme ve kara testlerimiz biraz ağırdı
Ama yinede sizin için motivasyon olması için üç adet faydalı link bırakmayı düşündüm
Birincisi esneme soğuma ve hareketleri nizamı yapmayı öğreten bir video
İkincisi direkt navy seals antrenmanı
3.Size en çok fayda sağlayacak olan Murph antrenmanı (ancak bu antrenamanı kendinize göre uyarlayıp sürekli revize etmelisiniz)
Örnek Murph antrenmanı sizin için
Başlangıç
400 m sprint
300m sprint
200m sprint
100m sprint
Antrenman
1-max tekrar barfiks
2-max tekrar şınav
3-max tekrar jump squat
Dinlenme 30-60 sn arası
Set sayısı çıkarabildiğiniz kadar
Bitirme koşuları
400-300-200-100 sprint
Çalışma günleri her gün
400m içinde ben internette bacak kaslarımı patlayıcı güç üzerine geliştirecek kaliksteniks eğzersizleri bulup uygulamıştım
Ama bunu basketbolcular ile karıştırmadan 400m koşucular için şeklinde aramalısınız
Desteğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Acaba beslenme konusunda bilginiz varsa ne yapmamı önerirsiniz?
Hocam yine naçizane tavsiyem
Öncelikle verilen kiloyu aşmamanız için myfitnesspal benzeri bir uygulama kullanmanızı öneririm
Ben hazırlanırken günde 2 öğün beslenmiştim
Öğlene yakın menemen ve akşama doğru ana antrenmandan 2 saat önce tavuk kalçalı but ızgara yanına garnitürlerde ekleyebilirsiniz çünkü fiyatı uygun yada günümüzde iyi hazırlanmış tavuk ciğer sote ben 3 ay bu diyetin çok nadir dışına çıkmıştım
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim önerdiğiniz programlara bakacağım şimdi ona göre bugünden başlamayı planlıyorum yine de eksik olduğum kısımlar elbet olacak o zaman yine gelip buraya eksiklerimi yazarsam yardımcı olacağınıza inanıyorum. teşekkürler şimdiden iyi günler dilerim.
For time:
1-mile run
100 pull-ups
200 push-ups
300 air squats
1-mile run
- Partition the pull-ups, push-ups, and squats as needed. (resmi yarışlarda bunların yerlerini karıştırmıyorlar sıradan bitirerek ilerliyorlar diye biliyorum)
- If you’ve got a 14/20-lb vest or body armor, wear it.
Murph yarışını bir gün denemeyi çok istiyorum… Tabii önce 10 kiloluk bir yeleğim olması lazım. Bir de ciddi hazırlanma süreci ister…
Umarım başarırsınız hocam
Benim naçizane önerim şu programı kullanmak olurdu
Ben 9. haftadan sonra bıraktım motivasyon eksikliği ve bir amaç veya hedefim olmadığı için
Ben de yarın 8. Antrenmanda 42k cut off süresi içinde bitirmeyi deneyeceğim desteklerinizi bekliyorum
Motivasyon içinde bir video paylaşmak istiyorum
Bu tarz sorularda aklima ilk su geliyor. Ben de soruyla karsilik vereyim.
Neden 4 ay kala bu soru aklimiza geliyor? Gecen sene neden dusunmuyoruz? Simdi karar verdiysek gelecek seneyi hedeflemektense neden hemen 3 ayda bir seyler yapmaya calisiyoruz? Aklimizda buraya girmek varsa daha uzun bir hazirlik surecinde disiplin, devamlilik ve azimle calismak varken kisa bir sure kalana kadar bekliyoruz?
Geçen sene de MSÜ sınavlarına girmiştim ve mülakatlara katılamaya hak kazanmıştım temmuz ayının ortasında bütün mülakatlardan başarılı olarak geçmiştim. Fakat ayt sıralamam düşük olduğu için beni adp sıralamasına almamışlardı. Bu yüzden dolayı ailemin zoruyla ki onlar benim asker olmamı istemiyordu istemediğim bir üniversiteye istemediğim bir bölüme yazdirdilar. Ağustos ayından Eylül ayına kadar psikolojik olarak biraz kötüydüm çünkü bu kadar mülakatlara hazırlık yapıp bu kadar mücadele verip bütün mülakatlardan geçip kaybedince insanın içinde bir burukluk oluyor. Ekim ayının başında üniversite başlamıştı fakat ben başladığı andan itibaren aileme ben bir askeri üniversite kazanıp orada okumak istediğimi dile getirmeme rağmen izin vermemişlerdi bu yüzden belli süre devam ettim. Aralık ayı gibi tamamen msü sınavına hazırlanmak istediğimi ciddi bir şekilde ailemi karşıma alıp tekrar dile getirdim. Bu sefer beni ciddiye almışlardı. Fakat bir anda rahatsızlandım yaklaşık 1 ay ilaç kullandım( hastalığım covid’in bir varyantı olduğu söylediler) ve bir ay sonunda tekrar sınava hazırlanmak için ders kitapları aldım dersime çalışmaya başladım bu süreçte msü sınavına az bir süre kaldığı için elidmen geldiğince vaktimin çoğunlukla derse, kalan kısmını ise spora ayırdım bu süreçte koşulara devam ettim tabii ki ama yazmadım çünkü planlı ve euzenli çalışamıyordum çünkü ablamın çocuğu doğduğu için ve başka şehirde oldukları için belli süre onlara yardım etmek durumunda kaldım. Şubat ayının ortasından itibaren eve geldik.MSÜ sınavını atlattıktan sonra tekrar kendime düzenli bir program yaparak kendimi daha de geliştirmek istediğim için bu 3.5 4 ay süre içerisinde diye başlık attım aslında zorunda kaldığım için belli süre birşey yapamadım. Fakat önümde bu kadar kısıtlı süre dahi olsa da kendimi kazanamayacağımı düşünerek yaşamak yerine çabalamak istedim tamamen bu sebeplerden dolayı efendim. Ve gelecek seneyi hedefleyemememin sebebi subaylık istediğim için gelecek sene yaşımdan dolayı girip giremeyeceğimi bilmiyorum bu sene son şansım olabilir kusura bakmayın rahatsızlık verdiysem efendim.
Hocam benim tecrübeme göre 3 ay bile fiziki mülakatları 100 tam puan ile geçmek için çok uzun bir süre
Siz derslerinizi iyice öğrenmeye bakmalısınız benim düşünceme göre
Bunları sadece sizi motive etmek ve desteklemek için yazıyorum
Kendimden örnek vermek istiyorum bu noktada
10 gün oldu koşuya başlayalı bugün 7. antrenmanı yaptım yarın 42k 6 saatten önce tamamlayacağım
Başarılar hocam
Namık Ekin bile detayları karıştırmış olabilirim ama ilk başta bandocu iken askeri okulların inkanlarını kullanarak sat mülakatlarına hazırlanmıştı
Şimdiden başarılar diliyorum, hangi programı seçerseniz seçin belli ki kuvvet ve dayanıklılık anlamında zorlayacak bir sınava giriyorsunuz. Belli başlı hastalıklar ve tekrar yeniden başladığınız için programınızın lineer olmasına dikkat edin ve özellikle tendon, bağ ve fasya kuvvetlendirmeye yönelik internette birçok fizyoterapistin önerileri var, bunları da ekleyin ve her antreman sonrası gelişiminizi kayıt altına alın, özdeğerlendirme yapın. Gerekirse ufak değişiklikler yapın…İyi antremanlar…Sayg,
Yoo hayir rahatsizlik yok. Sadece merak ettim. Cunku buraya hep bu sekilde konu acan insanlar oluyor. “Son x ayim kaldi, sunu yapabilir miyim” tarzi sorulardan o kadar cok gorduk ki. Sonra da ortadan kayboluyor bu insanlar. Sizin durumunuz ozel olabilir tabii, bilmiyorum. Ama sunu soyleyeyim:
Bazi insanlar hayatlari boyunca en iyi sekilde calissalar, en guzel sekilde beslenseler, en mukemmel hocalara basvursalar dahi 400 metreyi 60 saniyede kosamayabilirler. Cunku herkes farkli bir noktadan baslar ve gelisim potansiyeli de herkes icin cok farklidir. Kimisi bugun dener 85 saniyede kosar, 2 ay cabayla 59 sn yapar, kimisi bugun 68 sn kosar ama 1 yil ugrasir da 62nin altina inemez.
Siz kendi durumunuzu gormek istiyorsaniz deneyeceginiz seyleri bu forumda rahatlikla bulabilirsiniz.
Sag ust kosede bir mercek resmi var, ona tiklayin ve 400 metre yazin. Yiginla yazisma var, altlarinda da bir suru yanit. Bazi basliklar cok detayli cevaplar da almistir. Tumune goz atin. Hatta calismak istyorsaniz tumunun bir toplamini yapin, ozetini cikarin ve bu actiginiz basligin altina o ozeti de yazin. O ozetten kendinize bir plan cikarip hemen calismaya baslayin. Umarim basarili olursunuz, istediginiz cok belli. Ama olmazsaniz da hayatin sonu degil, baska bir suru olasi gelecek sizi bekliyor. Iyi antrenmanlar.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dediğiniz bu öneriyi en kısa sürede yapacağım.
Kisa surede hiz kazanmanin en garanti yolu kilo vermek olabilir. Kas kaybetmeden biraz yag eritirsen bunun hiza etkisi olumlu olacaktir.
Simdiden kolay gelsin.