Merhaba kolay gelsin, 5 Kasımda Adanada 27 k trail koşusuna katılacağım.. Yanıma almam gereken jel & elektrölit miktarı ne kadar olmalı kısacası araç ve gereçler neler olmalı.. En önemlisi de ayakkabı buna en uygun ayakkabı öneriniz hangisidir. Ben Terrex Agravic GTX 2 düşünüyorum ama sizin kullanıp deneyimlediğiniz model önerileriniz nelerdir..
Bu yarışın 60 küsürlük parkuruna 2-3 sene önce katılmıştım. 60 içinde 27 parkuruda var, 27k parkurunun özellikle gavurdere kısmı çok yıpratıcı ve teknik, taşlar kayalar ve merdivenlerden geçiyorsun, son iniş kısmı ise bayağı dik, Fatih topçu burada sakatlanmıştı, koşulacak ywrler var ama iniş çıkış içeriyor, kaymayacak, dişleri gitmemiş bir ayakkabı öneririm, hafif Yapmur varsa işler değişir,
Belemedik istasyonu ve vadisi muhteşem , trenle oraya götürüyorlar, bu süper birşey olmuştu, umarım değişmemiştir. ( sanırım 66 değişti 27 değişmedi). Bir raporum vardı belki bilgi sahibi olursunuz,
Her bünye farklı olmakla birlikte en az 6 jel, carb3, yada tuz elektrolit alabilirsiniz, antrenman durumunuza göre jelleri test edersiniz..not goretex ayakkabıya hiç gerek yok ayaklarınız fena olur, yağmurda olsa hava alan ayakkabı eniyisidir. Baton tercih meselesi ama yanınızda çok su bulundurmalısınız
https://medium.com/@husy72/varda-ultra-trail-67k-2023-c0b3ad2e159d
Selamlar özellikle beslenmenin cevabı sadece sende saklı. Yapacağın antrenmanlarda denemeler yaparak kendine bir reçete hazırlamalısın. Tamamen kişiye ve o günün hava şartlarına bağlı bir durum beslenmek
Sadece şöyle bir örnek yada tavsiye verebilirim naçizane bilgim ile. Haftalık uzun antrenmanında 40dk. bir adet jel kullan, elektrolitide varsa sulukta hazır olsun ve koşu boyunca yudum yudum tüket. Susamayı kesinlikle bekleme susadığında zaten geç kalmış olursun ![]()
Selamlar,
Bende 27K katılmayı düşünüyorum. Ayakkabı olarak Asics Trabuco Max 5 veya Hoka Mafate X kullanırım. Araç ve gereç olarak zorunlu malzeme listesi dışında baton kullanırım. Bu arada tarih 5 Kasım değil 7 Kasım ![]()
cevap için teşekkür ederim..
teşekkür ederim cevap için
Teşekkür ederim tarihi hatırlattığınız için :))
2025 ve 2026 yıllaında çekilen 27k parkuru videolarını izledim. Kolay bir parkur değil single track yer çok. Asics Trabuco 13 veya 14 daha uygun olur gibi
27’yi koştum ben geçtiğimiz senelerde, Varda parkurları inanılmaz güzel ama zor, teknik. Yukarıda bahsedilmiş. Ben şahsen trabuco max önermem, sakatlanma riskiniz yüksek o ayakkabıyla çünkü dik gevşek toprak çok acımasız ve trabuco max çok da stabil bir ayakkabı değil. Normal trabuco (13) öneririm ama ben orada koşacak olsam salomon genesis gibi teknik arazı ayakkabısı tercih ederim. Jel beslenme tamamen size kalmış ama elektrolite dikkat edin, parkur zaman alıyor, Gavur deresi inişi oldukça teknik ve benim bu yarışa tekrar katılmama sebebimdir, oraya dişli stabil ayakkabı gerekiyor, öyle zorlu parkurları seven çok belki siz de seversiniz. Ayrıca parkurun sonu bölüm canavarı. O son 1 km çok can yakıyor, psikolojik hazır olursanız çok da üzülmezsiniz. Baton gerekmez diyen bir kesim var ama ben baton almadığıma pişman olmuştum, hem iniş hem çıkışlarda kurtarıcı bence. Her şeye rağmen en sevdiğim parkurlardan birisidir, Torosların etekleri manzara açısından elbette her şeyiyle muazzam. Başarılar diliyorum.
Önerileriniz için teşekkür ederim.. Ayakkabı konusunu iyi araştırmam lazım o halde..
Hızlı tren yapılanması sebebiyle trenle gidişler yok diye biliyorum ama emin değilim, programda görünür sanırım, trenle gitmek ve Zeydan başkanla muhabbet çok keyifliydi.
Keyifli bir koşu olacak gibi ama kaliteli ayakkabı bulmam lazım sizin vermiş olduğunuz öneriyi de listeye kaydettim araştırma yapacağım..
Teknik parkurlarda riskli bir ayakkabı Trabuco Max ler
Asics Gel Trabuco 13 serileri bu parkurlar için biçilmiş kaftandır pişman olmazsın
Deneyimleyip kullandı iseniz hocam, orjinal satan bir link varsa önerirmisiniz Goretex olmasını önermemişler ilk yorumlarda normal üzeri ince hava alan ayakkıbısı varmıdır.Gel Trabuco 13 ün.
TRABUCO 14 Burada 14 var uygun olurmu 14
2024’de 27K Hoka SG5 ile, 2025’te 60K Asics Trabuco Max 4 ile koştum. Ayakkabı seçimi ve parkur açısından iki yarışta da olumsuz durum yaşamadım. Ayakkabı tabi kişisel bir mesele ama parkurların yapısı hem kişisel olmayan hem de kişisel olan görüşlere açık hale geliyor anlaşılan.
Örneğin Varda parkurlarının teknik ve bolca single track içerdiğinden bahsedilmiş. Bu objektif açıdan tamamen doğru bir bilgi sayılmayabilir. Yarışın çoğu bölümü (27K için min. 2/3, 60K için çok daha fazla bir oranı) dört tekerlekli araçların geçebileceği tarzda yollarda seyrediyor. Parkurların yapısının kişisel algılanabilecek kısmı ise bu teknik kısımların zorlayıcılığının parkuru deneyimleyen koşucunun deneyim olarak parkurun geneline yansıtmasıyla ilgili olabilir. Çünkü yarışın son kısmında iyice hızlanmış / yorulmuşken karşılaşılan segmentler.
Özellikle 27K’nın yanlış hatırlamıyorsam son 10K’lık kısmında, ilk olarak %1-3 gibi bir negatif eğimle taşlık bir alan inişi var. Çarşak değil, kaygan değil ama temkin gerektiren taşların yoğun olduğu bir bölüm. Burada koşucuların birçoğunun zorlandığını farketmiştim. Rodeo yaparmış gibi hissediyorsunuz ve sonlarında ne kadar iniş yapıyor da olsanız eğer hızlı iseniz artık bitmesini istediğiniz bir iniş haline gelebiliyor. Ardından ise single track orman geçişi geliyor diye hatırlıyorum. Burası da iniş. İniş yaparken ne yazık ki dinlenemediğiniz gibi çıkışa göre çok daha dikkatli ve dinç olmanız gerekiyor. Trabuco max gibi yüksek ayakkabılar burada sorun yaşatabilir gerçekten de. İlk sene bu kısımda düşüp sarsılıp demoralize olduğumu kalan kısımda yavaşladığımı hatırlıyorum. İkinci sene daha uzun koşarak buraya gelmiş olmama rağmen tecrübe ve ihtiyattan ötürü daha rahat geçiş yaptığımı hatırlıyorum. Yine de single track ve teknik kısımların yarışın %20-25’inden fazla olmadığı için parkurun bu denli zor olarak algılanmaması gerektiğini söylemem gerekir.
Ama pakurların asıl en zor kısmı son 1,5 kilometrelik çıkış kısmı. Bütün yarışın sonunda bu denli çıkış yapmak gerçekten zorlayıcı oluyor.
Dağ yarışı olmayan patika yarışları arasında nispeten zorlayıcı bir parkur olduğunu söylemek yeterince makul bir değerlendirme olabilir son kertede.
Yeni ayakkabı alacaksanız trabuco vs. trabuco max seçiminde benim seçimimi hangisini daha uyguna alabileceğim olurdu doğrusu. Max seçeneği uzun ve makul zorluktaki patikalarda daha rahat ettirebileceği gibi zeminin fazla değişkenlik gösterdiği kısımlarda negatif bir tecrübe yaşatabilir.
Teşekkür ederim konuya uzun uzun yazıp tecrübelerini anlattığın için.. Hocam madem parkuru biliyorsun parkurda koşan birisi olarak, nokta atışı net bir ayakkabı önerirmisin. bende onu araştırıp yorumlarına bakıp aliym.
Varda 27K parkuru için (belki zorunlu malzemelerde zaten vardır ama) en az 1 litre hacme sahip su kapı taşımanızı tavsiye ederim. Parkur görece teknik, eğer parkurda kaldığınız süre uzarsa sona doğru haşmetli Adana sıcağıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer yanınızda yeterli su da yoksa sıcak epey zorlayıcı olabilir. Belki 500 ml’lik 2 flask taşınıp başta yalnızca biri dolu tutulabilir ve sona doğru hava ısındıkça ikinci flask da doldurulabilir.