24 Saat Dünya Şampiyonası - 2025

18 Ekim’de Fransa’da Albi’de 24 Saat Dunya Sampiyonasi kosulacak.

Katilimcilar arasinda yok yok. Son donemin en cilgin kosuculari hep orada. Gelmis gecmiz en uzun kosulari yapmis bircok kadin ve erkek kosucu listede yer aliyor.

Bazilarina deginecek olursak…
Erkeklerde gelmis gecmis en uzun listesinin tepesindeki yasayan herkes var.

• Gecerli dunya rekorunun -319 km- sahibi Sorokin.
  • 309 km kosmus Andrzej Piotrowski
  • Ukrayna’dan Andrii Tkachuk
  • Italya’dan Marco Visintini - pb 288 km
  • Eloi Olsson pb 284 km
  • 282 km’si olan Francisco Mariano Morales Martinez
  • Spartathlon rekortmeni Fotis (Bir gunde 3 tane sub3 maraton kostu antrenman niyetine)
  • Ve tabii 48 saat ve 6 gun rekorunu kirmis olan Mathiue Bonne bu rekora da gozunu dikmis durumda. (Pistte 130 km kostu antrenman niyetine, ortalama 4:30 pace)
  • Bu sene Spartathlon’u kazanan Radek Brunner’in ismi var listede ama gelir mi bilmiyorum.
  • Belki beklentisi yok ama cok uzunlardan tanidik isim Pete Kostelnick

Kadinlarda…

• Gecerli rekorun -270 km- sahibi Miho Nakata ve
  • Yine ayni km ile Camille Herron
  • Patricia Bereznowska yaptiklarini saymaya gerek yok
  • Avusturya’dan Holly Ranson var 262 km kosmustu Mart’ta
  • Yine US’den Marisa Lizak var
  • Spartathlon’dan tanidik isimler Line Caliskaner ve Noora Honkala
  • US’den Meg Eckert cagrilmis ama takimda olmamayi secmis

Atladiklarim varsa merakli arkadaslar ekleyecektir.

18 Beğeni

ChatGPT 10 tane sayabildi, hepsi listende (ama senin dikkatini çeken 18 kişi) ve insan ilgisi hafızası yapay zekanın bu konuda önünde :slight_smile:

Elmir Askarov’da bizim backyardlardan tanıdık, o da katılıyor.

Normal şartlarda kesinlikle takip edilmesi gereken bir 24 saat yarışı.

1 Beğeni

Bundan suphe duyuyor olman bile uzucu :smiley:
Bu tip konularda ben olsam YZ’den uzak dururum. Ise yaradiklari baska yerler var. Her konuda basvurmak insani cok yanlis yerlere goturur.

4 Beğeni

Listede 5-6 Türk saydı, yok artık dedim, farkındayım YZ’nin her cümlesine güvenmeme konusunda.Ondan zaten yapıştırmıyorum, bir de hafıza için sorun olabiliyor :scream::cry:Yarış muhtemelen takip edilir.

2 Beğeni

Dag ve Patika Dunya Sampiyonasi icin bir hafta once soyledigimizi soyleyelim… Neden Turkiye’den kimse yok? Tamam belki su an kazanmaya kadar uzanacak kimse olmayabilir ama temsil edilebiliriz. Bu tur organizasyonlar konusunda ulkede ne yapilmali, ne yapilabilir? Daha once Bakiye Duran’in kostugunu biliyoruz. @aykutc da tum masraflarini kendisi karsilayarak kosmustu bir keresinde. Atletizm federasyonunu zorlamak mi gerekiyor acaba bu konuda yoksa kendi kendimize organize olup sonra bir seyler yapmak mi bilemiyorum.

12 Beğeni

Mathiue Bonne sakatlanmis ve yarisa katilamayacakmis.

1 Beğeni

(Saçma şekilde cep telinde Chrome açmadı, opera vpn ile açtı)

Canlı sonuç:

Cumartesi yerel saatle 10.00’da başlıyormuş.

5 Beğeni

Mathiue Bonne ve Camille Herron gibi onemli 2 isim devre disi kaldi. Bonne’da stres kirigi ortaya cikti. Camille de kolunu kirmisti rollerblade kullanirken, iyilesmis ama sanirim hazirliklari sekteye ugradi. Baska gelemeyen var mi bilmiyorum.

4 Beğeni

Sorokin de katılmıyor, instagram hesabında sebebini açıklamış

4 Beğeni

288km geçmiş

Calı video.Ne kadar kalmışsa sonuca.

https://www.youtube.com/live/fx8YDguEQAM?si=0Jl-oik9lQctPGj1

3 Beğeni

Kadınlarda dünya rekoru geldi

8 Beğeni

3 Kadin eski rekoru gectiler (biri o rekorun sahibi). Ama biri en cok gecti. Sarah Webster.

7 Beğeni

Fotis yarisi 187 km civari birakmis…

Asil manyak olan Radek Brunner Spartathlon’dan 3 hafta sonra 270 km kosarak 7. oldu.

12 Beğeni

Taper dönemi olarak Spartathlon koşmak ve Spartathlonda birinciolmak​:slightly_smiling_face:Kadınlar harika koşmuş.

7 Beğeni

Kadınlarda yavaş 300k sınırına doğru gidiyor.

3-5 sene içinde 24h yarışından kadınlarda 300k’yı yakalayan birileri çıkacaktır diye düşünüyorum.

1 Beğeni

24 saat erkekler rekoru uzun yillar 303 km ile Kouras’taydi. 2021’de 309 sonra 2022’de de 319 km oldu. 2019’da kadinlar rekoru 270 km idi. O zaman kadinlar rekoru erkekler rekorunun %89’u idi.
Sonra 319 km olunca durum %84’e gerilemisti. Simdi kadinlar rekoru 278 km olunca oran %87 oldu yeniden. Bunun %89-90 civarinda olmasi beklenen durum. O nedenle biri 319’u gecene kadar bir ara kadinlarin 290 km kosmasini bekleyebiliriz ama 300 km iddiali olabilir. 300 km demek oranin %94’un uzerine cikmasi demek olur.

6 Beğeni

Bugune kadar 290 km 10 defa gecilmisti. Hafta sonu Tkachuk bu sayiyi 11’e cikardi.
Isimler ve gecme sayilari

Sorokin, Aleksandr - 3 kez
Kouros, Yiannis - 4 kez
Piotrowski, Andrzej -1 kez
Tkachuk, Andrii - 2 kez
Zisimopoulos, Fotis - 1 kez

6 Beğeni

Aralık 2021’de Andrii Tkachuk ile Barcelona’da 24 saat yarışında koşmustuk. O yıl daha önce 24 saatte 295 km koşarak Sorokin ve Kouros’dan sonra tarihteki en iyi mesafeyi yapmıştı. Hatta 48 saatte de Kouros’dan sonraki en iyi dereceyi koşmuştu. Sorokin’den sonra 24 saatte dünyanın en iyisiydi. Yarıştan sonra beni Ukrayna’da bir yarışa davet etti.

Tabii hayat çok ilginç, 50 -55 gün sonra Rusya Ukrayna’ya saldırdı ve kontrol edemeyeceği olaylar sonunda hayatı 180 derece değişti. Hemen birkaç ay içinde askere alındı ve sıcak savaşın içine gönderildi. Birçok yakinini kaybetti. 1 yıl kadar cephede savaştı, sonra üst vücudundan yaralandı, bir süre hastanede kaldı. Iyilesince geri plana alındı, görevine devam ederken tekrar koşmaya başladı.

2023’de dünya üçüncüsü oldu, dün de dünya şampiyonu. What’s your excuse? / Senin bahanen ne? denir ya. Işte tam öyle bir şey.

23 Beğeni

Yaris oncesi yazdigim favoriler ve beklentiler listesini gozden gecirdim. Beklentiyi karsilayan ya da gecen isimleri bold biraktim. Erkeklerde 3, kadinlarda 4 isim… Siz ne dersiniz.

Erkeklerde…

• Sorokin: Son anda kosamyacagini acikladi
  • Andrzej Piotrowski: 274,313 km ile 6.oldu
  • Andrii Tkachuk: 294,346 km ile yarisin kazanani oldu
  • Marco Visintini: 249,643 km ile gerilerde kaldi
  • Eloi Olsson: cok erken birakti yarisi
  • Francisco Mariano Morales Martinez: cok erken birakti yarisi
  • Fotis: 187,539 km’de birakti
  • Mathiue Bonne: sakatlandi ve yarisa katilmadI
  • Radek Brunner: Spartathlon’dan sadece 3 hafta sonra 271,182 km ile 7. oldu
  • Pete Kostelnick: Cok dusuk kaldi 175,808 km

Kadinlarda…

• Miho Nakata: rekorunu kirdi ama 3. olabildi. 271,987 km
  • Camille Herron: kosmadi, hatta ABD takimini karistirdi
  • Patricia Bereznowska: 251,371 km ile 5. oldu
  • Holly Ranson: 274,172 km ile pb yapip 2. oldu
  • Marisa Lizak: 247,19 km km ile 7. oldu
  • Line Caliskaner ve Noora Honkala: beklentilerin altinda kaldilar, sirasiyla 190,83 km ve 141,03 km kostular.
3 Beğeni

Camille Herron yine ne yapti merak ettim :joy:

1 Beğeni