2024 güncel Ankara patika parkurları

Selamlar,
Ankara icinde bildiginiz, duydugunuz veyahut aktif kullandiginiz patikalar (asfalt olmayan) var ise bu konu altinda toplayalim mi?

Forumu bu konu icin kontrol ettigimde 2019 senesinde acilmis bir gönderi gördum. Guzel bilgiler paylasilmis. Merak ediyorum korona sonrasi köpek surusu durumlari ve davranislari parkurlarda ne durumda (eger deneyimlemis birileri var ise). Nitekim köpekler korona dönemi insanlarla sosyallesemedikleri icin davranis degistirebiliyorlar. Onun disinda yeni bir insaat veya yapi da bulunuyor olabilir bazi patika olan arazilerde su an.

Tesekkurler ve iyi gunler!
Sena

6 Beğeni
6 Beğeni

@ismaileren tesekkurler! Bu gönderinin ortaya cikisi da aslinda tam bu paylasimdan basliyor. Dun kendisiyle bunun uzerine kisa bir konusmustuk. Sonra buradan da ben sorayim istedim (herkesin instagram hesabi olmayabilir).

1 Beğeni

Merhabalar,
Öncelikle @SENA herkesin instagram hesabı olmayabileceği gibi çok güzel bir noktaya parmak bastığınız için teşekkürler. Özellikle koşu organizasyonlarının bunu sıklıkla unutup instagram sayfalarından teknik toplantılar, duyurular yapması hiç iyi olmuyor.

Asıl konuya dönecek olursak. Ben ODTÜ’de yurtlar bölgesine ve Teknokent’e yakın 50. yıl göleti civarında antrenman yapıyorum. Maps’e ODTÜ DSİ Barajı yazarsanız çıkıyor. Burası oldukça geniş bir alan. Çok farklı rotalar çizip; farklı yükseklik kazanımları sağlayabilirsiniz. Örneğin biz geçtiğimiz haftalarda eşimle yaklaşık 400 m yükselik kazanımı ile 15 km lik bir kısmını koştuk. (8k gidiş-çıkış 7k dönüş-iniş gibi) Ahlatlıbel ve Anayasa mahkemesinin arkasına kadar uzanan patikaları var.
Bu alanın iyi ve kötü yanlarını sizin için şöyle sıralayabilirim:
İyi yanları:
1- ODTÜ’ye girişler kontrollü olduğu için nispeten daha güvenli bir alanda koşuyorsunuz. Bahsi geçen instagram paylaşımındaki Çayyolu’ndaki patika da çok güzel ama herkes ulaşabildiği için bana ürkütücü gelmişti. Eşimle koşmadığımız zaman oraya gitmiyorum. Aysel Hoca’nın da vardır bir bildiği elbet. :slight_smile:
2- ODTÜ’deki parkurda çıkış çalışmak için harika alanlar var. Strava’da imkansız yokuş ya da impossible climb diye geçen bir bölümü vardı sanırım. Oradan kontrol edebilirsiniz.
3- Sakin, doğası güzel, insansız mekanları seviyorsanız tam yeri.
4-Genelde giderken çıkış dönüşte de iniş olması benim çok sevdiğim bir özelliği.
Kötü Yanları:
1- İyi yandaki birinci maddenin zıttı. ODTÜ’ye girişler kontröllü olduğundan giriş sıkıntı ama Teknokent kapısından yürüyerek girebilirsiniz sanırım. Ben hem mezun hem Teknokent çalışanı olduğum için net birşey diyemeyeceğim ama en kötü kimlik bırakıp girebilirsiniz diye düşünüyorum.
2- Arada köpekler olabiliyorlar. Geri püskürttüğüm de oldu “aman neyse” diyerek yürüyerek geri döndüğüm de…
3- Ben hiç zararını görmedim ama ıssız bir alan. Eğer içlere gidecekseniz mutlaka su ve uzun koşacaksanız yiyecek takviyesi gerekiyor. (yazın alıçlar ahlatlar oluyor ama hep kurtlu :stuck_out_tongue: )

Bu arada hep sessiz sessiz okurken bu ilk paylaşımım oldu. :slight_smile: Bu vesile ile kadın koşucu arkadaşlarımın Emekçi Kadınlar Gününü kutlar, herkese kolaylıklar dilerim. :slight_smile: :cherry_blossom: :bouquet:

6 Beğeni

Bilgiler icin tesekkurler Asli hocam! :slight_smile: ben de yaklasik 10 seneyi askin sure Odtu oryantiring sporcusuydum ve Yalincak duzenli idman yerimiz. Lakin son 4 senedir durum nasil bilmiyordum. Köpek durumunun hala kosmayi engellemeyen seviyede kalmis olmasi guzel :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba Aysel Hanım’ın instagram paylaşımına bende denk geldim. Yurtdışında patika koşularında kursu yapmış ve dereceler elde etmiş birisi Ankara’da yaşaması ve çoğu zaman denk gelmemiz beni çok mutlu ediyor. Çok bilgilendirici olmuş kendisine buradan teşekkürler. Ankara’da girilebilen patika koşu alanları çok sınırlı sayıda ancak dikkatimi çeken milli botanik bahçesi. Cumartesi günü orada koşup bilgilendirme yapacağım.

2 Beğeni