2022 Mersin Maratonu 10 Aralık 2023'te gerçekleşiyor

Bilginize; 27 Mart’ta yapılması öngörülen Mersin Maratonu bu sene yapılmayacakmış.

2 Beğeni
  1. Uluslararası Mersin maratonu için 644 kişi kayıt yapmış. 4. Uluslararası Mersin maratonu 2018 yılı sonunda yapıldı, bronz kategoride yer almış.

2019-2020-2021-2022 derken bu ertelemeden ziyade uluslararası bronz kategorisinde yapamamak.Ertelenen yarış 3 ay 5ay sonrasına ertelenir.

2018 yılında 32 olan bronz kategoride ki maraton sayısı 2020 yılında 13’e düşmüş.Dünya genelinde pandemi sonrası koşulları yerine getirememek var.İptal nedeni tek cümle, hangi karar nedeniyle olmadığı belirtilebilirdi.

“Dünya Atletizm Federasyonu’nun Kasım ayında almış olduğu karar gereğince 2023 yılına ertelendi. Çok arzu ediyorduk, biz bu maratonu önemsiyorduk. Belediyemiz gümüş kategorisinde bu maraton etkinliklerini yapıyordu" denilmiş.Birkaç yıl daha yapılmazsa bronzdan gümüşe yükseldiği gibi altın kategoriye de yükselmesi işten değil.Dil sürçmesi veya gümüş kategoride yer alabilmek için çalışma olduğu da olasılık.

3 Beğeni

3 yıldır bir organizasyonu becerip gerçekleştiremediler. Hadi 2020 ve 2021 i anladık, yarışlar tüm dünyada erteleniyordu, peki bu yıl ne oldu? Ben planlama yaparken Mersin de koşacağım için mesela Efes Ultra’ya kayıt yapmadım. Şimdi yeniden yarış takvimine bakmaya başladım. Beceriksizlik, başka bir açıklaması yok.

4 Beğeni

İzmir var 10 Nisan’da, henüz karar vermedim ama ben ona yazılacağım sanırım.
Şimdi gördüm, İzmir 17 Nisan’a alınmış

1 Beğeni

Dün Mersin bb hesabıyla WhatsApp üzerinden konuştum. Mersin maratonunu yapacak mısınız diye sordum. Bana Tarsus yarı maratonuna bekleriz dediler. Maraton yok mu yani dedim. Yukarıda yazdığım dışında bilgi veremediklerini söylediler. Yani Mersin maratonunu yine yapamıyorlar.

2 Beğeni

Şehirdeki ilan panolarında boy boy ilanlar vardı., geçtiğimiz günlerde.Ancak en son gerçekleştirilen Kilikya Ultra öncesinde de bence hiç iyi bir halkla ilişki gerçekleştiremediler.Sorulan hiç bir soruya cevap vermeye bile tenezzül etmediler.Sebebi de çok açık: ülkemizin temel sorunlardan biri olan ilgisiz-alakasız kişilerin karar merciinde bulunması.’ İlk Mersin Maratonu’nu koşmuştum.Kışın yapılmadığı sürece Mersin ikliminde maraton koşulmaz.

3 Beğeni

En güzel maraton henüz organize edilmemiş/koşulmamış maratondur :upside_down_face:

Nazım Hikmetten:

En güzel deniz,
Henüz gidilmemiş olandır

En güzel çocuk
Henüz büyümedi

En güzel günlerimiz
Henüz yaşamadıklarımız

2 Beğeni

Çok ilginç bir durum var. İnstagramda mbbspor.org adresinde detaylı bilgi var diyorlar. Siteye girdiğimde kayıt olabileceğim bir yer bulamadım. Sonra https://mersinmaraton.org/ adresi var. Güncelleniyor diyor. Bugün bir arkadaşım sayesinde apphurra linkinden haberdar oldum. 5. Uluslararası Mersin Maratonu 50 liraya kayıt alıyorlar. kaydoldum. Bakalım yapacaklar mı?
Mersin Belediyesi’nde tanıdığı olan varsa gözünü seveyim söylesin, apphurra linkini en azından diğer sitelerden yönlendirsinler.

2 Beğeni

Bu sene de yapılamayacak gibi.

Son 3 senedir yapilamama nedenlerinin bu sene aşsalar bile yuksek katılım olacağını sanmam. Biz bu sene başardık Mersin Maratonu yapıyoruz deseler bile Kasim İstanbul Maratonu ile arasında sadece 1 ay olduğu için katılım az olur.

Bence bu sene Tarsus YM güzel bir şekilde yapılırsa 2023 yılını pas geçip 2024 yılının başında Mersin Maraton takvimini net olarak belirleyip duyuruları yapmaları lazim ki sporcular en az 5 ay önceden hazırlığa başlasınlar.

3 Beğeni

http://www.mbbspor.org/ buradaki linkler ve katılım akışı doğru bir şekilde işliyor. Sanki etkinlik iptal olmayacak gibi. Umarım olmaz, çünkü hazırlanmayı düşünüyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Yarış resmen evimin önünde başlıyor. Ben her ihtimale karşı kayıt oldum. Apphurra’da uzun süredir de yayınlanıyor. Şu ana kadar iptal olacağına dair hiç hissiyat oluşmadı bende. Ayrıca burada bu organizasyonla ilgilenen biriyle tanışma fırsatım olmuştu, hem Tarsus hem Mersin yarışlarının bana yapılacağını söylemişti.

İlk maratonumu 5 Kasım’da İstanbul’da koşacağım(umarım bitirebileceğim :slight_smile:) Ben daha da maraton koşmam diyordum ama şimdi buna nasıl gitmeyeyim? O vicdan azabıyla duramam :slight_smile:

3 Beğeni

10 Aralık 2023 Mersin maratonunun Start saati ile ilgili siteden hiçbir bilgiye ulaşamadım. Telefon no’da bulamadım. Bilgisi olan var mı?

2 Beğeni

Kayıtların yapıldığı Apphurra sitesinde 09:00 olduğu söyleniyor .

1 Beğeni

Mersin Maratonu instagram hesabı da paylaşım yaptığına göre(ilk kez yapıyor) artık maratonun yapılacağından eminim. Ne yalan söyleyeyim, hep son dakikada vazgeçecekler korkusu vardı.

https://www.instagram.com/p/C0gC92ZOuOd/

edit: başlığı her gördüğümde gerçekleşmeyecek algısı oluşuyordu, daha olumlu bir hale çevirdim :slight_smile:

3 Beğeni

1 Beğeni

Katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Sağlıkla, keyifle bitirmeniz dileğiyle.

4 Beğeni

Ben de artık yapılacağına kanaat getirdim :slight_smile: Bir hayli ilginç olan parkuru bile işaretlemişler. İlki 2015 yılında yapılan ve koşup,
değerlendirip 1. Mersin Büyükşehir Maratonu (20 Eylül 2015) - cerkes tarafından #3 eleştirdiğim hatta o zamanki belediye başkanına arz ettiğim bazı şeylerin 9 yıl sonra da olsa değiştirilmiş olması olumlu.Daha önce kordon boyu 2 kere git-gel şeklinde dümdüz olan parkur artık tatlı rampaları olan zor bir parkur bence.Katılanlar zaman zaman kendilerini Suriye’de sanabilir, şaşırmayın…

2 Beğeni

Memleketimin yarışı diye ekstra puan veriyor olabilirim. Baştan bunu söylemem lazım. Öncelikle Mersin’e her geldiğimde gözüme gittikçe daha güzel geliyor. Bence Türkiye’nin en güzel illeri arasında yerini alır. Sahil şeridi, emsal gösterilecek diğer illerin hepsinden çok daha düzenli. Ziyaretimiz esnasında, birden çok kez sahibinden sitesine girip ev satın alma planları yaptık. Neyse ki öyle bir paramız yok da ani bir karar veremedik :slight_smile:

Yarış, çok kötü tanıtıldı. Meraklısı dışında birisinin haberdar olması gerçekten çok zordu. Son hafta tanıtıma başlamak da bu işi düzenleyenlerin işten bihaber olduğunun adeta kanıtı. Sonuçta çok az insan “aa haftasonu Mersin maratonu varmış, katılalım mı?” diyecektir. Dolayısıyla, bu tanıtımın çok önceden yapılması gerekmekteydi.

Bu son dakika durumu fuar alanına da yansıdı. Standı olan bir marka vs hiçbir şey yoktu.

Çip alımı oldukça kolaydı. Çanta, t shirt, Mersin’in tanıtım broşürleri teslim edildi.

Yarış günü hava serindi. Yarış bitene kadar da çok yüksek sıcaklıklara ulaşmadı hava. Bu konuda şanslıydık.

Hem Adana’da hem Mersin’de belediye başkanları, kimseyi bekletmemek için yarış öncesi çok kısa birkaç cümle konuşuyorlar. Bence bu çok önemli. Siyasi bir şova dönüştürmedikleri için çok teşekkürler.

Yarışın kalanında su noktaları tam olması gereken kmlerdeydi. Parkur genellikle düz, fakat 16-20 kmler arasında ince ince bir çıkış var. Zemin ise yüzde 99 asfalt. Bir tane battı çıktı var. Oldukça hızlı koşulabilecek bir parkur kısacası.

Şahsi görüşüm, sağlı sollu seyirciler olsa tam bir maraton parkuruna sahip Mersin. Tabi ki seyirci desteği birkaç tane esprili laf atan insan hariç sıfır.

Sweat Elite’da bir röportajda dinlemiştim. Sub Elite bir sporcu yarışta yanına jel almıyor ama elit atletlerin içmediği karışımlarını masalardan alıp içiyordu. Bu yarışta onu deneyimledim. İçtiğim karışımların içerisinde ne olduğunu çok merak ediyorum gerçekten :slight_smile:

Benim içinse yarışı malesef bırakmak durumunda kaldım. Patlama dediğimiz bu değil sanırım. Asfalt bileklerimi dövdü diyelim :slight_smile:

Yarışla alakalı kısa videomu buraya ekliyorum:

8 Beğeni

Mersin koşusunda yarış sabahı kit ve çip dağıtımı olmuş, neredeyse tüm yarışlarda yapılıyor, 17 Aralıkta Gaziantep yarı maratonu var ve asla ve asla yarış sabahı kit ve chip dağıtımı yapmıyorlar, belki de yüzden yarışa katılamacağım…

3 Beğeni

Kayıt oldum ama katılamadığım yarış oldu, artık seneye diyorum.
bu yarışla ilgili tek anım, hafta içi sabah koşarken, sanırım bu yarış için gelen etiyopyalı kadınlara denk geldim aynı parkurda. Bu kadar yumuşak ve hızlı bir koşu sitili olamaz dedim içimden. Koşmak için doğmuşlar resmen, ayakların yere basış şekli hatta yere basmıyor da toprağı hafif hafif okşar gibi, vücutların salınımı, kolların ahengi… gerçekten şiir gibi desem yeridir :smiley:
bir an ne gördüm ya ben dedim, sonra da dan dun hareket ederek koşuma devem ettim kendi halime gülerek…:slight_smile:

4 Beğeni