1. Mersin Büyükşehir Maratonu (20 Eylül 2015)

Bu yarışı dün koştum.Kısaca bilgi vermem gerekirse: maraton mesafesini toplam 104 , 15km mesafesini ise toplam 345 kişi koştu.Mevsim itibari ile Mersin’in hala çok sıcak olması bu yol maratonuna olan ilgiyi azalttı .Çünkü yarış sırasında hissedilen sıcaklık 36 ila 39 derece , asfalt sıcaklığı ise 50-55 derece arasında idi.21 km’lik parkuru iki kez turlama şeklinde koşuldu.Bence bu durum o şartlar altında pozitif bir etki yarattı çünkü koşan insanların psikolojik olarak kalan mesafeyi kabullenmesi kolaylaştı.Organizasyon genel olarak iyiydi.Yarış kiti özenli hazırlanmıştı.İstasyonlardaki imkanlar, katılan sayısı az olduğu için fazlasıyla yeterli idi.Su , enerji içeceği , limon , tuz, şeker ve sünger herdaim vardı.Yarış sonrası seyyar tuvaletlerde su yoktu.Sanırım masaj imkanı da yoktu yada ben göremedim.Parkur boyunca sadece 1 tane Mersinli alkışlayarak destek verdi.Bu organizasyonun Kasım yada Aralık aylarında yapılması hem daha keyifli hale getirecek hem de katılımı arttıracaktır bence.

8 Beğeni