2022-2023-2024-2025 yılı Hedefleriniz, Hedef Yarışlarınız , Sezon Planlamanız

Bu Yıl Benim Birinci Hedefim Bu Hocam Geçen Sene Hiç Kuvvet Egzersizleri Yapmadım. Hata Yaptığımı Yılın Son İki Ayında Anladım. Haftada İki Gün ile Başladım. Tavsiyeniz İçin Teşekkürler

3 Beğeni

Hic aksatmadan yaptigimdir, haftada ayri bir bazen iki gun ayiriyorum. gelecek hafta ayrica Pylometric hareketleri de ekleyecegim kapali salondaki interval antrenmanina.

4 Beğeni

4 gün koşu,1 gün off,haftada 2 gün mutlaka yaparım. Hem recovery sürecimi hızlandırıyor (foam roller ve soğuk su ile birlikte :slightly_smiling_face:) hem de koşarken çalışmayan kaslarımı çalıştırıyor. Hatta bu yıl, Runtalya’dan sonra, Varda Ultra için yükleme dönemine kadar uzun bir base dönemi planladım. Ve içerisine Easy’nin yanı sıra, aletsiz ve aletli(kürek ve spin bike) kuvvet antrenmanları serpiştirdim.

6 Beğeni

2023 de
Dağyenice 100
Uludağ 66
Kapadokya 120
Varda 66
Aralardaki yarı koşuları es geçtim iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum.
Ben bu sene ise UTMB. hazırlık için
Latmos 45
Mozart 40 taş puanı için
Kapadokya 63 en zevkli parkur
Aladağlar 45 zirvesi muhteşem olduğu için
arada bir 100 olursa sezonun tam planı oluşmuş olacak.

8 Beğeni

Herkese merhaba, koşuda da koşuforumda da çok yeniyim o yüzden çok etkin şekilde arama yapamadığımı düşündüğümden affınıza sığınarak bu konuya yazmayı uygun gördüm.

Bu yıl bi kaç koşu yarışına katılmayı düşünyorum, bi tanesi de 28 Nisan’da İstanbul yarı maratonu. Bildiğim kadarıyla güzergah Avrupa yakası boğaz şeridi dolayları, ancak yanılmıyorsam tam o tarihte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı da yine aynı güzergahı içerecek şekilde koşulacak.

Bu konuyla ilgili bir bilgisi olan var mı? Etkinliklerin çakışması gibi bi ihtimal var mı acaba?

Şimdi baktım güzergah olarak çakışıyor ama yarımaraton 9’da başlıyor bisiklet etabı ise oraya 13’de geliyor dört saatte yarımaratoncu falan kalmaz ortalıkta yürüsen dörtten önce bitirirsin zaten. Bisiklet turu yüzden güzergahlar çok erkenden kapatılıyordu yarımaratoncuların standart noktasına varışını zorlaştırabilir.

3 Beğeni

Herkese tekrar merhaba,
İlk olarak Aralık 2021 yılında açtığım konuyu tekrar canlandırmak istedim.
Malum 2024 yılının sonuna yaklaşıyoruz. Yavaş yavaş 2025 yılı hedeflerinin, hedef yarışlarının belirlenmesi lazım.
Ben de henüz belirlemedim.
2024 yılı hedeflerim neydi ve hangilerini başardım / başaramadım Aralık 2024 sonunda yazmayı planlıyorum.

Bu sene kafamda arka planda 60 lı kilometreleri vücuduma yedirmek ve 2025 yılı ilk 100K bandı bir yarışa katılmak vardı. 60 lı kilometreler noktasında bu yıl İznik 50 K, Uludağ 66, Kapadokya 63 K bitirdim.(Yavaş koşucuyum ama bitirmeyi başarabildim.)

2025 yılı içinde ilk 100 K bandı yarış için hedefi şimdiden belirlemek istiyorum. Bu noktada tavsiyeleriniz hangi yarışlar olur? Sizlerin 2025 yılı hedefleri nelerdir?

6 Beğeni

Uludağ 66k bittiyse Dağ Yenice 100K bitirilebilecek bir yarış diye düşünüyorum.
Uludağ ve IDA 110 lar oldukça sert.
Tarihi erken olmazsa Efes 120 de düşünülebilir.
Kyzkos 100 üstü olabilir bir de bu sene. #spoiler

5 Beğeni

2025 yılı hedefleri yazmak için sendeki gibi aralık ayını bekleyen çok olacaktır.

Tuz gölü 80k mesafe olarak 100k’ye yakın olsa da 40k ve sonrasında hedef 80k düşünülebilir.

https://runfiresaltlake.com/TR/

2 Beğeni

Tuz Gölü yapılacaksa tabi, yapılmayacak gibi duruyor

4 Beğeni

2025 Ultrabalaton :white_check_mark: Spartathlon 2025 için şubat sonuna kadar otomatik katılım şartlarını sağlayabileceğim bir yarış arayışındaydım. Amsterdam da butik bir 100 mil yarışı buldum fakat organize edenlerle bir turlü iletişim kuramadığım için bilinmeze kayıt olmak istemedim. Spartathlon kura hakkım var şansımı tabiki deneyeceğim olursa 2025 Spartathlon da takvimimde olacak. Barselon 24h yarışı da değerlendirdiğim yarışlar arasında. Şimdilik bende durum bu. Tabiki yurt içi ultra trail yarışlarına devam.

14 Beğeni

2025 hedef yarışı olarak UTMB yada TDS olarak belirledim. Hazırlık yarışı olarak da Dolomitiextremetrail parkurunu koşmayı planlıyorum. Yurtiçinde 2-3 yarış koşarım muhtemelen önümüzdeki sezon.
UTMB için kuraya giremeyen yada kura çıkmayanlar TDS yarışına direk kayıt yapabilmekte ve eğer yarışı bitirirlerse -4 running stone- toplayarak bir sonraki seneki UTMB için kura şansına sahip olmakta. Burada TDS için tek istenen kriter daha önce 100K yada 100M kategorisinde herhangi bir yarışı bitirmiş olmak.

5 Beğeni

2025 için ana yarışım Kaçkar Utmb 74k parkuru. Hazırlık amacıyla Merrell Run to Sky 65k(eski Tahtalı), Uludağ Ultra 66k ve Aladağlar Sky Trail yarışlarında koşmayı planlıyorum Kaçkar Utmb ve Merrell Run to Sky’a kayıt oldum şimdiden. Antreman programı baya yorucu olacak gibi :grimacing:

5 Beğeni

2019dan beri düzenli koşuyorum.Maraton mesafesine kadar yol ve patika koşularında çıktım.Türkiye’deki patika yarışlarının bir çoğunda yarıştım.Bu sene hedef 42k üstü mesafeleri tatmak.Nihai hedef iki defa 38k parkurunu koştuğum Kapadokya’da 63k parkurunu bu sene koşmak!
Bu yolda Efes 42k’ya kayıt olarak başlangıcı yaptım.Sonrası için ise ekime kadar bir ya da iki tane 42 üstü yarışa katılmak istiyorum.İlki muhtemelen Gebze Ultranın uzun parkuru olur.İkincisi için ise henüz karar vermedim.

4 Beğeni

Bu pazar gunu ucuncu resmi yarisima S.Petersburg’da Arena Maratonda yari maraton olarak katilarak sezonu buyuk ihtimal kapatacagim. 2024’te ilk defa Mayis’ta Murmansk’ta 10k, Ekim’de Moskova Maratonu cercevesinde 10k 'ya katildim, bunlar benim kosu hayatimdaki ilk resmi yarislardi. Seneye acikcasi Petersburg ve Moskovadaki yarislari kovalamayi dusunuyorum. Yuksek ihtimal 10k agirlikli arada 21.1 de kosarim resmilerde. Gelecek yaz-sonbahar’a dogru islerim musaade ederse Moskova yakinlarinda bir ultra ekleyebilirim.

3 Beğeni

Gezi ve kampçı olarak koşuyu,yürüyüşü,sporu hiç bırakmadım Sahra çölünde de 1 saat kadar yürüyüş yapmıştım Henüz hedeflemedim ama önümüzdeki yıl Çadır kamplı bir Likya Yolu düşünüyorum Herkesin hedeflerine ulaşması dileğiyle Sağlıcakla

3 Beğeni

Herkese merhaba arkadaşlar, bir süredir düzenli olarak takip ettiğim bu forumda ilk kez yazıyorum. 1.5 senedir disiplinli bir şekilde haftada ortalama 4 gün koşuyorum. 2024 için 10 yarış belirlemiştim ve belirlediğim bu yarışların hepsine katıldım. (İstanbul Maratonu 15k kaldı.) 2024’te hedefim kısa mesafede hızlanmaktı. 10-12k civarındaki yarışlarında katıldım. Sadece bir tane Çeşme Yarı Maratonu’na katıldım. Şu anda 10k için süremi 40.30 dakikaya çekebildim. 2025’te ise mesafeyi biraz artırıp ultra trail koşularına yönlenmek istiyorum. Hedef yarışlarımı belirledim, tabii bazılarının tarihleri belli değil. Tahmini zamanlarını ay bazlı olarak yazdım;

Winter Run - 10K - Şubat
Efes Ultra - 27K - 5 Nisan
İstanbul Yarı Maratonu - 21K - 27 Nisan
Avşa Yarı Maratonu - 12K - Haziran
Eskişehir Yarı Maratonu - 10K - Ağustos
Kyzikos Ultra Trail - 20K - Eylül
Kapadokya Ultra Trail - 38K - Ekim
İstanbul Maratonu - 15K - Kasım

Herkesin sağlıklı bir şekilde koşularını tamamladığı bir sene olur umarım. En önemlisi bu çünkü. Koşulara katılmamızın en büyük motivasyonu kendimizi iyi hissetmek ve bunu da sağlıklı olursak yakalayabiliriz.

6 Beğeni

Bu konu oldukça karışık bir hal almaya başladı son zamanlarda. Kopenhag yarı maraton biletleri 2 saat içerisinde tükendi. Dün Amsterdam maraton biletleri aynı gün bitti, yarı maraton biletleri de aynı şekilde.
Planları bir sene önceden yapmaya başlamanın dışında bir de bu biletleri alabilme gibi bir zorluk çıkıyor artık karşımıza. Antreman zorluğu bunun yanında kolay kalacak :slight_smile:

3 Beğeni

O konuda cok haklisiniz, bu sene iptal edilen ama 2025’te yeniden duzenlenecek olan kutup dairesinin 400km uzerinde yapilacak olan Kildin Teriberka Grand Ultra Escape biletleri 10 dakika gibi bir sure icinde bitti. Benim haberim olana kadar biletler tukenmisti. Cok istemistim acikcasi oraya katilmak bu sene, yasadigim sehire 100km uzaktaydi, olmadi.

6 Beğeni

İstanbul da ki Şampiyonlar ligi maçı biletleri gibi… :saluting_face:

2 Beğeni