"2024 hedeflerim (umudum) 2023 ile aynı.Biraz koşabilmek, yürüyebilmek,hafiflemek " demişim.%10-20 idare ettim.Ne uzun yürüyüş ne düzgün koşu oldu. Sağlık olsun en geniş çevrede kapsamda.
2024 yılı hedef durumunuz,2025 hedefleriniz neler?
2021-2024 herhangi bir süre, mesafe, katılım hedefim yoktu. Sadece 2024 Temmuz ortasında tekrar koşmaya başladım, başladığımdan beri planımdaki hiç bir günü es geçmedim, 107 koşudan sadece birinde mesafeyi tamamlayamadım. 2025 için Nisan’da Istanbul yarı maratonu ve istanbul maratonuna katilmayi hedefliyorum.
Yeni yıl hedeflerini mütevazı tutunca gerçekleşmesi kolaylaşıyormuş. 2024 yılında sakatlanmadan koşuya dönebilmeyi ve yıl boyunca 500 km üstü koşup bir yarışa katılabilmeyi hedeflemiştim. Bunu tutturdum diyebilirim. 2.000 km yaptım ki bu beklentimi baya aştı. Yarış da koştum ama sonrasında 1,5 aya yayılan bir diz sakatlığı yaşadım. Yine de 2024 yılını koşmaktan büyük bir keyif aldığım, mutlu bir yıl olarak yaşadım.
2025 yılı hedeflerimi de düşük tutmak istiyorum. 2.000 km hayatımın kaldırabildiği bir yoğunluk oldu, bunu sürdürmeyi planlıyorum. Nisan’da İzmir Maratonu’nda ilk maratonumu koşmayı ve sonrasında yol yarışlarıyla işimi tamamlayıp patika koşularına yoğunlaşmayı hedefliyorum. Nisan sonrasına dair herhangi bir plan yapmış değilim, sadece koşmanın tadını çıkarmak istiyorum.
İlk 8 ay bol elevasyonlu geçecek. (3 Temmuz 2025.. bu kısım güzel ilerliyor..)
Sub20 5k (gerçekçi olmayacak gibi duruyor. Programı koyacak yer de bulamadım. bir sonraki seneye erteledim)
Eylül sonrası 1:33 YM (Ocak 2026 Adana YM hedef yarış olur büyük ihtimal) (3 Temmuz 2025.. İstanbul Yarı maratonunda 1:40’ı kırmış olmak bana şimdilik yetti. İst YM sonrası sadece Uludağ 42 için hazırlandım)
Uludağ sonrası İstanbul Maratonu hariç yarış hedefim yok. Maraton için de süre hedefimi henüz belirlemedim.
2024’ü 9 arazi yarışı + 3 yol yarışı olmak üzere 12 yarışla kapattım.
Trail yarışlarından 3’ü 60K üzeri ultra mesafeler… Kyzikos’ta 65K ile en uzun mesafemi koştum.
İlk Skyrunning yarışımı Tahtalı Run To Sky 27K yarışında koştum.
İstanbul Maratonu’nda dördüncü 42K’yı koştum. Geçen yıl 4:55 ile bitirmişken bu yıl 4:16’da bitirerek 39 dakika geliştirdim.
İda Ultra Run Zeus 36K yarışını da geçen yıla göre 36 dakika daha erken bitirdim.
Öğretmenler Günü Koşusu’nda 6K yol yarışı’nı ilk defa 5 pace’in altında tamamlayabildim.
Ancak 2023’e göre gerilediğim yarışlar da oldu. İstanbul Yarı Maratonu 21K’yı 2023’teki yarışa göre 8 dakika geç, Uludağ Ultra Trail 30K’yı da 31 dakika geç bitirdim.
2025 için ise şöyle bir yarış planı yaptım. Hedefim başkasıyla değil kendimle yarışmak… Uludağ, Kaçkar gibi yarışlarda ise cutoff’a kalmadan yarışları sağlıkla bitirebilmek.
2024 benim için iyi geçti derken ekim sonu yaşadığım sakatlığın tam Büyükada ve İstanbul maratonuna denk gelişi beni ciddi üzdü. Fakat toparlandığımı hissediyorum ve yeni senenin programını yaparak motivasyonumu yükseltiyorum
2025 katılacağım koşular:
• Kartal Uğur Mumcu anma 10k
• Aydos 16k
• İstanbul Yarı Maratonu
• Beykoz UT 18k
• Uludağ UT 16k
• UA gece koşusu
• Büyükada Yarı maratonu
• İstanbul 10k koşuları x 2
• İstanbul maratonu 15k
Bunlar harici 2 senedir Avşa yarı maratonuna katılmak gibi bir isteğim var fakat tarih bir türlü uymuyor.
Artan maliyetler beni de ciddi ciddi artık ultra trail programı yapmamaya ve sadece istanbul’da olan koşulara katılım sağlamaya doğru ilerletiyor. Bu sebeple şimdilik sadece Uludağ için plan yaptım. Kemerburgaz, Geyik koşuları ve Sapanca da aklımın kenarında duruyor. Ama gönülde Aladağlar var
2024 yılına kadar hedefim 30 yaşımdan önce bir maraton koşmaktı. Bu yıl bunu gerçekleştirdim. Ama plansız, programsız, hedefsiz yapınca aslında meydana gelen yıkımın, sağlanan başarının getirdiği motivasyonu neredeyse nötrlediğini gördüm. Bu yüzden bu işin ciddi bir disiplin gerektirdiğini de idrak etmiş oldum. Yani öyle “Bir şekilde koşarım ya” diyerek koşmanın mümkün olmadığını, hedef koymanın, zaman ayırmanın, antrenman yapmanın ve emek vermenin elzem olduğunu anladım. Bir musibet bin nasihatten yeğdir misali, benim 2024 yılında koşuya dair elde ettiğim en büyük kazanımım herhalde durumu yaşayarak anlamamdır.
Hem 2025 yılından hem de 35 yaşıma kadar kendimden olan beklentim de Kapadokya 63K’yı koşarak sağlıklı şekilde ve cut-off’a kalmadan bitirebilmek. Herkese ümit ettiği şekilde tecrübe edeceği bir 2025 yılı dilerim şimdiden.
2024 yılında ilk kez 60k üzeri mesafelere çıktım. Efes, Uludağ ve Kapadokya’da 60k’lı mesafeleri koştum. Hepsinde süre olarak koyduğum küçük hedeflerden az veya çok daha iyi pozisyonda bitirmiş olmama rağmen sonuç/beklenti paritesine göre en tatmin edici sonucun 12 saat 29 dakika ile Uludağ 66k’daki performansım olduğunu hissediyorum. Bu aynı zamanda bir parkurda kaldığım en uzun süre oldu. Belki bunun da etkisi vardır böyle hissetmemde.
Istria 42k, Mozart 39k ve Annecy YM olmak üzere 3 tane de yurt dışı yarışını tecrübe ettim. Bunlardan en keyif aldığım koşu ise yağışlı havanın da etkisiyle Mozart oldu. Annecy yarı maratonunda yer almak da çok keyifli bir tecrübeydi. Runkara ve Çaycuma yol koşularında da 10k koştum. Yılı geleneksel Büyük Atatürk Koşusu ile kapatacağım.
Katıldığım yarış sayısı azaldı ama toplam koşu hacmim bir önceki yıla göre iki kata yakın arttı. Ancak yılın ortalarında “geçerim” diye düşündüğüm 2.000 km barajını aşamadım. Toplam yükseklik kazanımım ise 34 bin metre. Bir önceki yıla göre daha düzenli bir antrenman disiplini oluşturdum. Efes’e hazırlık sürecinde soğuğa aldırış etmeden karlı zeminde yaptığım antrenmanlar en az yarışın kendisi kadar keyifliydi. Koşu mesafeleri, bitirme dereceleri hepsi bir yana, en büyük gelişim bunlar oldu benim için.
Adana 10k ve hemen peşinden Vouga Trail 35k ile 2025 yılına başlayacağım. Sonrası ise henüz net değil. 100k mesafelerini ya da İznik 75k gibi ara mesafeleri mi denemeli miyim, yoksa 60k’larda kalıp daha güçlü hale mi gelmeliyim gibi cevap aradığım sorular var. UTMB kurasına katılma hakkımı da bu soruların cevaplarına göre kullanacağım.
2024’te, biri yaşadığım şehir olan Samsun’daki 19 Mayıs Yarı Maratonu olmak üzere üç yarı maraton, İzmir Maratonu 10 km yarışı, Eiger Ultra’nın 16 Km parkurunu ve son olarak İstanbul Maratonu 42 Km’siyle birlikte, altı yarış koşmuşum.
Düzenli ve planlı antreman yapabilmek için bana motivasyon sağladığı için yarışlara kaydoluyorum ve 2021’den beri de yarış koşuyorum. Malesef bir hedef koymayınca koşuda süreklilik sağlayamıyorum ve bu sebepten sakatlıklar da yaşadım geçmişte.
2025 için muhtemelen üç yarış koşacağım. Mart başındaki Roma Ostia Yarı Maratonu ve Uludağ Ultra 30 km kaydolduğum yarışlar. Bu sene Kapadokya 63 km’ye de kaydolup ilk kez ultra mesafede bir yarış koşmayı hedefliyorum. İstanbul veya İzmir gibi yarışlara erişimin daha kolay olduğu bir şehirde yaşıyor olsaydım muhtemelen bu sayı biraz daha artardı ama şimdilik 2025 planım bu şekilde. Herkese sağlıklı, mutlu, koşuyla dolu bir yıl dilerim.
2024 yılı unutamadığım çok eğlendiğim yarışlar koştum. 2 ultrada kürsü yaptım ki bu daha önce hayalini kurmadığım bir şeydi ve çok hoşuma gitti, kürsü peşinde koşan arkadaşlarımı sonunda anlayabildim Ne yazık ki hedef yarışım olan İstanbul Maratonu’ na sakatlandığım için katılamadım. Bu sene bir 10 K yarışına arkadaşımı 1 saat barajının altında tutmak için katıldım, çok eğlenceliydi ve bana kendimi daha bir koşucu gibi hissettirdi. Önümüzdeki sene çok yarış koşmamaya karar verdim. Güçlendirici antrenmanlara daha fazla ağırlık vereceğim.
Winterrunistanbul
İstanbul Yarı Maratonu
Gebze Ultra 51K
Uludağ Ultra 66 K
Kaçlar UTMB 39 kayıtlarımı yaptım, açıllınca da
İstanbul Maratonu kaydımı yapmayayı planlıyorum. Sağlık durumuma göre araya 10 -15 K lar serpiştirmek isterim. Herkese sağlıklı, keyifli yarışlar ve antrenmanlar dilerim.
Yukarıdakileri 2023 Aralık ayında yazmışım. İstanbul Maratonuna iş durumundan dolayı katılamadım ama geri kalan hepsini yaptım. Bu sene 7 yarışa katıldım. Biraz Trail yılı olmuş.
İznik Ultra 50 K,
Kızılcahamam Ultra 30 K,
Uludağ Ultra 66 K,
Ultra Abant 33 K,
Frig Ultra 38 K,
Runkara 10 K,
Salomon Cappadocia 63 K yarışlarını katıldım ve tamamladım.
2025 yılı için hedefler de bugünlerde oluşuyor.
Umarım gelecek yıl hedeflerimi de bu yılki gibi tamamlarım.
KENDİMLE YÜZLEŞME ;
2024 Bakıcaz…?
demişim…
2024 istediğimi yapamadığım bir yıl oldu…
Aladağlar epik trail 125 K Çoklu gün yarışını
2.Günde 39.km de bıraktım…
Kapadokya ultra, 6 kez bitirdiğim 119K,yı
Damsa da bıraktım…
Avrasya maratonu 42 K
Haliç YM 21 K
BTC YM 21 K
Zeytinburnu 10 K
Yenikapı 10 K
GEYİK 28K
Bitirdiklerim…
Mağlubiyetler de benim
Galibiyetler de…!
Benim Hedeflerim:
1000 Km’si Trail ve yol koşuları olmak üzere antrenmanlarla birlikte 2000 Km koşmak istiyorum. (bu sene 4 aylık sakatlık sebebiyle 897 Km koşabildim)
İstanbul ve Eker Maratonunu 3:30:00 Civarında koşmak İstiyorum.
şu an 97 kiloyum ve yıl sonuna kadar 15 kg vermek istiyorum.
2024 benim için pandemi ile başlayan, sonrasında akademik çalışmalar ve uzaktan çalışma düzenindeki yoğun iş yüküm sebebiyle bir türlü önünü alamadığım stabil yaşam stilimi kırmak için ilk adımlarımı attığım bir yıl oldu.
Koşuya başlama sebebim Trail yarışlarını çok sevmiş olmamdı. Bu sebepten düzenli koşuya başlamak için Temmuz ayında ilk yarışım olan Kızılcahamam Ultra Trail’e katıldım ve cutoff’a kalmadan bitirme hedefimi gerçekleştirdim. 16K parkuru benim için bundan sonra çok büyük bir anlama sahip olacak. Runkara 10K ve Büyük Atatürk Koşusu ile toplam 3 yarışla yılı tamamladım.
Uzun süre hareketsiz kalınca özellikle kış döneminde Crossfit’e başlamaya karar verdim. Bu da uzun yıllardır hayalimdi. Yarın ilk WOD’umu yapacağım. Bu yıl bir de bisiklete başlamayı çok istemekle birlikte uzun süre beni memnun edecek bir model, home trainer vb. işin içine girince maliyeti tekrar düşünmem gerekecek.
2025’teki hedefim Crossfit’i düzenli devam ettirerek öncelik Ankara’da olmak üzere katılabildiğim Trail ve Yol yarışlarının tümüne katılım sağlamak. Burada tüm parkurların 15K civarında olanlarını seçmeyi düşünüyorum. Zannediyorum bu yıl Ankara’da trail olarak Kızılcahamam ve Beypazarı yapılacak. Yol olarak da yine 3-4 yarış yapılacak diye biliyorum. Yeterli gibi sanki.
Gidişata göre şehir dışındaki 1 ya da 2 yarışa da katılım sağlamak (Uludağ, İznik gibi) isterim ama burada seçim biraz zorlaşıyor masrafları sebebiyle. Bir de tarihlerin çakışma durumları var. Bir hedef ya da motivasyon olarak CST’ye cesaret edebilir miyim bilemiyorum.