2016 Runatolia - Antalya Maratonu

2016 Antalya Maratonu yaklaşıyor ama ne yaklaşıyor.

Uluslararası olduğunu veya olacağını iddia eden bir organizasyonun yaptığı açıklama;

"Önemli Duyuru:

Değerli Runatolia katılımcıları; 20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Üniversite (YGS) sınav tarihinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından degistirilerek 13 Mart 2016 tarihine alınmasından dolayı, yol kapama ve sınav güvenlik uygulamaları göz önünde bulundurularak Runatolia Maratonu tarihi zorunlu olarak 6 Mart 2016 pazar olarak değiştirilmiştir. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz."

Şimdi yurtdışından olsun, yurtiçinden olsun alınan uçak biletlerinin tamamına yakını yandı.

Yorum sizlerin;

1 Beğeni

3 kişi gidiş dönüş bilet almıştık, 4 gün önce

Geçmiş olsun. Ben kaydımı dahi yapmamıştım. Şimdi asla yapmam herhalde.

Maratonun yapılacağı güzergah sadece ilk 1k ana cadde. Geri kalan yerin tamamı ara sokaklar. Sınava bu yarşın bir engel çıkaracağını zannetmiyorum. Bence tarih değiştirmeden de çözümler üretilebilirdi.

Skandal bir uygulama olmuş bence

Patikalarda ,ormanlarda koşmaya başladıktan sonra hiç yol yarışlarına katılmadım. Artık binalar arasında asfaltta koşmak hiç cazip değil . Hatta Yolda koşulmuş bir maraton sürem yok ama Kapadokya 60 km yarışını tamamladım Arkadaşlar,dostlar aşırı ısrar etmezse zaten adım adımcılardan koşmanın imkanı olmayan bu organizasyona ben de katılmayı hiç düşünmüyorum. 2015 yılı yarışının ardından şunları yazmıştım ki hala aynı düşüncedeyim.

5 Beğeni

Tarih değiştirmek yerine ne yapılabilirdi?
Mesela ben olsam rotayı değiştirirdim.
16k’da ki inişin bittiği yer koca bir meydan gibi neredeyse. Buradan start verir Mersin’e doğru gönderirdim rotayı. O tarafta okul falan yok. Sabahtan servislerle insanları taşırdım oraya. Böylesi birşey de yaşanmamış olurdu

1 Beğeni

Geçen seneki yarıştan sonra bir daha katılmam demiştim. Doğru karar verdiğimi teyit eden bir açıklama olmuş

3 Beğeni

An itibariyle Antalya Maratonu benim için bitmiştir. Uçak biletini iptal edeme sonra yeni tarihle (baktım daha da pahalı) yeni bilet al. Değmez. 12 - 13 Mart Antalya’ya gider kısa bir tatil yapar dönerim.

2 Beğeni

Dün facebook üzerinden duyuru yapıldıktan sonra ilk eleştiri yapanlardan birisiyim. Uçak biletleri uçtu gitti, üzerine otel de kur ve zaman farkından yarı ücret daha istiyor. Maalesef fiyasko ile sonuçlanan bir organizasyon olarak akıllarda kalacak.Enteresan olan gerekçe olarak öne sürdükleri YGS Sınavı en az 1 ay öncesinden ilan edilmiş, sanki dün belli olmuş gibi duyuru yaptılar. Üzüldüğüm konu benim gibi mağdur olan insanlar bir araya gelip haklarını aramak yerine en fazla sosyal medyadan 1-2 mesaj yazıp sonuca razı olacaklar. Maddi olarak telafisini aramak mümkün olmasa da bu sene geniş çaplı bir katılım protestosu yapılsa akıllarını başlarına alırlar, her yönden planlı ve düzgün bir organizasyon yapmayı öğrenirler. Ben de yarıştan vazgeçtim, 1 hafta sonra Antalya tatili olarak değerlendireceğim.

2 Beğeni

Ekim ayı başında havayolu şirketleri kış sezonu için indirimli bilet satmaya başladığında ailece kısa bir tatil ve koşu yaparız diyerek 4 kişilik bilet almıştık. Muhtemelen bir çok kişi de bu yöntemle biletini almıştır. Bugün bakıyorum bilet tarihini bir hafta önceye çekmek istediğimde biletlere verdiğimden daha fazlasını fark olarak ödemem gerekiyor. Bu durumda ogranizatörün işgüzarlığına kendimi uydurmaya çalışmaktansa biletimin olduğu haftasonu Antalyaya gider şişçi ramazan, 7 mehmet gibi restaurantları gezer koşu turu yerine gurme turu yapar gelirim sinir stres olmam bilet peşinde koşacam diye. Bilet ve oteli erken den ayarlayanlar için bir açıklama yapmazlarsa da bir daha da Antalya yarışlarının önünden geçmem.

1 Beğeni

Sanırım sizin ve benim gibi birçok aile 12 Mart haftasonu tatil yapıp dönecek :smile:

Her yıl arkadaşlarım gidiyor ben gitmiyordum.
Bu yıl onları kırmayıp,kayıt yaptırdım ve uçak bileti aldım.
Bir haftadır işlerin yoğunluğu ile fark etmedim. Tarih değişikliği olmuş ve durumu atlamışım.Bugün öğrendim,çok canım sıkıldı.
Organizatörlere telefon açtım,mail attım ama maalesef ,sonuç alamadım.

Selamlar

Arkadaşımdan gelen bilgi doğrultusunda koşu düzenleyen organizasyon firması havayolu şirketleri ile antlaşma yapmış. Uçak biletlerindeki değişiklik için ceza ücreti alınmayacakmış. Koşu sitesinde bilgi yok henüz ancak teyit etmekte fayda var.

Sabah kahvaltisinda "Börekçi Tevfik"ī unutmayalım lütfen :slight_smile: Koşu bahane ; yeme-içme turizmi şahane!

2 Beğeni

THY ile yapılan bir anlaşma yok? Varsa da THY nin bundan haberi yok. Organizasyonun keyfe keder takılması yüzünden bilet değiştir ceza öde gibi konularla uğraşacak zamanım da yok. Bu saatten sonra daha önce dediğim gibi mevcut biletimle yeme içme turizmine giderim. “Börekçi Tevfik” i de ekledim listeye sayın @cerkes

1 Beğeni

Pegasus, Atlasjet ve Sunexpress ile görüşmeler olumlu sonuçlanmış. THY ile görüşmeler devam ediyormuş. Runatolia facebook sayfasında açıklamalar mevuct…

Değerli Sporseverler,
Pegasus Havayollarından da olumlu cevap aldık.
Pegasus Havayollarından biletlerini 13.03.2016 tarihine göre alan sporseverlerimiz değişikliklerini cezasız olarak sadece ücret farkı (varsa) ile yapabilirler. Pegasus Havayollarından bilet alıp değişiklik yapmak isteyen katılımcılarımızın PNR numaralarını info@runatolia.com adresine iletmelerini rica ederiz.
Pegasus Havayollarına vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla

Değerli Sporseverler,
Zorunlu tarih değişikliği sebebiyle uçak biletlerini değiştiremeyen sporcularımız adına havayolu şirketleri ile yaptığımız görüşmeler sürmektedir.
İlk olumlu dönüşü Sun Express Havayolundan aldık, buna göre Sun Express’ten biletlerini 13.03 tarihine göre alan sporseverlerimiz değişikliklerini cezasız olarak, sadece ücret farkı (varsa) ile yapabilirler.
Sun Express’ten bilet alıp değişiklik yapmak isteyen katılımcılarımızın PNR numaralarını info@runatolia.com adresine iletmelerini rica ederiz.
Sun Express Havayollarına vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
RUNATOLİA Ekibi

Değerli Sporseverler;
Zorunlu tarih değişikliği sebebiyle uçak biletlerini değiştiremeyen sporcularımız adına havayolu şirketleri ile yaptığımız görüşmeler sürmektedir.
Atlas Global Havayollarından da olumlu dönüş aldık. Buna göre Atlas Global Havayollarından biletlerini 13.03 tarihine göre alan sporseverlerimiz değişikliklerini cezasız olarak, sadece ücret farkı (varsa) ile yapabilirler. Atlas Global Havayollarından bilet alıp değişiklik yapmak isteyen katılımcılarımızın PNR numaralarını info@runatolia.com adresine iletmelerini rica ederiz.
Atlas Global Havayollarına vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
RUNATOLİA Ekibi

1 Beğeni

Olayın patlak vermesinin üzerinden 3 hafta geçti. Bir dünya tepki aldılar. Ondan sonra havayolları firmaları ile pazarlık yapmak akıllarına geldi. Bu süreçte zaten illaki gitmek isteyenler çoktan biletlerini cezalarını ödeyip değiştirdi. Diğerlerinde kararlarını verdi zaten. Hem ne diyorlar; ceza yokmuş, ücret farkı olursa onu alacaklar mış. Ne anlaşma ama. Bir atasözü var " ha kel Hasan, ha Hasan kel, yok bir farkı " diye. Ha ücret farkı, ha ceza, yok farkı.

3 Beğeni

hallolmadı mı konaklama-ulaşım işleri arkadaşlar?
kimse yazıp çizmiyor yarışla ilgili. son 37 gün, biraz konuşup havaya girseydik :sunglasses:

Ben de kayıt yaptırdım. Ama konaklama için halen bir yer ayarlamadım. Ailecek gideceğiz. Önerisi olan var mı ?

valla ben bir süre baktım uygun fiyatlı bir yerler ama tabi yarış alanına ulaşım yeme-içme mevzularını düşününce en mantıklı çözüm, organizasyonun anlaştığı otellerden birinde kalmak gibi geldi. grida city’ye yer ayırttım, fiyatlarda da yarış dolayısıyla %50 civarı bir indirim yapmışlar.

Uluslararası bir organizasyona yakışmayan açıklama.
Benim bu organizasyondan dün okuduğum http://blog.bavul.com/2016-antalya-kosu-maratonu/ bu yazıyla haberim oldu, araştırmaya başladım ve katılmayı düşünüyorum.

1 Beğeni