200 km ve üstü yarışlara hazırlık için tavsiyeler

Konuyu canlandırayım :slightly_smiling_face:

ABD’den 3 tane yarışın videolarını alta bırakıyorum.
Videolardaki mantaliteyi yakalamaya çalışın.
200 mil kafası gerçekten çok güzel bir kafa :upside_down_face:

6 Beğeni

Güç ve dayanıklılık gerektiren müsabakalara hazırlanırken geleneksel olarak antrenman planları güç antrenmanları, hız antrenmanları,nefes antrenmanları, supplement desteği yeterli motivasyon ve özgüven için telkin alanlar da varmış.
Vücuda detoxa yapanlar duydum videodaki arkadaşın yaptığı ise bence iyi bir yatırım , (sağlık çalışanı değilim ) bana kalsa plazma olayında vücuda geri verilen sıvıya biraz da supplement tarzı katkılar eklerim belki işe yarar !

3 Beğeni

Bryan Johnson’ın belgeseli Netflix’e geldi. (Hep Yaşa: Bir Adamın Ölümsüzlük Arayışı - Don’t Die: The Man Who Wants to Live Forever)

1 Beğeni

Bence çok kötü bir şey. Bana hiçbir şekilde güven vermedi.
O alınan sıvının vücuda zararlı maddeler olduğunun hiçbir kanıtı yok.
Hiçbir tahlil yok. Hiçbir ölçüm yok.
O alınan sıvıların belki de vücut tarafından ihtiyaç duyulan sıvılar ve biz onları vücudumuzdan söküp alıyoruz. İşlem öncesi ve sonrası sadece tansiyon ölçümü yapıyor. Hiç bir kan tahlili falan yok. Başka ölçüm yok.

Bu işlem yüksek teknoloji gerektiren bir işlem değil ayrıca. Böbrek diyaliz makineleri benzer işi yapıyor. Yani onlarca sene önce bile tıp dünyası bunu yapabilirdi.

Yani tüm bunların ışığı altında, sosyal medyada çok fazla olan şarlatanlardan birisi gibi geldi bana. Herhangi bir sayısal veri olmadan poşetle renkli sıvı gösterisi yapan kişilere güvenmemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca bunu şu mantıkla düşünmenizi tavsiye ediyorum;
Bu gerçek olsaydı kapitalizm bunu milyonlarca ve hatta milyarca insana pazarlayabilirdi. Yani akıl almaz çok kısa sürede büyüklükte bir piyasa oluşurdu. İlaç firmaları birbiri ile yarışır ve piyasadan pay kapmaya çalışırdı. Pandemide aşı üreten firmalar nasıl yarıştı ise burada da aynısı olurdu. Kimse bir şey yapmıyor ve piyasayı elinde poşetle şov yapan bu muhtereme bırakıyorlar? Olacak iş değil bu.

Sonuç itibariyle; bence sağlık takıntısı olan zenginleri silkelemek için yapılmış bir tezgah bu.

5 Beğeni