14. Uğur Mumcu Yol Koşusu (2025)

Formdaki yazılanları takip ederek bugün 15:01de kaydımı yaptırdım. bilgi paylaşanlara çok teşekkür ederim

3 Beğeni

burada bir ön kayıt maili aldım.
image

bu bana ilginç geliyor. o haftaki antrenmanlarıma ben salı günü karar veremem :slight_smile: belki de salı günü sabahtan kendimi zorlayacağım hali hazırda. PB için koşacağım bir hafta 5-6 gün de olsa insan daha ağırdan almak istiyor, dereceye oynamıyorum ondan epey uzağım ama o haftamı da daha planlı geçirmek isterim.

2 Beğeni

Şöyle ki; geçen yıl Uğur Mumcu Koşusu yarışına kayıt olup ta yarışa gelmeyenler bu sene tekrar kayıt oldular ise kayıtları onaylanmayacak. Bunun dışında herkesin kaydı onaylanacaktır.

Ön kayıt yapılmasının sebebi geçen yıl yarışa gelmeyen kişileri elemek ve Aydos Trail yarışı katılımcılarına öncelik tanımak için.

3 Beğeni

çok teşekkürler, süper oldu :slight_smile:

2 Beğeni

Ek kontenjandan sonra çeşitli nedenlerle katılamayacak 18 kişinin yerine çekiliş düzenliyorlar instagram sayfasına bakın.

3 Beğeni

Arkadaşlar dün gitmiş olduğum hastane muayenesinde ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda (doktor stres kırığı dedi) bu koşuya doktorun tavsiyesi üzerine katılamayacağım. Bu sebeple Team Kronos ekibine e-posta gönderdim kayıt iptali için ama iptalim bu saatten sonra kabul olur mu acaba?

3 Beğeni

Ben aynı anda 35 bin kişinin kayıt olmaya çalıştığına inanmıyorum.
10 ocak 15:00’da kayıt açılacak diye 14:55’e alarm kurdum. ekran başında bekledim, fakat siteye giriş yapamadan 15:02’de kayıtlar bitti uyarısını gördüm.

Organizasyon yapan firmaya mail attım. Bana benzer bir cevap vererek aynı anda 40 bin kişi kaydolmaya çalıştı, o sebeple hemen kontenjan tükendi dendi.
Kimse kusura bakmasın ama 10 yılı aşkın süredir koşuyorum, Türkiye’de gitmediğim organizasyon kalmadı. Bir kere Türkiye’de 40 bin koşucu mu var, hepsi alarm kurup 15:00’da Uğur Mumcu koşusuna kayıt yapmayı bekleyecek.
Hadi diyelim gerçekten büyük bir talep var, ben bu koşu ilk yapılmaya başlandığında Ankara’dan İstanbul’a gelip Kadıköy’den belediye otobüsüyle Uğur Mumcu mahallesine gidiyordum. Bu koşuyu 200-300 kişi max. koşuyordu. Rota değişince 40 bin kişiye mi yükseldi talep? İstanbul maratonu halk koşusu dahil 20 bin kişiyle koşuluyor. Paris, Roma, Berlin amratonları 20 bin kişiyle koşuluyor. Bu ne Uğur Mumcu sevgisiymiş, ülkenin oy tercihlerini de bilmesek bu sevgiye de inanacağız. Ben kesinlikle inanmıyorum bir şekilde çok kısıtlı bir kontenjan eşe dosta dağıtılmak için önceden rezerve ediliyor bence.
Kayıt olmayı başarmış olanlara başarılar, keyifli koşular.

5 Beğeni

Kayıt tarihi geçen yıl olduğu gibi yine öne alınarak 6 ocak saat 12’de açıldı ve 2-3 dakika sonra da kapanmış. Ben tam 12:01:26’da kayıt olabilmiştim.

2 Beğeni

liste hala açıklanmadı… mail de gelmedi… Bolu’da yaşananlardan dolayı iptal durumu mu söz konusu acaba…

Team Kronos Instagram hesabında kesin listenin 21 Ocak Salı akşam 21.00’de yayınlanacağını duyurulmuştu. Akşamı bekliyor olabilirler.

3 Beğeni

Saati bilmiyordum çok teşekkürler…

Katılımcı listesi yayımlanmış.

2 Beğeni

Ücretsiz bir yarışa kayıt yapamadığınız için bu denli keskin uçlu bir yorum yapmanız üzücü.

10 km koşusu, koşucular için özellikle bu dönemde performans ölçümü yapabilmek ve kendini test etmek için oldukça çekici geliyor. Ücretsiz her şeyin çok ilgi çekici olduğu ülkemizde başvuru sayısının bu denli yüksek olması hiç şaşırtmıyor.

Kayıt yaptıramamış olsanız bile orada olmanıza, ikramlardan faydalanmanıza, parkurda koşmanıza kimse karşı çıkmayacaktır. Geçtiğimiz senelerde biz bu şekilde koştuk.

Şimdi böyle bir etkinliği Türkiye’de kimsenin yapamadığı şekilde “Ücretsiz” olarak düzenleyen Kartal Belediyesine teşekkür edelim bence :wink:

4 Beğeni

Kaydolabildim torpilim falan yok. 2022 yılında aynı koşunun kar altında yapılan haline bakın tıklım tık. Güzergahı sahile 10k’ya çekince daha da cazip hale geldi. Bu yılda diğer koşu organizasyonları 1000 tl lere kadar çıkarken bu koşu ücretsiz ve koşucu beyaz yakalılara çok yakın. 1499 kayıt almışlar hala bir kişilik boş yer var buna talip olmak için mesaj atabilirsiniz swhswh.

3 Beğeni

Hocam ücretsiz bir yarışa kayıt yaptırma yaptırmama meselesi değil ki benim serzenişim. Bu koşu 10 yıl önce ücretsiz değil miydi, 5 yıl önce ücretsiz değil miydi? İmkanlar iyileştiriliyor, ne güzel. Ne güzel ki, insanlarımızın Uğur Mumcu sevgisi de artmış. Talep çok. O zaman bu kadar kısıtlı başvuru alınmamalı. Kayıtlar bir öne bir geri çekilmemeli. Belki daha uzun bir zamana yayılmalı. Belki az da olsa bir ücret alınıp bu Uğur Mumcu Vakfı’na aktarılmalı, Uğur Mumcu Mahallesi’ni güzelleştirme derneğine aktarılmalı. Bir taraftan iyileştirme yapılırken bir taraftan bir şeyler bozuluyor. Yoksa koşu yapmasalar bile Uğur Mumcu’yu andıkları için bile Kartal Belediyesi’ne teşekkür edelim. Keyifli koşular,

4 Beğeni

Hocam kayıt yaptıran herkes torpilli falan demedim ki. 1500 kayıt açarsın 500’ünü elden dağıtmak için rezerve kapatırsın, geriye kalan 1000 kişi ilk gelen alır misali kaydını yapar. Bu Türkiye’de yapılmayan şey mi? Siz Türkiye’de 40 bin koşucunun Uğur Mumcu koşusunu koşmak için internet başında beklediğine inanıyor musunuz? 40 bin koşan kişi var mı Türkiye’de? Yarışlarda, yarış listelerinde hep aynı kişiler. Birbirimizi tanıyoruz. Madem bu kadar talep var, bu başlıkta yazan 8-10 kişiyiz. Bu mu 40 bin kişilik talebin etkileşimi?

Siz ne güzel, hızlı davranmışsınız, kayıt yapmışsınız. Mail ile kayıt almıyorlarmış, o 1 kişilik kontenjan da çok mümkün değil. Size keyifli koşular, başarılar.

6 Beğeni

5-10 yıl öncesi ile şimdiki durum farklı. Koşuya olan ilgiyle birlikte koşucu sayısı da, koşu gruplarının sayısı da arttı. Bundan 10 yıl önce İstanbul’da 1-2 koşu grubu varken günümüzde 20’nin üzerinde koşu grubu var, bu gruplarda yeni koşuya başlayanlar ya da biraz ilerletenlerin tercihi de genelde 10K yarışları oluyor. Uğur Mumcu Koşusu’nun ücretsiz olması da talebi arttırıyor.

Yarışın belirli bir kontenjan dahilinde olması belediyenin bütçesi biraz da parkurun yapısıyla ilgili. Organizasyon ücretini saymıyorum, koşuculara verilen bir zamanlama çipinin maliyeti 4-6 Euro civarında, bunun timing hizmeti, ikramları v.s bir sürü gideri var, o yüzden bütçe dahilinde kontenjan sınırlanıyor haliyle.

4 Beğeni

Fıkradaki Nasreddin Hoca gibi hissettiriyor bu başlık. Herkes haklı :slight_smile:

4 Beğeni

Altı noktadan numara dağıtıp tek bir noktadan çanta emanet almayı kim akıl etti. Emanet teslim alma kısmi tıkandı sonunda emanet alma kısmını çoğaltmayı koşucuların önerisiyle kabul etmek zorunda kaldılar. Koşucu torbasında “Kartal için neler yaptık” kitabının ne işi var resmen kaynak israfı(kitap iyi hazırlanmış ama Kartal ilçesinden değilim) . Koşu için hava şartları gayet iyiydi hem hem gidiş hem dönüşte rüzgara karşı yönden mi geldi nedir öyle hissettim. Hemen hemen geçen seneyle ile aynı derece daha ama düşük nabızla koşu bitti.

İstatistikler

1186 kişi koşuyu bitirmiş(853 erkek 333 kadın), 30 dnf ve 290 dns kaydı var( 6 kişinin hem dns hem dnf kaydı) toplamda 1500 kişinin koşu kaydı var açıklanan liste 1499 kişinin kaydı vardı halbuki. 30 dnf kaydından 18 kişinin 7,5 km’ye kadar koşu kaydı var hepsi koşuyu bırakması imkansız olduğuna göre finishte çip okunamamış olmalı rezalet. Bir iki dq olması gereken derece tespit ettim sıralamayı net zaman göre değil brüt dereceye göre yapmışlar bu bir hata.

Edit:sonuç sayfası güncellenmiş istatistikler değişmiş start zamanını öne çekmişler net koşu zamanı değişmemiş lazım değişmiş.

1206 bitiren
271 dns
22 dnf
1 dsq

5 Beğeni

Güzel bir etkinlikti, emeği geçenlerin emeğine sağlık. Hava da çok güzeldi zaten. Madalyayı finish kitine koymaları ve göğüs numarası karşılığında finish kitini vermeleri, kayıtsız koşanlara madalya verme olayını bitirmiş sanırım. Basit ama pratik bir çözüm olmuş.

Benim naçizane bir şikayetim/ricam var. Finish alanında ateş yakılmasını ve bu ateşin de bütün alanı duman altında bırakmasını aşırı rahatsız edici buluyorum. Tamam, orada benden önce bitirenler veya görevliler ısınıyor olabilir, ama finish çizgisinden geçer geçmez sizi karşılayan ilk şey odun dumanı olmamalı. Finishten geçmişim, nabzım 180+, su bile içemiyorum nabzımı düşürmeden, ama duman solumak zorunda kalıyorum, müthiş gerçekten.

Geçen sene de aynı durum vardı, üstelik bu sene hava zaten güzeldi, ateşe bile gerek yoktu. Biraz “Eee her sene yapıyoruz, elimizde de ateş yakmaya müsait boş varil var. Neden yakmayalım?” diyerek yaktıklarını düşünüyorum. Bence bu konuda bir hassasiyet geliştirmemiz gerekiyor.

3 Beğeni