14. Uğur Mumcu Yol Koşusu (2025)

26 Ocak’ta Kartal Sahil’de yapılacak olan 14. Uğur Mumcu 10K koşusu kayıtları açılıyor.

5 Ocak saat 6:00 - 22:00 saatleri arası bu yılki Aydos Trail Run yarışına kaydı olanlar için önceliki kontenjan açılacak ve sadece Aydos’a kayıtlı olanlar kayıt yaptırabilecek,

6 Ocak saat 12:00’den itibaren - 19 Ocak tarihine kadar kayıtlar herkes için açık olacak.

6 Beğeni

Hatırlatma için teşekkürler nedense aklımda 10 ocak olarak kalmış görmesem belki kayıt olmayı kaçıracaktım. Kontenjan hemen doluyor kaydın açılmasını bekleyip hemen kaydolun.

2 Beğeni

Kayıtlar 10 Ocak’ta açılacaktı normalde erkene çekildi.

1 Beğeni

Geçen yıl da aynı şeyi yapmışlardı. Aylar öncesinden planlanan tarihi öne çektiler ve haklı olarak kaçıran bi çok insan isyan etti.

7 dakika olmadan kayıtlar dolmuş. kayıt olmayı başarabildim. Kontenjan kesinlikle artmalı.

2 Beğeni

12:00’de açılan sisteme 12:06’ da girdim kontenjan dolu dedi 6 dakikada nasıl doldu anlamadım doğrusu. ilk kez başvuracağım için erken davranayım dedim yine de geç kaldım kayıt olamadım. 1500 kişi nedir yani 5000 falan yapsalardı keşke.

3 Beğeni

12 olduğunda site bi yavaşlayınca anladım bi sıkıntı çıkacak. Kayıt olamasaydım şaşırmayacaktım. 12:01:20’de kayıt tamamlandı neyse ki.

Düşük kontenjan sayısının üstüne bir de Aydos’a kayıt olanları direkt buna da kayıt ederler ise olacağı buydu.

Kartal Belediyesi’ne konu hakkında yazdım ancak pek umursamadılar.

1 Beğeni

Kayıtlar 6-7 dakikada dolduysa, başka bir tartışma konusu olmakla birlikte Aydos kontenjanı diye birşey olmamış olsa bile, bu sefer de 8-9 dakikada yine kontenjan tükenirdi.

Acaba kayıt olanların kaçı gerçekten gelip koşacak?

Belki şu iki yol izlenebilirdi.

A- fiziki şartlar ve organize edilebilirliğin elverdiğince kontenjanı artırmak.

B- 50TL, 100TL gibi sembolik bir ücret tanımlayıp, katılmaya biraz daha istekli olabilecek kişileri öne çıkartmak.

6 Beğeni

Geçen sene 1597 kişi(97 kişi nasıl eklemlendiyse artık) kaydolmuş 1126 kişi yarışı bitirmiş. Burada 11. Koşudan manzaralar https://youtu.be/6WLqeV_vtUM?si=zdBhfJPBk0fLR0cV yerde kar var insanlar gelmiş. 12:00 da kayıt olmam gerektiğini yoksa kaçıracağımı biliyordum herkes aynı düşünce de olunca kayıtlar hemen doldu. 10 ocak diye açıklayıp kayıt tarihini öne çekmişler bir isyanda 10 ocakta çıkacak.

3 Beğeni

Uğur Mumcu Yol Koşusunun özgün parkuru çok özel bir parkurdu. Kartal, Uğur Mumcu Mahallesinde yokuş dolu bir 5 km.

Üstte görüntüleri mevcut olan 2022’deki karlı yarış sanırım o parkurdaki son yarış. Sonra ne olduysa yarış sahile alındı. Keşke ilk parkura dönülebilse.

4 Beğeni

O parkurun yokuşları da inisleri de çok zorluydu ama dediğiniz gibi, bana da orası daha anlamlı geliyor.

Sahil, start öncesi kalabalıkları için daha uygun görünebilir belki ama parkur genişliği Uğur Mumcu Mahallesi’nde de uygun. Bir de zaten, Uğur Mumcu anma koşusu, Uğur Mumcu Mahallesi’nde ve mahalle içi caddelerde (bu anlamda sahil biraz ruhsuz kalıyor diyebiliriz sanırım) daha anlamlı oluyordu.

1 Beğeni

Team Kronos instagram hesabından paylaşmış. Kontenjan, kayıtlar açıldıktan 1 dakika sonra dolmuş. Yalnız bunlar alınan ön kayıtlar. Geçen sene kayıt olup ta yarışa gelmeyenlerin kayıtları onaylanmayacak ve ek kontenjan açılacakmış.

Kayıtlarda Aydos katılımcıları öncelikli tutulacak ve kesin kayıtlar 21 Ocak tarihinde www.teamkronos.com internet sitesinde açıklanacakmış.

Ben 3 yıl önce Uğur Mumcu mahallesindeki eski parkurun olduğu bol yokuşlu yarışa katılmıştım. Epey kar vardı, oradaki kültür merkezi toplanma alanıydı. 3 yıl sonra bu sene yine katılıyorum.

2 Beğeni

Türkiye’deki en kolay parkura sahip 10K yol yarışı. 1.5 dk içinde ön kayıtlar sona erdi. Aydos Ultra ya kayıt olanlar için pazar günü öncelik tanımışlardı. geçen sene 53:27 ile bitirmiştim. bu sene 45 dk hedef sürem vardı ama sakatlıktan dolayı max 48 49 gelir :frowning: Şimdiden herkese başarılar diliyorum.

2 Beğeni

Aydos Koşusunda katılan 172 kişi öncelikli kayıttan faydalanarak kayıt olmuş. Geçen sene kayıt olup gelmeyenlerin katılımını engelleyip ek kayıt açacağız demişler 1597 kayıt olandan 1126 koşuyu bitireni(bir kaç katılıp bitirmeye olabilir) 471 ediyor bu 471 kişinin tamamının kayıt olması imkansız tahminen bu durumdan dolayı en iyi ihtimal 200 kişilik ek kontenjan açılır. kaydolamayanların belediyeyi darlamasından başka çıkar yol yok. Ek kayıt için arada kontrol edin teamkronos’un davranışından yola çıkarsak birden kontenjan açıp doldurabilirler.

4 Beğeni

Birde bu adeletsizligi paylasıyorsunuz ben aydosa kayıt olmayacam diye koşamayacakmıyım ???

Aydosçular önceliki sadece. 10 Ocak’ta 348 kişilik ek kontenjan açılacakmış kayıt olmadıysanız 10 Ocak’ta kaydolabilirsiniz.

4 Beğeni

Değerli arkadaşlar 10 Ocak Cuma günü yani yarın saat 15:00 da yeni kontenjan açılacak. Yine dakikalar içerisinde kontenjan bitecektir diye düşünüyorum. o yüzden apphurra sayfasından üyeliğinizi yapıp kayıt için açılış sayfasında beklemenizi öneriyorum. Ön kayıt esnasında 35.000 kişi kayıt olmaya çalışmış. Bunda ücretsiz kayıt olmanın payı da var. benim koşu takımın yarısı kaydolamadı maalesef. O yüzden teamkronostr ekibinin yapabileceği çok bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. @teamkronostr instagram hesabında da konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapılmış.

5 Beğeni

15:00 da kayıtlar açıldı ve kayıt olabildim.

1 Beğeni

Evet aradan geçen 4 günün ardından @fd2106 arkadaşımızın bilgilendirmesi sayesinde haberimin olduğu etkinliğe sonunda kayıt olabildim. Teşekkürler bilgilendirme için. :slight_smile:

2 Beğeni

Rica ederim ne demek. Organizasyonla görüştüm. 348 kişilik kayıt için 38.000 kişilik ağ trafiği oluşmuş dedi. o yüzden kayıt yaklaşık 1 dk da bitmiş yine.
parkurda görüşmek üzere.

3 Beğeni