10K Yol yarışı hangi nabız bölgesinde koşulur?

Selamlar,

Tecrübeli koşucuların tecrübesiz ama yarış ortamını görmek isteyen arkadaşlara -eğer var ise- bu konudaki tavsiyelerini iletebilmeleri için yazıyorum.

Yarış sırasında benim hızımda giden insanlarla sohbet ediyorum ve zone 2’ den 5’ e kadar ( tabi zone 5 ile giden arkadaş ile sohbet kısa sürüyor bayağı :slight_smile: ) tüm nabız bölgelerinde koşuculara şahit oluyorum. Ee durum böyle olunca insanın kafası karışıyor. Sizin tecrübeleriniz nelerdir ?

1 Beğeni

Kondisyon seviyenize göre Z3-Z4 koşulabilir.

4 Beğeni

49 yaşında amatör bir koşucu olarak son Winter Run’da 10K’yı 52:28 koşmuştum, benim için PB oldu. Strava verilerine göre Z3 ve Z4 her biri %33 olmuş, son 15 dakika Z5’e çıkmışım (%28). Z5’de sürekli koşmak çok mümkün değil zaten. Z3+Z4’e katılıyorum.

5 Beğeni

Yarışlarda gaza gelmemeye dikkat ediyor ve vücudumu dinleyerek koşuyorum. Bas derse basarım dur derse de durmam ancak yavaşlarım el mecbur :slight_smile: Belki de bu yüzden bugüne dek sakatlık vb. sorun yaşamadım. 10K PB 10.3 km Run Activity on January 29, 2023 by Alpaslan K on Strava

1 Beğeni

Yarışın sizin için ne anlama geldiğine göre değişir. Kimi için en iyi performansı gösterebileceği bir etkinlik iken kimi için haftasonu aktivitesi.

1 Beğeni

az sayili tecrubelerim de her zaman temkinli z2 baslamayi hedeflerim.

maalesef startin gaziyla ve herkese gecilmeye baslayinca, bana yakin tempoda kendime gore pace maker diyebilecegim kisileri belirlerim ve onlardan kopmamaya calisirim.

birkac km sonra kendi ritmimi ve tempomu bulmus olurum ve yokusta zorlamadan, iniste maks tempo ile degisken ama devir saatini asla kirmiziya dayamadan devam ederim.

benim kisitli tecrubem ile en zor bolum baslangic olduguni dusunuyorum. starta agresif baslayan cogu kisiyi yaris icinde ve sonunda elimine ettigimi goruyorum.

yani ben baslangici kimseyi takmadan sabir ile kendi tempomda baslayabilirsem, yarista ve sonucu da benim icin basarili oluyor. ama benim icin basari; yarisin sonunda öldüm bittim dememek ve sabah antrenmani sonrasi normal eve gidebilmek…

3 Beğeni