106m 12.5 saniye

merhaba arkadaşlar dün koşmaya uygun ve metresi belli bir yer bulunca arkadaslarımın gazıyla 100 metre denemesı yaptım elle ölçebildik ama arkadasım iy zamanladıgını söylüyor nerdeyse hiç ısınmadan ve ayağımda crocsla 12.5 saniyede koştım 17 yaşında 185 boyunda 72 kiloyum daha önce profesyonel olarak bi spor yapmadım ama şimdi biraz heveslendim bu süre sizce bu yaştan sonra başlamaya değicek kadar iyimi yoksa sadece ortalama üstü mü?Teşekkürler

1 Beğeni

Söylediğin değerler ( ölçüm yöntemini gözardı ederek) doğuştan hız yeteneğin olduğunu gösterebilir.Hatta Hüseyin Bold’un değerlerinin yaklaşık %70-80 i sayılabilir.Ancak senin yaşında belirleyici olan yetenekten ziyade çalışmaya, disipline, antrenman yapmaya elverişli bir kişilik yapısı olup olmamasıdır.Profesyonel adamların antrenman ve günlük yaşam videolarını izle ve gör sonra gerçekten bunu isteyip istemediğine karar ver.Cevap evetse bulunduğun yerdeki Gençlik Spor Müdürlüğüne git başvur.

5 Beğeni

teşekkür ederim dostum

2 Beğeni

olimpik sporcu olmayı düşündünüz mü? crocs la 12.5 saniye hiç fena değil üstelik 106 metrede. bence sağlam bir çivili ile 100 metre 10 saniyenin altı çıkabilir. şimdiden başarılar dilerim.

1 Beğeni

As of May 2024, approximately 189 men have officially run a sub-10-second 100-meter.

yani diyor ki

Mayıs 2024 itibariyle, yaklaşık 189 erkek resmi olarak 10 saniyenin altında 100 metre koşmuştur.

Benim bildigim su an bu sayi gelmis gecmis 194

Surada da yazmistim; 100 m soz konusu oldugunda bazen kafamiz karisabiliyor…

Bir de bu tur postlardan birkac tane daha var forumda. Bu konuda yeni bir bilgi veya egilim mi var yoksa internette bu konuda insanlari motive eden videolar mi artti? Sadece meraktan soruyorum…

12,5 saniye normal insanlar icinde cok iyi. Tebrikler. Ancak kroksla kostum ya da normal bir insanin kronometre tutusuyla olctum seklinde degerlendirme yapilmamasi daha iyi olur. Bir insan birinin bir cizgiden gectigini gorup elindeki kronometrenion dugmesine 0,7 sn gec basabilir. Derece gercekten tam olculduyse iyi ama ulke seviyesi ve daha ustu icin cok yavas…

6 Beğeni

Hayır :slight_smile: sadece yeni jenerasyonların olaylara bakışı biraz fazla pragmatist.Sistem gençleri kolaycılığa yönlendiriyor , sosyal medya da üstüne tüy döküyor.Hevesli gençleri araştırma ve çalışmaya yönlendirme fikri de benim beyhude çabalarımdan bir tanesi :slight_smile:

5 Beğeni

profesyonel bir ölçüm yapıp ona göre hareket etmek istiyorum daha hızlı yapabilceğimi düşünüyorum peki böyle bir ölçümü nasıl yapabilirim veya nerede izmirde yaşıyorum teşekkürler

1 Beğeni

Atletizm lisansı çıkartıp,resmi yarışlara katılarak sürenizi ölçtürebilirsiniz.

2 Beğeni

2 Eylül tarihinde İzmir’de Kulüpler Süper Lig finalleri koşuldu.Canlı izlemek fikir verebilirdi.Izmir’de Gaziemir Belediyesi spor kulübü çatısı altında atletizme destek veriyor.Belki yönlendirebilirler.Final sonuçlarını fikir vermesi için paylaşıyorum

5 Beğeni