100 metre 12.53 saniye 0 çalışma ile 15 yaş için iyi mi?

Merhaba ben daha öncede çok deneme yaptım ve hepsinin yanlış olduğunu bir eğitmen ile birlikte gerçekten bir koşu sahasında 100 metreyi 12.53 saniyede koşarak kanıtlamış oldum hiç çalışmadan bu sureyı alıyorum ve yaşım 15 bu süre iyimi ve asıl sorum 10 saniye altına gerçekten senelerce disiplinli çalışarak inebilirmiyim ? ayriyeten benim yaşlarımda iken koşan kişilerin 15 yaşında iken 100 metreyi kaç saniyede kostugunu ve şuan kaç saniyede koştuğunu gerçekten öürenmek isterim söylerseniz çok sevinirim teşekkürler <3

Velin ile ilinin atletizm il temsilciğine / gençlik ve spor bakanlığı birimi adı neyse gidip bilgi alman daha iyi olur.Belki 100m için iyi değildir ama 1000m için koşu derecen iyidir. İlindeki atletizm kulüplerinden biriyle de yine velinle iletişime geçebilirsin.
Önceki başlıklarından devam edersen takip etmek de kolay olur.Kolay gelsin.

4 Beğeni

Su anda gencler arasinda dunyanin en iyisine bakalim…

Gout Gout, 2022’de 14 yaşındayken 100 metreyi 10.57 saniyede koştu.
Son 100m’sini 17 yasindayken kostu 10.17.

Yanilmiyorsam Usain Bolt, 15 yaşındayken yaklaşık 10.3 – 10.4 saniye civarında koşuyordu.
Trayvon Bromell, 15 yaşında 10.5 sn civarındaydı.

Dünya seviyesinde elit sprinteri olma potansiyeli için 15 yaşında 100m süren 10.5 saniye ya da altı olmalı.
Ulusal elit seviye için 10.8-11.0 sn arası çok iyi ve üst düzey bir geleceğe işaret edebilir.

10 sn altini sordugunuz icin bu seviyeden ornekler verdim. Yoksa 12.53 oldukca guzel bir sure…

8 Beğeni

Bu arada tarihte 10 sn altina inmis beyaz atlet sayisi sanirim bir elin parmaklarini gecmez…

6 Beğeni

Evet dediğiniz çok doğru gerçekten beyazların 10 saniye altında koşması çok zor türkiyede 10 saniye altında koşan tek türk sanırım ramil guliyev başkası varsa kusura bakmayın ama gördüğüm kadarıyla o 9.97 lik derecesi ile. Peki benim gelebilceğim en son süre kaç olabilir bir tahmininiz varmıdır başka kişilerden gördüğünüz kadarıyla youtube gibi platformlardan bahsediyorum. Gordugum kadarıyla 13.10 gibi surelerden 10.90 yada 10.30 gibi sureler dusenler var. 12.50 gibi surelerden 11 in altına insem türkiyede sayılı kişilerden olabilirmiyim yoksa 11 saniye altında kosabilen insanlar cokmu onu ogrenmek ısterım okudugunuz ıcın tesekkurler

2 Beğeni

Gout gout, Usain Bolt, Trayvon Bromell gibi isimlerin 14-15 yaşlarındaki 100metre süreleri ile şu anki 100metre sürelerini karşılaştırıp, Ahmet’in 12.53 süresini ileride nerelere getirebileceğini sağlıklı şekilde tahmin etmek biraz zor. Şunun icin diyorum.. Bu isimlerin bahsettigimiz genç yaşlarındaki süreleri, ilk denemelerinde mi yoksa belli bir eğitim sürecinin sonunda mi alınmış. Bunun vurgulanması gerekiyor. Ahmet’in süresi ilk deneme. Eğer elitlerin süreleri de ilk deneme ise, 12.53 biraz geride kalıyor. Ama elitlerin süreleri belli bir eğitim süreci sonunda alınmış süreler ise, Ahmet’in 12.53’ü biraz daha iyi bir konuma oturabilir. Neticede bir kaç yıldır planlı ve bilimsel şekilde koşan 15 yaşındaki kişi ile ölçümünü bile ilk kez yapmış 15 yasindaki kişinin sürelerine bakıp ilerisi için tahmin yapmak zor.

10sn altını düşünmek güzel olabilir ama gerçekten beyaz ırk için çok çok zor.

Ahmet, bu soruyu yadırgadım biraz. 10 saniyenin altına inemeyeceksem, bu işe hiç girmeyeyim havası seziyorum. Bence amacımız elimizden gelenin en iyisini yapmak olmalı. 10’un altı olur veya olmaz. Musabik olmak isteyebilirsin, her zaman rakibin ‘kendinsin’, kendini geçmeden kimseyi gecemezsin, zorlayıcı hiçbir hedef sürenin altına inemezsin.

6 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi birazcık garip konuştuğumun farkındayım psikoljim biraz daha iyi olup kendimi kurtarmicaksam neden yapayım şeklinde tabiki spor yapmak güzel bir şey ama hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor bildiğin gibi her neyse elimden geleni yapacağım teşekkürler <3

4 Beğeni

Su haberi gorunce bu konu aklima geldi.

Japon cocuk 16 yasinda 10.00 kostu

https://www.olympics.com/en/news/japanese-teen-sorato-shimizu-storms-to-100m-under-18-world-record-in-hiroshima-results

6 Beğeni

Bu nasıl olabiliyor gerçekten aklım almıyor gout gout gibi isimler varken bu çok sürpriz oldu şaştım kaldım şöyle bir düşününce noah lyles bile 9.70 lerde ilen bu cocuk sımdıden 10 saniyede kosuyor usain boldu gecme ıhıtmalı varmı sızce ?

1 Beğeni

Buralarda kafamiz biraz karisabiliyor. 9.70 ile 10.00 arasinda cooook buyuk fark var. 100m’de bu seviyede 0.05 sn bile cok buyuk fark. Mesela 10.00 ile 9.95 arasinda cok insan vardir. Tabii bu dediklerim bu cocugun 10.00’ini kucuk gormek icin degil, kesinlikle sasirtici bir derece ama 9.70’e hele hele Bolt’a cok var daha.

4 Beğeni

2013’de 17-18 yaşında iken 10,01sn koşan Yoshihide Kiryu’nun aşağıdaki bağlantıdan gelişimine bakarsak:

Gelinen sınırlar içindeki rüzgarla en hızlı sonuç 9,98sn .12 yılda 0,03sn.

https://worldathletics.org/athletes/japan/yoshihide-kiryu-14547456

3 Beğeni

Aslında amaç ileride üniversite ve yaşam şartlarını iyileştirmek ise, vücut yapın daha çok mezomorf ise farklı yan dallara da bakmak (200/400m) veya pentatlon, sürat pateni vs araştırılıp kendine uygun olanı belirleyebilirsin. Belki de bunlardan birinde milli olabilirsen, üniversite yaşamın daha rahat geçer. Farklı bir bakış açısı sunmaya çalışıyorum. Kendi ilinde ilçende spor müdürlüklerine danışabilirsin, orada seni test edebilirler, farklı branş (mesela uzun atlama) önerebilirler. Şimdiden başarılar dilerim. Sayg,

5 Beğeni

aslında çok korkutucu bir şey bu gelişememek gelişme vardır ama dayanıklılık falan artıyordur hızde artış yok üzücü :frowning:

1 Beğeni

teşekkür ederim hocam ile birlikte deniyicem dedikleriniz belkide farklı bir branşda iyiyim dediğiniz gibi

2 Beğeni