Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu

Merhabalar,

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında anlamlı bir koşu oldu. Yarışı hangi arkadaşıma önersem Zeytinburnu ismi geçtiği için biraz uzak durdular. Fakat özellikle elit atletlerin, ödülleri de gözönüne alarak, es geçmediği bir yarıştı. Parkur eğimli, dolayısıyla PB parkuru değil. Hava koşuya elverişliydi. Her ne kadar sıcak olsa da, binaların arasında gittiğimiz için çok da hissetmedik.

Bence İstanbul’da düzenlenen 10k’lar arasında en güzel organziasyon bu yarış olabilir.

Yarışın vloguna buradan ulaşabilirsiniz:

11 Beğeni

Ben de biraz uzak duranlardan idim ama buyuk yanildigimi bugun anladim. Sehir ile ic ice bi yarisi(kaldi ki semt yarisi bile denilebilir) bu kadar begenecegimi sanmazdim ama organizatorler kendileri kosucu olunca ortaya her anlamda kaliteli bir is cikmis. Tek nacizane onerim su istasyonu sayisi olur, o da parkurun inisi cikisi ve bugunku hava ile alakali… Yaris oncesi ve sonrasi her organizasyon gayet yerindeydi. Parkur ici isaretlemelerden, yonlendirmelere ve yaris sonu ikramlara kadar muazzam is cikardilar. Antrenman niyeti ile geldigim yaristan, her sene tekrar gelinecek bi organizasyon bulmanin mutlulugu ile dondum.

6 Beğeni

Keyifli oldu, Gayet profesyonel hazırlanmış ve belediyenin bütün imkanları seferber edilmiş,

İlk defa Türkiye’de ciddi bir koşuya katıldım uzun zamandır yurtdışında olduğum için oradaki koşular ile buradaki organizasyon kıyas bile kabul etmez,

Tek sıkıntı 10KM lik parkurda sadece 1 su istasyonun olması birde parkurun içindeki zemin biraz kötüydü bazı yerlerde aşırı yamalı asfalt beton karışımı bölümler vardı buda düşme tehlikesi yaşattı

3 Beğeni

Dün bende koştum bu koşuda. Parkur zordu ve bence keyifsizdi. Çok fazla dönemeç, yokuş vs. vardı ve mezarlıkların arasından koşmak hoşuma gitmedi :slight_smile: Su istasyonu 1 tane idi ve oraya kavuşana kadar susuz kaldım. Ama onun dışında organizasyon çok iyidi. Yarış sonrası ikramlar da güzeldi ve hızlıca hepsinden edinebildik.

Bir fotoda benden gelsin :upside_down_face:

1 Beğeni